900 - criogenarea mai are mult până să ajungă o realitate.
Deocamdată criogenarea nu are efect în niciun fel.
În plus, nu cred că s-au făcut experimente pe oameni în viaţă (în comă) însă, aşa cum ţi-a spus şi alessia5158, s-au făcut experimente pe organe sau celule şi pare-se că dincolo de nivelul microcelular apar o serie de probleme ce încă nu au fost rezolvate.
Se va putea folosi criogenarea pentru scopul descris de tine? Cu siguranţă da. Când? Nu prea curând. Puţin probabil ca în timpul vieţii noastre.
Se poate acum, în momentul de faţă? Nu.
Salut.
Sunt povești!
Gheața la frig se dilată http://www.referatele.com/......le-com.php
In prezent nu exista nici o dovada ca un corp omenesc poate fi criogenat in intregime, apoi dezghetat si sa ramana totusi in viata.In schimb, celule sau embrioni umani in faze incipiente( cand au doar cateva celule) pot fi crioconservati cu azot lichid(-180 grade) iar dupa decongelare unele celule sa supravietuiasca si sa-si pastreze capacitatea de a se diviza. Organele si cu atat mai putin un animal sau om intreg nu supravietuieste crioconservarii din cauza formarii cristalelor de ghiata in citoplasma miliardelor de celule, ghiata care le dezintegreaza structura interna( chiar daca in sistemul circulator se introduce un antigel-glicerina!)
Ia citeste aici despre criogenie http://www.esoterism.ro/ro/criogenie.php
Mai cauta si pe alte site-uri daca te intereseaza.
Cred ca intr-un viitor destul de indepartat o sa se poata readuce la viata oamenii criogenati.
Asta la americani am auzit-o prima data... Platesc mii de euro sa le congeleze trupul fara viata... Poate peste 1000 de ani se poate, cine stie.
Cate o data raman uimita de ceea ce vad, inca o data se dovedeste ca filmele dauneaza grav copiilor.
Da din cauza ca inghetarea chriogenica incetineste matabolismul si omul peste ani cand o sa fie dezghetat o sa i se para ca a trecut o secunda.
Am citit despre asta pe un website, dar din pacate inca se cerceteaza. corpul uman nu e singurul care trebuie tinut intr-o stare noi depindem si de niste microbi care ne ajuta sa traim de aia nu pot face asta si nici clonele nu pot trai tot din cuaza asta. Funda!
Nu cred, pentru ca acea persoana care era bolnava deja a murit cu mult timp in urma si nu mai are posibilitatea sa reinvie.
Nu pentru ca in tot acel timp inima lui nu mai "bate" si este cam imposibil de resuscitat la sfarsit asa ceva vezi doar in filme)
Nu! cei care au murit nu mai au nici doctori cei face asta e legea celuui de sus dupa parerea mea adica ce trece e trecut ce ramane e ramas! imi pare rau daca ti s-a intamplat in familie!
anonim_4396 întreabă: