| blondissima a întrebat:

Daca cineva ti-ar spune ca nu crede in Dumnezeu, dar in momente critice, te roaga sa te rogi pentru el/ea, mai poti sa crezi ca nu crede?

Răspuns Câştigător
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu crede! Altfel s-ar ruga singur! Apeleaza la credinta altuia ca pe o ultima speranta, gen : " Roaga-te pentru mine, daca Dumnezeul tau exista, poate ma va ajuta!"

21 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

In momentele critice se vede credinta sau lipsa ei.

| harciog a răspuns:

Daca cineva mi-ar spune sa ma culc am incredere pentru c-as rupe patul ca am iesit din schimb.Tot ce vad acum nu este decit in ceata.

| mihaibrasov a răspuns:

Inseamna ca 1% tot crede, altfel nu te-ar pune sa iti pierzi vremea de pomana.

| wales a răspuns:

Citiți cartea '' Cel mai bogat om al peșterilor '', Doug Batchelor povestește tumultuoasa lui viaţă, ateu convins cu părinți milionari. A trăit și următoarea experientă, aflat pe un vapor gata să se scufunde, povestește cum toți marinarii atei în faţa pericolului au început să ceara ajutor divin. Este extraordinar cum omul se poate schimba într-o secundă.

| Klepto a răspuns:

Cum sa mai cred spusele lui?
Ori crezi, ori nu crezi.Omul ala se numeste pseudo-necredincios.
Se bate-n piept ca are viata in propriile maini si ca n-are nevoie de Dumnezeu, dar cand ajunge intr-un punct in care nu mai poate face nimic, ce face?, ajunge la Dumnezeul in care "cica" nu credea. Ultima plasa de siguranta in care se arunca oamenii este Dumnezeu, cand ajunge cutitul la os devii cel mai credincios si faci promisiuni pe care n-o sa le implinesti. Oameni slabi care prefera sa "creada" doar ca sa fie ajutati, doar cu un scop.
Cum adica sa ma rog eu pentru acea persoana?
Chiar daca sunt prea ateu, stiu si eu ca nu conteaza cum te rogi, conteaza sa ai credinta, n-ai nevoie de cuvinte pompoase si promisiuni fara esenta.Atunci cand Ilie s-a intalnit cu acei preoti a lui Baal cum a fost? Acei preoti au tipat pana ce au ragusit, s-au taiat, au sarit, au facut de toate.Ilie nu s-a rugat mult, nici tare, stia ca Dumnezeu il aude. Oricine se poate ruga, nu exista un manual universal "Cum sa te rogi corect".

| miradoniz a răspuns:

hee hee Da,pentru ca de fapt, nimeni nu crede tot timpul, la fel cum nimeni nu este ateu în fiecare secunda a viețiihee hee

| miradoniz a răspuns:

@Kleptohee hee poate nu exista un manual,dar exista cel puțin doua condiții:prima este sa te adresezi Atotputernicului; a doua sa fii sincer(în paranteza îți spun eu când încep sa ma rog, atunci cred cel mai puțin în Dumnezeu; dar continui, în caz ca exista)hee hee

| miradoniz a răspuns:

@blondissimahee hee da,știu ca e mai greu de înțeleshee hee e o faza,a început acum vreo câteva luni,cu ajutorul Domnului trag nădejde sa treacă repedehee hee o consider o încercarehee hee nu ma rog ca sa îi mulțumesc-atunci când îmi amintesc cât sunt de bucuroasa sau mulțumită, ma gândesc la El cu recunoștință. Asta e tot! dar rugăciunea, rugăciune e altceva.Nu,nu e neapărat cerere pentru ca Tatăl din ceruri știe ce e în sufletul meu fără sa am eu nevoie sa îi explic(scrie prin Evanghelii,nu am inventat eu)...și în același timp este,pentru ca presupune sa încerci sa ții sufletul umil în prezenta Domnului, ceea ce nu poți reuși fără ajutorul Lui.E puțin complicat, mi-e teama

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Crede doar cand are nevoie? Lasitatea poate duce la ticalosii...

