@crissa- nu-ti mai raspund la provocare, te-am raportat direct Ralucai. E mai inteligent asa. Chiar trebuie sa te iei de mine ca sa te afli in treaba sau sa pari amuzanta? Nu mai incerca sa iesi in evidenta prin rautate, ca nu-ti sta bine, mai ales unei fete.
Aberant.intr-un fel Anna are dreptate. daca eu mor de rusalii ca ateu. ce mama naibii ma ia d-zeu cu japca in rai?! sa fim seriosi.
O intrebare de genul asta i-am adresat-o eu preotului la ultima spovedanie ( sper sa nu fie un pacat ca marturisesc acest lucru ), numai ca perioada era in jurul Pastelui si mi-a spus ca sunt prostii aceste vorbe, nu conteaza cand mori. Conteaza sufletul si ce-ao sarvasit in viata de zi cu zi. Ceea ce sunt cu total de acord
Nu cred asa ceva. Raiul nu e pentru "norocosi". Si-n plus, daca acea persoana nu credea in Dumnezeu ar fi fost corect sa-si petreaca vesnicia in rai, alaturi de Dumnezeu? Nu! Tocmai de aceea a fost creat si iadul, pentru cei ce-L resping. Astea sunt supozitii nefondate, nu am auzit nicaieri asa ceva. Ca sa ajungi in rai trebuie sa crezi in Isus ca mantuitor personal al vietii tale, sa traiesti in armonie cu perceptele credintei tale, sa ai o relatie personala cu Dumnezeu. Asta este opinia mea si perspectiva asupra celor care vor ajunge in rai (poarta e stramta, putini vor intra pe ea), asa ca va rog, cine nu e de-acord cu mine, fara comentarii inutile.
@endofstory, mai binte te abtineai.era chiar o intrebare serioasa, si de suflet! insa vad ca unii nu stiu sa aprecieze sensibilitatile si trairile celorlalti...
Intrebarea mea, chiar are un scop. Nu degeaba am pus-o.
Chiar vrei sa stii ca am avut un deces in familie?
Chiar asta vroiai sa auzi?
@endofstory iar esti rau... uite, @dulce cum a stiut? asa ma gandeam ca poate stie cineva si de data asta...
@Bro, mersi sunt convinsa, ca nu ai fi zis-o cu rautate.
@gabrielutzu, poate ca tu ai ceva personal cu gyzzard, dar te rog nu fa loc de disputa "in interiorul" intrebarilor mele...am observat ca si la intrebarea mea, cu votul, v-ati cam ciondanit... da` ce-aveti fratilor de impartit?
Aaa si @Crissa.Bv, da cred in existenta Raiului sau a Iadului, iar cateodata circumstantele [cum a fost intamplarea din ziua de azi, pentru familia mea] te duc sa crezi lucruri pe care nici nu ti le-ai fi imaginat niciodata ca le-ai fi putut rosti...
Adica.sa zic, in situatii extreme, crezi in absolut orice, incerci sa gasesti din orice partea plina a paharului... iar eu, m-am agatat de ziua aceeasta.[daca intelegi ce vreau sa spun]
De fapt, intamplarea a facut sa fie asa.
Siiiii... tu ai impresia ca m-ai intepat tare, si pe mine m-a durut rau?
M-a durut in cot, iti spun eu , uh pardon la basca.tocmai zilele trecute m-a durut in cot.au-au-au ce rau mai e.
Condoleante.Eu stiu ca in saptamana luminata portile raiului sunt deschise pentru toti, in rest...
Nu. Moartea nu tine minte de sarbatori, iar in viata de apoi nu exista timp. In plus, sarbatorile sunt stabilite de preoti, asa ca nu exista nici un motiv, ca sa crezi ca rusaliile din calendarul nostru coincid cu cele din calendarul divin.
Gizzard, bine ca esti tu marele teolog si om al lui Dumnezeu.mai,tare destept mai esti!
Ca stii tu ca sarbatorile nu coincid cu calendarul divin... of, of, unde era marele crestin...si bine ca stii tu cum sta treaba cu viata de apoi... te pomeni ca te-ai si intors cumva, ca sa ne luminezi si pe noi cum sta treaba?
Mica rusinica Gizarde...
Nu mi-a placut atitudinea lui, si ce sa-ti fac eu daca s-a nimerit sa fie chiar in interiorul intrebarilor tale...
Sau ai fost si tu cuprinsa brusc de grandomanie si autosuficienta, exprimarea "intrebarile mele" mi se pare cel putin pompoasa, suna a "umflare in pene", draga, daca este intrebarea ta, tine-o te rog numai pentru tine, adica intreaba-ti tie si raspunde tot tu, ca sa-ti tii marea si divina intrebare numai pentru tine, nu o mai impartasi si altor muritori, ca nu cumva sa-i murdareasca divinu-i sens...Imi pare rau ca ti-am jignit intrebarea, ii cer scuze intrebarii tale si sper la o sincera iertare din partea ei...
Imi place sa fac oamenii sa rada, ca doar o viata avem si nu are rost sa stam suparati...totusi,atunci cand sunt provocat prea rau,"intep" tare de tot, si doare rau..."prietenii" stiu.
Am auzit si eu aceasta varianta, insa nu cred!
asta tine de ce fel de oameni am fost in timpul vietii
Fiecare ajunge acolo unde si-a dorit, la Stapanul pe care l-a slujit. Sper sa intelegi ce vreau sa spun, esti fata desteapta.
Apropo, sa-mi amintesti sa-i propun Ralucai sa te faca expert, meriti:*!
Se spune ca in perioada pascala sunt deschise cerurile iar Dumnezeu ii ajuta pe cei care mor in aceasta perioada sa "paseasca" cu usurinta in Rai. Asa se spune, si eu am avut un unchi care a murit in aceasta perioada si l-am visat la scurta perioada de timp ca era fericit.
Condoleante Cami
@Dl. Inginer, eu nu am nimic cu tine si in mod cert nu intentionez sa incep o conversatie fara finalitate cu dumneata. Vreau doar sa iti atrag atentia ca te dai singur de gol!
Au fost multe afirmatii, pe care Raluca le-a negat, pe tema favorizarilor. Ceea ce ai reusit tu sa faci prin fraza "Apropo, sa-mi amintesti sa-i propun Ralucai sa te faca expert, meriti:*! " este doar sa ne confirmi ca am avut drepatate in aceasta privinta.
Codoleante! si cu toate ca stiu ca in astfel de situatii cuvintele sunt de prisos, nu'ti pot zice decat sa fii tare...va ramane mereu in sufletul tau, chiar daca nu-ti va mai fi alaturi...
Pai...
Faptul k a murit in ziua aceasta mare... conteaza ceva acolo zic eu
Dumnezeu nu a facut inatmplator sa moara chiar de Pogorarea Duhului Sfant... de Rusalii.
Probabil a fost un om bun
si condoleante
Imi pare sincer rau condoleante. dar crezi ca stie cineva raspunsul la ceea ce ai intrebat tu?
Asta ce-ar insemna? ca vom avea mai multe decese de sarbatori, unele intentionate.Multi vor nemurirea , multi vor calea cea mai usoara.doar suntem romani nu?
Sincere condoleate!