@Dmonik m-am născut şi idealistă şi într-o utopie. Încă trăiesc în ele. Dar acum nu înţeleg dacă vorbeai cu mine sau cu elena.
-Bro, dragostea vede sublimul, frumosul etc etc. Şi după ce trece dai nas în nas cu realitatea. Putem concluziona că dragostea, dacă nu e oarbă, vede prost?
Dragostea e oarba si ura chioara de tot...rautatea inseamna ca poarta ochelari, nu?
Nu e dragostea oarba, e mioapa, iar ura are vazul mai ascutit. Cu cat vede mai bine, cu atat creste in intensitate. Nu are intotdeauna logica, dar cu vazul sta bine.
Da, ura vede... furia e oarba.
Si despre dragoste asa se spune, ca ea ar fi oarba, dar de fapt dragostea vede... vede dincolo de aparente. Vede frumosul, sublimul, vede omul, vede sufletul. Si pe urma stii tu "daca dragoste nu e, nimic nu e", dragostea te-mbata, te rascoleste, te inalta si te mistuieste.
Se spune ca dragostea este oarba, pentru ca atunci cand iubim, nu mai avem ochi pentru defectele persoanei iubite. Vedem doar ce este frumos.
Deci, eu cred ca si ura este oarba, pentru ca asa cum dragostea vede doar calitatile, ea vede doar defectele si de fapt, "nu exista om rau, ci doar om in care inca nu am descoperit bunatatea...".
Elle te contrazic. Sint oameni care vad si calitatile si defectele. Am spus deja, ca ei aprecieza calitatile si accepta defectele, pentru ca nimeni nu-i perfect si sint constienti ca nici ei nu sint perfecti. De asta iubesc femeia nu imaginea ei, de asta privesc dincolo de aparente... si de asta exista si cupluri fericite, care-si traiesc adevarata poveste de dragoste, in intelegere si armonie... pentru ca sint oameni intelepti...
Si eu te contrazic. Cand spun ca dragostea este oarba, ma gandesc la matusa mea care nu a tinut cont de faptul ca unchiul meu este mai mare cu 10 ani decat ea, la mama mea care nu a tinut cont de sutele de km distanta dintre ea si tatal meu, la bunica mea, care l-a iubit atat de mult pe bunicul meu, incat nu a vazut ca este incapatanat...
Eu nu am apucat sa simt asta. Dar... nu pentru ca dragostea nu este oarba, ci pentru ca inca nu am avut parte de dragostea aceea care sa imi dea fiori...
BogdanS6 întreabă: