O poţi afla foarte uşor, făcând o statistică:
"Câţi dintre cei bolnavi de cancer, Sida, diabet..., care se alimentau sănătos, s-au vindecat?"
Cifrele nu cred că sunt în favoarea premisei tale.
Dar, desigur, alimentaţia are şi ea un rol important în calitatea vieţii.
Alimentatia naturala da normal ca ajuta nu otrava din magazin aia te ucide, zaharul, sucurile, mezeluri etc adica tot cei facut de om te baga in pamant rapid am uitat de natura cand de fapt facem parte de ea, ea fara noi poate noi fara ea nu putem
Deci,crezi tu că o alimentaţie sănătoasă+o gândire pozitivă+sport ar putea preveni/vindeca orice boală?
Nu stiu, cred ca boala poate fi diminuata in timp daca manci sanatos, sport nu intens mersul pe jos e ok, gandire pozitiva da ajuta
Interesant.Ai pus în practică acestea când ai fost bolnav?
Da,cand mancam zahar ma simteam obosit,nervos,aveam o stare de depresie mereu, cand am renuntat la ele ma simt mult mai ok pe bune mancarea te schimba, suntem ceea ce mancam, am trecut la fructe, cu mierea nu stiu daca sa mai consum vad ca ingasa
Exact.Crezi că e bine să consumi carne? De ce?
Eu am ajuns la concluzia ca organismul nostru are nevoie de toate un timp n-am mancat fructe doar proteine si am ajuns sa n-am calciu in organism,deci organismul are nevoie de toate de tot cei sanatos,carne sanatoasa peste, vita, porc etc nu melezuri, orice a facut omul ucide orice, proteinele sunt importante si ele dar si carbohidtrati fara energie nu poti exista si fara vitamine care regleaza organismul si intareste sistemul imunitar, sincer mintea umana nu poate percepe ce face organismul in fiecare secunda e un proces complex
Sau caria. Cancerul se poate vindeca deja, pentru restul trebuie sa lasam natura sa isi faca treaba, adaptare prin dezvoltarea de noi metode de aparare.
Cum crezi că putem vindeca cancerul? Chiar şi în ultima etapă se poate vindeca?
In ultima etapa nu, adica nu cred, organismul e prea slabit sa lupte, dar cancerul e inmultirea necontrolata a celulelor, care oricum trebuie sa se inmulteasca, dar controlat, nu e chiar o boala, e o dereglare, am observat ca unii se vindeca apeland la autosugestie, adica crezand sincer ca o sa se vindece. De fapt, organismul nostru invinge cancerul aproape in fiecare zi, doar unul slabit sau autosugestionat negativ e invins de acea "boala".
Mancarea si stilul de viata sunt focul ce aprind bomba unei boli.
Tot in ele se afla secretul codului de dezamorsare.
Alegerea iti apartine: Mananci pentru a trai, sau traiesti pentru a manca.
Da, corpul are capacitatea de a se "repara", in plus celulele corpului se reinoesc, aproximativ in 7 ani toatr celulele sint reinoite. Ar parea ca ar trebui sa fim mereu "in forma", totusi treptat corpul pierde aceasta capacitate. De ce?
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102007003#h=3:0-4:532
Ai putea să-mi dai alt link? Nu prea merge
Pentru ca fiecare copie noua a unei celule e mai slaba decat anterioara, astfel, la un mom dat n-o sa mai existe vreo "urmasa" a uneia, asta ducand la disfunctionalitati ale anumitor organe, care inseamna moarte, iar microorganismele care provoaca boli, se adapteaza pentru supravietuire, asa cum si organismul nostru se adapteaza. Nu le-or sti stiinta pe toate, ca lumea e in miscare si e greu sa studiezi ceva care se misca, dar religia da niste raspunsuri de toata jena, si daca ar fi doar atat, dar sunt extrem de daunatoare oamenirii, intregii planete de fapt.
În anii ’30, geneticienii au constatat că la capătul fiecărui cromozom se află o scurtă secvenţă de ADN care contribuie la stabilitatea cromozomului respectiv. Numite telomere, din cuvintele greceşti télos (capăt) şi méros (element), aceste mici fragmente de ADN acţionează în mare parte asemenea căpăcelelor de protecţie de la capătul şireturilor. Fără telomere, cromozomii s-ar desface şi s-ar rupe în mici segmente sau ar rămâne lipiţi unii de alţii, cu alte cuvinte ar deveni instabili. Însă cercetătorii au observat apoi că, la majoritatea tipurilor de celule, telomerele se scurtează cu fiecare diviziune a celulei. Prin urmare, după 50 sau mai multe diviziuni, telomerele celulei ajung nişte puncte minuscule, iar celula nu se mai divide şi, în final, moare. În anii ’60, dr. Leonard Hayflick a enunţat pentru prima oară teoria potrivit căreia celulele par a avea o limită în ce priveşte numărul diviziunilor, iar când ajung la această limită mor. Ca urmare, în prezent mulţi cercetători folosesc expresia limita lui Hayflick când se referă la acest fenomen. Dar a descoperit dr. Hayflick cheia procesului de îmbătrânire la nivel celular? Unii au crezut că da. În 1975, în publicaţia Nature/Science Annual se spunea că cei din avangarda cercetării procesului de îmbătrânire erau de părere că „toate creaturile vii posedă în interior un mecanism de autodistrugere reglat cu multă precizie, un fel de ceas al îmbătrânirii care face să ne scadă treptat vitalitatea". Într- adevăr, începuse să crească speranţa că, în sfârşit, oamenii de ştiinţă aveau să-şi îndrepte atenţia chiar asupra procesului de îmbătrânire. În anii ’90, cercetătorii care studiau celulele canceroase umane au descoperit un alt indiciu important referitor la acest „ceas celular". Ei au descoperit că celulele maligne au „învăţat", nu se ştie cum, să anuleze „ceasul [lor] celular" şi să se dividă la infinit. Această descoperire i-a condus pe biologi înapoi la o enzimă dintre cele mai ciudate, care fusese descoperită în anii ’80, iar mai târziu s-a observat că este prezentă în majoritatea celulelor canceroase. Această enzimă se numeşte telomerază. Ce face ea? Simplu spus, telomeraza poate fi asemănată cu o cheie care potriveşte „ceasul" celulei lungindu-i telomerele. S-a terminat cu îmbătrânirea? Cercetările privind telomeraza aveau să devină în scurt timp unul dintre cele mai „fierbinţi" domenii ale biologiei moleculare. Ideea era că, dacă biologii ar putea folosi telomeraza ca să împiedice scurtarea telomerelor în cazul divizării celulelor normale, probabil că procesul de îmbătrânire ar putea fi oprit sau cel puţin întârziat foarte mult. Este interesant ce se spunea în comunicatul de presă publicat de Geron Corporation News, şi anume că testele cu telomerază din laborator au demonstrat deja că celulele umane normale pot fi modificate astfel încât să aibă „capacitatea de replicare infinită". În pofida unui asemenea progres, nu avem prea multe motive să ne aşteptăm ca în viitorul apropiat biologii să prelungească în mod considerabil durata de viaţă a oamenilor cu ajutorul telomerazei. De ce? Un motiv ar fi că procesul de îmbătrânire nu înseamnă doar deteriorarea telomerelor. Să analizăm, de exemplu, ce a spus dr. Michael Fossel, autorul cărţii Reversing Human Aging: „Dacă ieşim victorioşi în ce priveşte îmbătrânirea aşa cum o cunoaştem noi azi, vom continua totuşi să îmbătrânim într-un alt fel, pe care îl cunoaştem mai puţin. Dacă păstrăm telomerele la infinit, s-ar putea să nu mai suferim de bolile pe care le asociem în prezent cu vârsta înaintată, însă tot vom ajunge în cele din urmă să ne deteriorăm şi să