| Paulla a răspuns:

Nu. El/ea crede. E simplu, ori crezi, ori nu crezi. Daca esti convins ca nu exista nici un zeu, n-ai de ce sa te rogi in momente critice.
@IchHabeKeineName Ca sa vezi! Eu n-am observat sa ne ajute vreo mana magica din cer. Cum poti sa-mi dovedesti ca exista zei si mai mult, ca ne ajuta?

| blondissima explică:

@Vizi, perfect de acord. Dar de ce ar ruga pe altcineva sa se roage in locul lui/ei? Cand am intrebat, stii ce raspuns am primit? Pentru ca tu crezi, pentru ca de fiecare data cand "ai trimis un fax"(asa glumesc despre rugaciune) s-a intamplat.

| blondissima explică:

@georgiana, "(în paranteza îți spun eu când încep sa ma rog, atunci cred cel mai puțin în Dumnezeu; dar continui, în caz ca asculta) "
Eu chiar nu inteleg cum poti sa crezi cel mai putin atunci cand te rogi, dar te-as intreba, rugaciunea ta este de tip "cerere" sau "multumire ", sau un cocktail intre ambele?

| blondissima explică:

@georgiana, printre randuri mi-ai raspuns si la intrebarea din spatele intrebarii.winking
Numai bine!

| Ofiintă a răspuns:

Asa sunt multi oameni, cu replica : da eu ma iau dupa rev. maimutelor si in momentele in care ai avea nevoie de ajutor si brusc te impinge gandul sa te rogi si dupa aceea te-ai salvat atunci poti crede ca te-a ajutat cineva care pentru tine nu egzista inainte
Asa este Dumnezeu ca si un prieten pentru ca prietenul la nevoie se cunoaste!

| lovem3 a răspuns:

Eu cred ca toata lumea crede in adancul sufletului ca exista dumnezeu. nu conteaza ce spun ceilalti conteaza ce simti tu cu adevarat.

| mdany a răspuns:

Omul cat or fi el de rau are o scanteie de bunatate in el.Degeaba nu crezi in Dumnezeu pentru ca tot la El te intorci.

| IchHabeKeineName a răspuns:

Buna, multi oameni, mai degraba adolescenti spun ca nu cred. Se dau mari, se baga in seama, fite de copiioh go on. Orice om ar trebui sa creada in Dumnezeu. Dumnezeu ne ajuta in fiecare moment, chiar daca in momentele mai grele ti se pare ca nu exista. Daca te rogi, mereu cand nu te vei astepta, El te va ajuta. Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu cred ca exista om care in momente critice nu a zis macar odata:Ajuta-ma Doamne,care nu s-a inchinat macar odata in viata lui,etc.Iar daca acel om te roaga sa te rogi pentru el, deja el crede in Dumnezeu, mai mult decit altii.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca el crede, dar isi cam bate joc de el ( pana nu ne da Dumnezeu necazuri no s-a ne smerim noi in veci laughing )

| Shahrukhkhan91 a răspuns:

As putea spune, ca acea persoana cand este bine si nu are nici o problema prefera sa nu creada in Dumnezeu, dar cand este la ananghie, isi aduce aminte ca exista cineva acolo sus care vegheaza asupra ei, si care chiar o poate ajuta. Cel mai mult pe mine ma amuza femeile in varsta, care in tinerete nu au dat deloc pe la biserica si au pacatuit intruna, dar la batranete, stiu ca li se apropie sfarsitul, si cuprinse de frica si remuscare se duc la spovedanie, la slujba de duminica. Daca nu le-ai cunoaste de mai mult timp ai zice ca au fost calugarite toata viata lor.

| Charai a răspuns:

Da, inseamna ca crede, pentru ca in acele momente critice asteapta ajutorul din alta parte, atat de la oameni, adica tu, cat si de la Dumnezeu. Oamenii neaga faptul ca nu cred din diferite motive, care difera de la o persoana la alta, insa in adancul sufletului cu totii stiu ca exista cineva acolo sus. Tu continua sa te rogi pentru fiecare. Mult succes.