Vorbesti de cutia Pandorei, nu?
Da, as face-o...si m-as face ca am pierdut cheile.
De ce sa fie necesara (obligatorie) rautatea? Cine a spus? E chiar atat de greu sa traim intr-o lume curata, plina de armonie si ganduri bune? Sa vedem raul in orice lucru bun, e deja absurd...
Chiar nu putem trai in echilibru fara ura, invidie, rautate?!
Ba putem, si inca foarte bine.
...deci, cum spuneam, m-as face ca am pierdut cheile.
P.S. hmm... oare unde as gasi o cutie atat de mare?
Eu personal mi-as dori sa procedez astfel daca ar fi posibil. Si imi dau seama ca cel care doreste aceasta incearca sa schimbe ceva in mai bine. Este o metafora frumoasa, dar imi dau seama ca niciodata nu se va putea 'ucide' sau 'inchide intr-o cutie' rautatea. Pentru ca Diavolul a lasat-o in lume si lui Dumnezeu nu ii place aceasta, dar ingaduie pacatul acesta in lume pana la o anumita vreme. Nu stiu daca s-ar produce un dezechilibru in lipsa rautatii. Pentru ca pana ca Diavolul sa lase rautatea pe Pamant, totul era Perfect, nu Dezechilibru.
Si intorcandu-ma la imaginea descrisa de tine, ma intreb: ce s-ar intampla cu acea cutie, ce as face cu ea in asa fel incat niciodata lumea sa nu mai cunoasca rautatea? Inca nu stiu sa-mi dau raspuns; poate n-as mai deschide-o niciodata sperand ca intensitatea ei va descreste in acest fel.
Da.Cu siguranta as incepe cu propria-mi rautate. Desi... stii? Se spune ca nu exista om rau, ci doar om in care nu ai descoperit inca bunatatea...
Nu cred ca ar incapea intr-o cutie, dar cine stie...
O lume fara rautate poate parea lume ideala pentru unii, plictisitoare pentru altii Amuzant este ca daca rautatea nu ar mai exista, nu am mai aprecia la acelasi nivel binele. Cum am mai putea constientiza si aprecia la fel de puternic lucrurile cu adevarat bune care ni se intampla sau oamenii minunati care exista in jur? Uneori rautatea ne invata sa fim recunoscatori pentru ce ni se ofera bun, sa evoluam, sa aflam ca ne dorim schimbare... in mai bine.
Pastreaza mereu numai ce e bun din intamplarile prin care treci, daca nu e nimic bun invata ceva si mergi mai departe. Fara cutii.
Oamenii din ziua de azi sunt atat de...superficiali,plini de sine si artagosi. Sunt rai pe dinauntru,au suflete goale,lipsite de sentimente. Se gandesc doar la ei,de parca ar fi bucricul Pamantului. Si cand realizeaza ca nu e asa cum au crezut,se razbuna pe altii.
Da,as face asta. Si nu ma intereseaza ca lucrul asta ar crea un dezechilibru; mi-ar placea la nebunie sa avem o lume pura, plina de energie pozitiva si de oameni simpli, curati.
Fara rautate nu ar mai exista bunatate. Bunatatea este opusul rautatii, daca acesta nu mai exista, puteam spune ca suntem buni? Sper ca intelegi ce vreau sa zic.
Rautatea este necesara, la fel de necesara cum este foamea, setea sau oboseala. Daca nu ar fi oameni rai, nu am aprecia oamenii buni pentru ca toti am fi la fel.
Nu, nu as incuia toata rautatea. Poate o mica parte, dar nu pe toata.
Stiti, fiecare ce a spus ca e nevoie si de rautate minte. Intr-adevar, daca si alti oameni au putina rautate in ei, avem si noi nevoie, pentru ca altfel nu am putea constientiza multe lucruri, nu am intelege multe lucruri, etc. Insa daca nimeni nu are rautate, atunci lumea e curata si nu avem nici noi nevoie de ea. Dar pana la urma rautatea sta in natura umana, si e cam imposibil sa o inchidem intr-o cutie.
1)Nope...nu as face-o. Omul este o fiinta duala, si raul se exprima ca opus al binelui. Daca dispare raul in acea cutie, cine garanteaza ca nu trage si binele dupa el? Si o sa ramanem niste fiinte fara suflet care pur si simplu exista, nu traiesc (= nu au suflet).
2)Nope. Daca nu ar fi rau in noi, am fi toti ingeri. Avand in vedere cate pacate a facut fiecare pana acum, daca le-ai lua dintr-o data rautatea, ar mai fi cineva fericit, cand ar fi torturat zilnic de greutatea pacatelor lor?
Acea lume o avem cu totii asigurata, sau cel putin cei ce merita, dupa Judecata, in Rai.ptr ca doar acolo exista nuuuuumai bunatate, compasiune, respect, iubire, si asa mai departe.Deci nu nu as face-o chiar daca as putea pentru ca nu sunt Dumnezeu.
Daca nu ai trait rautatea, de unde stii cand esti fericit/a?
Ar fi frumos ca lucrurile sa fie mereu roz si pufoase, dar nu putem sa fim atat de naivi incat sa credem ca vor ramane.
Ca sa nu mai spun ca ne-am plictisi de moarte...
As strange, dar nu chiar toata rautatea.sincer, daca am trai intr-o lume "roz", unde sa nu stim ce e aia rautate, greutate, munca, ne-am plictisi mult prea repede si nu am avea ce face.pur si simplu...asa e si cu rautatea.bine, in proportii mari nu este buna deloc, dar moderat zic eu ca e ca cireasa de pe tort
Daca as putea,da as face-o.
De ce?
Pentru ca o lume fara rau este mult mai buna,chiar si un RAU mic cum ar fi minciuna duce la lucruri grave.
Majoritatea ziceti ca va doriti si rau,de ce?
Pai daca nu am mai avea rautate ar fi mult mai bine,chiar azi am vazut la stiri ca niste martori ai lui Iehova au fost batuti,doar asa ca au vrut batausi,sa existe rau,deci de ce sa existe rau,sa ne impungem" de fiecare data.
Ganditi-va la familiile voastre care indura foarte mult de la SEFI,pentru a pune painea pe masa,daca nu ar mai exista rau ne-am ajuta,daca cineva greseste fara sa vrea acum,il iei la suturi sau il concediezi,dar daca nu ar fi rau incerca sa ii explice ce a gresit,si multe alte exemple.
Nu este bine sa avem rau,de ce credeti ca o ducem asa bine in tara asta, pentru ca ei vor sa aiba bani cu nemiluita, daca ar exista bunatate am trai mult mai bine.
Cele 10 porunci din biblie sunt aiurea pentru unii,dar daca ganditi o sa vedeti ca daca le-am respecta am duce-o mai bine.
Cate famili s-au despartit din cauza CURVIEI?(foarte multe)
Cati oameni au ucis?(milioane)
Cati parinti isi ignora copii?(Exxtem de multi)
Cati oameni sunt injurati pentru nimic,doar ca adolescentii sunt smecheri?
Si multe altele...
In concluzie daca nu ar mai exista rau ar fi mult mai bine,si nu ar disparea binele?
O ultima intrebare la care vreau sa imi raspundeti.
Daca ziceti ca binele nu exista fara rau, atunci de ce cu familia noastra facem doar bine si ne merge de minune?
Atunci cand facem ceva rau in familie duce la un dezastru mic sau mare.
PS:nu am formulat foarte bine, dar intelegeti ce am intrebat.
Bineinteles ca se poate fara rautate,daca va place rautatea de ce nu o aplicati si in familie,cand ii cereti un pahar de suc ziceti asa.
Tu p***a adumi un suc,sau orice jignitor la adresa familiei,ar trebui sa va mearga bine atunci,dar nu se poate,deci daca nu ar fi rau ar fi mult mai bine.
Raul il facem noi prin reactiile noastre nu exista ca si cerul care este permanent,raul este ceva creat de noi din cauza multor neajunsuri sau a violentei pe care o vedem la TV si asa mai departe.
RAUL IL FACEM NOI, la fel cum facem si binele, dar asta e mai greu de facut decat sa injuri pe unu pe strada cand suntem in gasca
Ma intreb cum ajung intrebarile astea de clasa a 3-a sa fie promovate in banner-ul ala de sus. Ma poti ajuta? Argumentati!
Da.astfel nu ar mai fi razboaie, lupte, furturi din magazine si toata lumea ar fi fericita.si nu ar mai fi lacomie deci toata lumea ar avea de mancare, adapost, etc
Răutatea (deşi neplăcută când ajungi să o trăieşti tu) e necesară pentru evoluţia spirituală şi, de ce nu, materială a omenirii. Eu aş păstra-o. Poate doar aş mai... dilua-o.
Nu as face-o deoarece raul si binele sunt ca ing si iang...sant menite sa ne tina sub control
As incuia-o, dar nu pe toata. Intr-adevar lumea ar fi un loc mai bun daca nu ar exista invidia pentru ca tot din aceasta categorie face parte si acest sentiment, dar daca nu ar mai exista rele si viata ar fi roz si pufoasa, ce rost ar mai avea?
Concluzia: Tot mai rau e fara rau, dar oamenii ar putea sa mai corecteze ceva la propriul caracter.
Nu.Sar strica echibrul din natura binele nu siar mai avea rostul daca n-ar exista raul. Acestea 2 se completeaza una pe alta.
Nu, avem nevoie de rautate la fel cum avem nevoie si de compasiune, fara rautate ar fi un dezichilibru, o lume anormala
Nu chiar! Daca as elimina raul din lume, conceptia de rau, nu vom mai putea distinge binele. Daca nu ar mai exista urat de unde ai sti ce este urat? Exact asa este si in acet caz, daca nu mai exista rau de unde stiu ca ce fac este bine? Eu zic ca nu!
Nu,deoarece cum zicea si Alessio daca am lua rautatea ar fi un mare dezechilibru deci n-as face asta, cateodata e bine sa fi mai rau/rea.
Nu```... as inchide`o intr-un gob albastru cu apa s.a numit Terra sau Pamant
Sunt doua chestii opuse... daca ai lua raul nu ar mai exista bine si invers. Spre exemplu este ca si cum ai lua barbatii si ai lasa doar femeile, ar mai exista ceva pe lume(sau invers)?
IzvorulDeIntelepciune întreabă:
claudiu89 întreabă: