"Daca ati sta singuri departe de civilizatie ati fi la fel de atenti la igiena voastra? "
Strict necesar, poate nu m-aș îmbăia zilnic dar aș face-o.
"Omul se ingrijeste ca sa se simta bine sau pentru ca are oameni in jur?"
Mă ambele cauze sunt corecte, trăind într-o societate, de splei de razi constant, dar dacă ai fi izolat nu te-ai spăla, barbieri zilinic, ai faceo doar când simți nevoia, doar pentru că tu nu îți simți mirosul corpului foarte clar, nu simți nevoia să te speli zilnic, acum depinde și de tipul tău de activitate, locul unde stai, dacă de exemplu ai sta în amazon și ai lucra undeva unde implică efort, nu e tot una cu a sta undeva în alpi lucrând de la birou.
Deci când ești singur te îngrijești din necesitate/tabiet, iar când ești în societate o faci din nevoia de validare.
Nu văd rostul cuvântului "milă" pe care l-ai pus la urmă. N-am auzit pe nimeni că s-ar îngriji pentru că îi e milă. Ştiu însă că se îngrijesc pentru că vor să fie plăcuţi celor din jur. În special bărbaţii pentru că vor să fie plăcuţi femeilor, şi invers.
Igiena este necesara in primul rand pentru a tiine la distanta microbii, bolile.Si animalele care nu au inteligenta si se conduc doar dupa instinct se curata in felul lor.Deci da, indiferent unde s-ar afla un om, chiar si pe o insula pustie, nu ar trebui sa renunte la igiena sub nici o forma
De ce ai vrea sa tii la distanta microbii si bacteriile., cand ele se afla si in stomac, si in intestine, si in tesut, si pe piele, si peste tot?
E atunci hai sa le poftim pe toate sa ne invadeze daca tot sunt in interior sa avem tot tacamul
Pai esti prost? mori, daca nu mai ai nici o bacterie in corp sau pe corp.
Omul se ingrijeste pentru el in primul rand
Sau cel putin asa ar trebui sa fie normal pentru toti
Nu ajuta pe nimeni o colonie de viermi la c#r sau rapan de centimetri pe corp, dinti cariati imprastiati cu prastia
Si nici o "haita" de paduchi din claia nespalata nu cred ca e tocmai un must have
Nu conteaza ca esti in varf de munte, de unul singur sau in inima orasului inconjurat sau nu de oameni
Cred ca baiatul asta incerca sa-mi explice ca noi ne epilam pentru altii. Sau nu am inteles eu.
https://www.tpu.ro/......ntru-mine/
Eh,lasa
ca nu stai la propriu cocotat acolo
nu dormi in cort cu saptamanile sa se-mputa carnea pe tine
Stiu ca stii la ce ma refer
Si la stana daca stai, la mama dracu'-n praznic, tot dai nadragii de pe tine jos sa te speli la c○aie
chiar daca nu "poluezi" pe nimeni
ar trebui s-o faci pentru tine in primul rand, nu pentru altii.
Bineînțeles că da. Igiena o faci în primul rând pentru tine ca să te respecți pe tine. Apoi o faci si pentru pielea ta deoarece pielea trebuie să fie curată. Deci igiena nu o faci pentru alți o faci pentru tine, e adevarat o faci si pentru ca să nu miroși urât în societate, dar imagineaza-ți să fim toti murdari, ce haos ar fi.