murim". Într-adevăr, există, se pare, mai mulţi factori biologici care contribuie la procesul de îmbătrânire. Însă răspunsul rămâne pentru moment inaccesibil oamenilor de ştiinţă. Leonard Guarente, de la Institutul Tehnic din Massachusetts, a spus: „Până în prezent, îmbătrânirea a rămas foarte asemănătoare unei cutii negre". — Scientific American, toamna anului 1999. În timp ce biologii şi geneticienii continuă să studieze celula pentru a înţelege de ce îmbătrâneşte şi moare omul, Cuvântul lui Dumnezeu ne dezvăluie adevăratul motiv. Aici se spune foarte simplu: „Printr-un singur om a intrat păcatul în lume şi prin păcat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, căci toţi au păcătuit" (Romani 5:12 ). Da, moartea oamenilor este rezultatul unei stări pe care ştiinţa nu o va putea niciodată elimina: păcatul moştenit. — 1 Corinteni 15:22. Însă Creatorul nostru ne promite că va anula efectele păcatului moştenit, şi o va face prin intermediul jertfei de răscumpărare a lui Cristos ( Romani 6:23 ). Putem fi siguri că Creatorul nostru ştie cum să anuleze îmbătrânirea şi moartea, întrucât în Psalmul 139:16 citim: „Ochii tăi au văzut chiar embrionul meu, şi în cartea ta erau înscrise toate părţile sale" (NW). Fără îndoială că Iehova Dumnezeu este autorul codului genetic, în care „a scris", ca să zicem aşa, toate informaţiile pe care le cuprinde. Prin urmare, la timpul stabilit de el, va avea grijă ca genele umane să le permită celor ce respectă cerinţele sale să trăiască veşnic. — Psalmul 37:29; Apocalipsa 21:3, 4.
Http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102000487 nimic fara copy-paste, logic. Aolo, ti-am zis ca religia prezinta un pericol pentru intreaga planeta, cica pacatul mostenit, pffff. "Fara indoiala ca Yehova dumnezeu" este o inventie, poate celula e ca apa care se evapora la o anumita temperatura, doar ca inca nu se stie la ce se "evapora" ea, oricum, ma indoiesc ca am putea face subconstientul sa nu mai inregistreze tot, si nu cred ca ar fi bine sa facem asta, daca am putea, iar daca n-o facem, cu cat traim mai mult, cu atat o sa fim mai bolnavi psihic, pentru ca natura e singura creatoare, iar ea nu ne-a creat sa stapanim planeta, cum va invata pe voi unii ca v-a creat zel vostru, daca ne-ar fi creat Yehova al vostru, subconstientul ar fi fost altfel.
Corect.Plus credinta in Dumnezu.Noi ca si crestini-ortodocsi avem Tainele Biserici (rolul lor fiind deja "prea explicat" de Sfintii Parinti).
Desigur, si medicina alopata are rolul ei, dar omul ar putea sa nu apeleze niciodata la doctor. Din pacate asa a ajuns occidentalul, sa fie bolnav si mereu pe la doctori cu miile de euro pe masa.
Recomand aceste carti formidabile (zic eu, dar si alte mii de cititori) :
http://www.librarie.net/......odea-Gross (despre medicamentul "tamaduitor", vaccinul-nu este decat o eroare medicala, perpetuata pentru ca mafia farmaceutica :D )
http://www.librarie.net/......is-Brouwer (cine a fost de fapt Louis Pasteur...)
http://www.librarie.net/......is-Brouwer (titlul e elocvent)
http://www.librarie.net/......re-Severac ( o carte care m-a facut sa ma gandesc de doua ori inainte sa cumpar vreun antibiotic sau un produs)
http://www.librarie.net/......hn-Virapen (din interior oleaca...)
Deci,citind cartile de mai sus,te ma gandesti odata la "infilibilitatea" medicinei "moderne"(nu face decat sa chimizeze niste substante naturale,desigur,cu rolul de a imbolnavi si mai tare omul).
In numarul actual al Formulei As am gasit un articol despre diabet care m-a dat pe spate. Cauta-l la standuri(e cu o fata Nicolle Stanescu,sau ceva de genu asta pe prima pagina). Foarte captivant articolul.
Adica medicina e moderna, si declara ca diabetul e "incurabil" insa in acelasi timp administrau medicamente(precum insulina injectabila, insa una nepotrivita, in special la copii) care nu fac decat sa depinzi vesnic, fara sa cauti sa te vindeci.
Un mit facut praf: acela ca diabeticii nu trebuie sa manance fructe.
Mai multe detalii in Formula As.
In concluzie: Dumnezeu ne-a lasat tot ce trebuie pe pamant pentru ca omul sa se vindece si sa fie sanatos.Desigur,printr-o viata cumpatata, el nici nu va avea nevoie de vreo vizita la doctor.
Era sa uit de cancer si inutilitatea medicinea moderne(care numai cu radioterapii si chimioterapii scumpe si daunatoare trateaza).
http://www.librarie.net/......el-Chirila
http://www.librarie.net/......gehr-Clark
Desigur,medicina moderna incearca sa ne zica ca are medicamentul perfect pentru orice.Da,are medicamentul perfect, dar pentru imbogatirea nababilor.
A nu se crede ca neg medicina chirurgicala(in caz de fracturi, operatii de extirapere de tumori, operatii pe creier, inima etc) sau cea de familie sau oricare alta.Numai ca eu va doctorul ca fiind un om care vrea vindecarea definitiva a pacientului sau...si asta se realizeaza prin alimentatia perfect naturala, cruda si credinta in Dumnezeu!
Bruce Lipton cel care a scris ''Inteligenta celulei'' a constatat ca gandurile negative sunt rezultatul tuturor bolilor.Intr-un experiment in anul 1000, Avicenna a facut un experiment si a pus un miel intr-o cusca, langa cusca unui lup. Mielul a murit pur si simplu, de frica.Fizica cuantica a demonstrat ca, cand ne este frica, nu se mai secreta chimie necesara si celulele mor.Asta inseamna scleroza, boli degenerative, parkinson si dementa. Dumitru Constantin Dulcan spunea, intr-un proces de autovindecare, primul gest care trebuie facut este excluderea indoielii. Opusul indoielii este convingerea ca ceea ce ne-am propus este posibil.Numai in asemenea conditii idea de vindecare si imaginea transmisa in zona suferida vor mobiliza genele favorabile reconstructiei anatomice si functioanale.In orice caz parerea mea este sa nu ajungi la asaemenea boli, daca cancerul se poate vindeca in ceea ce priveste H.I.V. virusul acesta este cam inteligent si le da batai de cap doctorilor/deci nu poate fi exterminat si mai mult doctorii au observat ca si-a dezvoltat noi tulpini.
Of,la naiba, ia uite cum mi-am strecurat singur in creier indoiala, deci parerea mea, sunt de acord cu ce spun doctorii dar trebuie sa avem creierul curat de orice indoiala, sunt sigur ca la cat de complex este organismul cu singuranta detine si arme de lupta impotriva tuturor bolilor/dar nu le-am descoperit, inca.
Odata imbolnavit, poti cu greu sa mai revi la starea initiala
secretul este sa nu te imbolnavesti
toate bolile din ziua de azi tin de alimentatie; (ce? chiar si depresia?)
da, si depresia si stresul>s-a constatat ca, persoanele cu deficit de vitamina D sunt mai deprimate/triste>vrei sa fi sanatos, nu te imbolnavi
Cine te-a pacalit ca ar avea corpul uman o asa capacitate? Negativ ceea ce spui.
HIv Sida distruge sistemul imunitar si ramane in sange deci deocamdata nu exista leac pentru hiv Cancerul numai prin operatie deoarece nu ai cum sa scoti tumors din tine fara operatie si diabetul aici nu pot sa te lamuresc prea bine dar stiu ca poate fi controlat prin injectii
Nu există aşa ceva. Asta este o tâmpeală tipică mişcării NEW AGE. Singura metodă este prin medicină, eventual în viitorul nu prea îndepărtat, manipularea genelor umane. Alimentaţia are un rol important în influenţarea genelor în perioada prenatală, are rol de echilibrare a organismului cu nutrienţi, dar nu poate ajuta la o abilitate pe care noi NU o deţinem, adică autovindecarea.
HippocrateS întreabă: