- cauzele cele mai întâlnite sunt: pierderea slujbei sau a unei persoane dragi, singurătatea, izolarea;
- experiente traumatizante in perioada copilăriei, ca de pilda pierderea unui părinte;
- situațiile care alunga unei persoane sentimentele de siguranță, stabilitate, eficienta sau valoare personala provoacă in general deprimarea;
- predispoziție genetica si/sau biochimica de a avea dispoziții fluctuante sau de depresie;
- sensibilitate alimentara.Cei care suferă de ea pot avea si alte simptome;
- sensibilitate la insuficienta luminii solare in timpul iernii sau sindromul afectiv sezonier;
- s-a descoperit ca un număr de 200 de medicamente provoacă depresia;
- consumul de cafeina;
- consumul de zahar;
- hipoglicemia;
- mese neregulate;
- fumătorii au atacuri depresive mai numeroase decât nefumatorii.
Cauza principală a depresiei este lipsa dragostei, iar această lipsă este regăsită în numeroase forme: singurătatea, conflictele în familie, pierderea cuiva drag, lipsa de sprijin când apar probleme de sănătate, hărțuirea, presiunea de la locul de muncă, etc.
(1) Nu o să ajungă boala doua pe glob în 2025, nu crede toate predicțile făcute cu continuarea de trend, mai era ideea aia: "până în anul X 100% din toți bărbații americani o să fie obezi, dar doar 82% din cei negrii" E statistică făcută prost.
(2) Nu vreau să-ți dau sfaturi medicale, pentru că nu sunt expert, și nici nu-ți cunosc situația. Dar, da, farmaciile au inițiativă să bage medicamente inutile în tine. Înceracă să discuți prescripțile cu medicul tău, sau încearcă și să-ți faci un program mai bine definit--cam asta e povestea multor veterani americani, care în lipsa unui program, duc vieți derizorii și dau în depresii, stres post-traumatic și altele. Poate încearcă să practici un sport, am auzit că sfortul ajută la depresie, de asemenea poate practică un hobby; orice numai să-ți dai vieții sens, să fi mulțumit de tine.
Nu prea văd ce legătură are dopamina cu ce am spus eu...
"Neurotransmitatorul fericirii" este o fictiune (lucruri prost intelese despre cum actioneaza medicamentele).
A, perfect posibil. Nu cunosc bine subiectul, de asta nici nu am adresat prea mult această parte a întrebării.