La carne e simplu:
Mirosul specific tradeaza carnea care incepe sa se strice.
Totusi, daca nu miroasa tare, fierberea sau prajirea o face consumabila.
Carnea pierde mirosul daca se introduce in apa cu otet sau cu bicarbonat de sodiu.
La un litru de apa se adauga 50 ml otet sau o lingurita cu varf de bicarbonat. In solutie se pune carnea, s-o acopere complet. Carnea se tine 2-4 ore in solutie, preferabil la rece, dupa care se clateste cu apa rece si se gateste normal.
Carnea ne-gatita NU se mai pune in congelator!
Daca in magazin nu sta la rece nu vad de ce ai cumpara o
Ce magazin tine carnea la cald? Si ce magazin vinde carne fara termen de valabilitate?
in principiu carnea care sta la frigider se poate consuma in 3-4 zile, aia la congelator in cateva luni
Pai o vei găti imediat ce ajungi acasă sau o congelezi... carne ce nu sta la rece... posibil sa fie stricata.
Am avut asemenea experiența, carnea era "proaspata" dar frigiderul era cald. După ce am luat carnea (mama) frumos am mers acasă și am văzut ca miroasă urat. Mama a sunat-o pe prietena sa ce lucra acolo și a spus ca acea carne e spălată când începe sa miroasă și sa nu mai cumpărăm carne de acolo in sezonul verii...
Sfat: Nu cumpara carme ce nu se afla la rece. Dacă ai o prietena ce lucrează acolo, întreab-o despre starea cărnii.
Bafta!