| OOOLEOOO a întrebat:

Daca dentistii fac bani si isi castiga existenta din dinti nostri stricati, de ce trebuie sa cumpar o pasta de dinti recomandata de 9 din 10 dentisti?

Rog sa ramana intrebarea la "Filosofie"

22 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Vezi vreo una dintre "afaceri" amenintata? Pot coexista impreuna. Nici una dintre ele nu poate pune piedici celeilalte(chiar daca s-ar vrea). Reclamele sunt platite. Nici stomatologul si nici pasta de dinti nu rezolva tot, ci e vorba doar de timp, surprize pot aparea chiar daca ai folosit ambele variante. Medicul care iti recomanda pasta de dinti stie asta, nu isi vede profesia si venitul amenintat(nu al lui). Sunt medici buni, care nu duc lipsa de clienti, sunt care sunt umani, empatici, la care mai conteaza si altceva in afara propriei persoane. In plus, nici lor nu cred ca le convine sa lucreze monstri cu aroma de wc in gura...

| Wehrmacht a răspuns:

Asta daca esti genu' de persoana care se duce la dentist cand doare.
Totusi, mie mi se pare ca mai toate pastele de dinti sunt recomandate de 9 din 10 dentisti...

| RAY a răspuns:

Intrebarea e buna, sa stii ca am intrebat dentisti mi-au spus ea orice pasta important e sa manci sanatos sa nu bei cafea,sucuri,dulciuri etc pratic daca o iei logic dinti nu au nevoie de pasta de dinti si de o alimentatie sanatoasa ca si tot organismul
legume crude,fructe crude,carne de peste,porc,vita, pui etc totul e sa eviti cei procesat se stie ca zaharul creaza cariile sunt oamenii cu dinti super, totul e sa manci sanatos, apropo culoarea dintilor e galbena nu alba, stratul de protectie are culoarea aia bine nu pete de cafea, deci prevenirea trebuie sa fie pe primul loc, dantura sanatoasa

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca te speli pe dinti cu o pasta de dinti bune nu inseamna ca nu vei avea probleme stomatologice

| neutrino a răspuns:

Pasta de dinti este o afacere cu un succes enorm si greu de inchipuit.

| sublime89 a răspuns:

Si eu m-am gandit daca s-ar dori inventarea pastei de dinti perfecte vreodata. Din acel moment s-ar desfiinta meseria de stomatolog.

| OoBunnyoO a răspuns:

Pentru intretinerea dintilor si a gingiilor.
Unii oameni au dintii puternici din nastere, insa altii nu.
Poate ca pasta de dinti nu pare a face multe, insa face destule. In niciun caz, insa nu va face niste dinti puternici, din unii slabi. Insa ii intretine si scade riscul aparitiilor unor afectiuni ale cavitatii bucale.
Pe scurt, pasta de dinti indeparteaza bacteriile, ceea ce intarzie aparitia cariilor, reduce inflamatia gingiilor si aparitia infectiilor.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Poti cumpara o pasta de dinti recomandata de taximetristi daca iti inspira mai multa incredere.

| mixxjim a răspuns:

laughing Foarte buna intrebarea! Oricum, nu te obliga nimeni sa cumperi acea pasta de dinti, poti cumpara orice vrei tu, sunt banii tai. Nu trebuie sa scapi din vedere ca "reclama e sufletul comertului", am convingerea ferma ca respectivele paste de dinti nu au nimic de-a face cu recomandarea celor 9 medici si invers, nu ai tu, personal, de unde sti cat medici recomanda de fapt acea pasta de dinti - sau daca chiar o recomanda. Cam cum poti verifica happy E la fel ca detergentii sau produsii de curatenie, care elimina 99% dintre microbi - cam cine i-a numarat? laughing

| Duucu a răspuns:

Poate ei nu realizează că dacă fac reclamă la paste de dinți bune nu vor avea clienți.
Ori, altă variantă e că încearcă să ajute clientul pentru a da o impresie bună.

| ErrorFound a răspuns:

De fapt s-a dovedit ca fluorul din pasta de dinti albeste dintii.
Dar doar atat. Iti albeste dintii, da-ti distruge altele...
Ca o comparatie, in lagarele naziste se folosea fluor ca sa dopeze(calmeze) detinutii.

| ElenaSA a răspuns:

Adica, conform spuselor tale, dentistii au interesul sa avem dintii stricati pentru ca noi sa fim clienti permanenti. Ce spui tu este doar o reclama. Dar un medic profesionist, care se respecta si in care ai incredere iti va recomanda si o pasta de dinti pe care si el o considera buna.Deci, alege un medic in care sa ai incredere, vei gasi si pasta de dinti potrivita!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De exemplu, eu stau cam nașpa la capitolul dinți, e moștenirea genetică de la mama și de la tatăl meu. Stomatologul se ocupă și cu punerea de proteze in gură pentru a putea mesteca. Dinții se strică nativ, naturla,adica nu e necesar să le faci tu ceva in mod expre pentru a se strica, iar cănd sesizezi o carie e bine să mergi la stomatolog, căci o carie in gură inseamă probleme de stomac, miros urăt, nervi, plus mult disconfort atunci cănd maninci ceva. Eu mă spăl pe dinți pentru mine, pentru confortul meu, pentru a mă simți curat, fiindcă imi place să ma simt curat și să fiu curat. Dentiștii fac bani din punerea de proteze, sau din punerea dinților căzuți. Dintr-o carie nu prea se pot face cine știe ce bani. Dar cel mai căștigat și cel mai tare este tehnicianul dentar. Tehnicianul dentar este cel care căștigă cel mai mult fiindcă el este cel care face dinții. Stomatologul doar pune dinții, deci el este un intermediar. Știai tu ceva ceva, dar sper că acum te-am lămurit despre stomatolog și tehnicianul dentar adica cel care face toată treaba tongue happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este doar o tehnica de manipulare pentru incrementarea vanzarilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pasta de dinti reprezinta o afacere. Pana acum s-ar fi descoperit o pasta de dinti care iti si albea dantura si, in acelasi timp, prevenea aparitia cariilor. In realitate niciun dentist nu isi doreste aparitia unui astfel de produs pe piata, e ca si cum mecanicii si-ar dori sa fie produsa o masina care nu se strica niciodata.

Asta nu inseamna ca pasta de dinti este nefolositoare, doar ca nu are efectele promise si niciodata nu va exista o pasta de dinti care sa inlocuiasca medicii stomatologi (cel putin atat timp cat vor exista medici stomatologi). Cat despre recomandare, e marketing pur. Si detergentii sunt recomandati de catre companiile producatoare de masini de spalat, de exemplu. Recomandarile le primesti in functie de cat de puternic este concernul din care faci parte si nu in functie de cat de calitativ este produsul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am aflat din multe surse ca pastele de dinti care se vand in Romania sunt chiar departe de a fi demne de recomandat pacientilor.
Nu trebuie sa cumparam o pasta de dinti recomandata de 9 din 10 dentisti, dar ceva pasta tot trebuie sa cumparam.
Ramane la latitudinea noastra, in urma experimentelor neplacute pe propria persoana sa aflam care ne sunt potrivite.
Nu consider ca trebuie sa ne luam dupa reclame care sunt mai mult decat indoielnice.

| Teardrop a răspuns:

Păi...nu trebuie.
De exemplu, dacă eşti bebeluş, te spală pe dinţi mama.
Dacă eşti bătrân ai proteză. Cu toate că şi aia ar trebui spălată cu pastă de dinţi, există cazuri şi cazuri.
Şi...

De ce? pentru că e recomandată de 9 din 10? Nu ştiu...

| KateMiddleton a răspuns:

Nu poti sti sigur ce contine pasta de dinti.Nu tin minte ce produs avea o concentratie mare de o substanta care iti provoca o dorinta dubla de a-l procura din nou.
Si apoi, companiile ce produc pasta de dinti platesc si ei ceva stomatologilor pentru recomandarea pastei de dinti.
Bafta! Sper sa n-ajungi in scaunul dentistului toata viata!

| Okkultist a răspuns:

Pai taicamiu e doctor stomatolog. Pentru intretinerea danturii, oameni vor avea mereu nevoie de dentisti de cand se nasc pana mor. In Egiptul antic era dentisti, medici saraci ce se mai chinuiau. Nu am ce sa filosofez. Poate altcineva are ce sa-ti spuna, eu personal nimic. Pai stie ca nu o vei cumpara laughing xD happy

| MariusApostol a răspuns:

Cabinet Stomatologic Constanta - Dr Resit Ayla http://dentoplus.ro

| gogu2570 a răspuns:

Ca sa facă dentisti bani, adică sa aibă mai multi clienti.

| Dayye a răspuns:

Păi dentiștii nu câștigă bani numai din dinții „stricați" ei fac mai multe „lucrări" la nivelul gurii noastre ei recomandă pastele de dinți pentru binele nostru în primul rând, iar în al doilea rând pentru că este „bună" are cum se zice de toate în ea pentru sănătatea dinților noștri. Sper că te-am ajutat cu acest răspuns! big grin