Crestinii se tem de el pentru ca el din fire se enerveaza usor, e homofob, rasist, gelos, neiertator, insetat de sange, misogin, capricios, e complexat si de multe ori frustrat si de aceea el poate da cu un fulger in cap sau cu un cancer cand i se scoala lui. De-aia.
Insa: 1. Dumnezeu nu este bun, iubitor etc.
2: Dumnezeu nu exista.
Da el este bun si iubitor dar este si rau cu oameni care o merita si care au facut rau el te ajuta dar trebuie si tu sa ajuti daca esti rau pana la urama blestele te ajun e si iubitor dar e si un parinte drept care premiaza pe cei care merita si ii pedepseste pe cei rai
Ecea,un crestin nu se teme de Dumnezeu ci de asa zisul dracu si de iad.Eu consider crestini adevarati pe cei ce se tem,pentru ca toti spun,,cred in Dumnezeu!" si nu le pasa cand fura,injura, mint etc.
Si totusi daca Dumnezeu este cum l-ai descris tu de ce a creat iadul, un infern? De ce l-a mai creat pe Lucifer daca el stia totul si stia o sa fie rau? etc...
Doar unora le este frica de el. Altii au frica de lege, cum ar trebui sa se si intample. Pentru multi d-zeu nu exista, asta nu inseamna ca nu au parte de dragoste, fericire si intelepciune.
Mai si de mare mi-e frica, dar o iubesc totusi.nu de el mi-e frica, ci de faptul ca near parasi din cauza pacatelor noastre.si e jale sa si intoarca Dumnezeu fata de la tine.ai vazut ce a patit iov? si totusi a fost tare in credinta lui.si nu Dumnezeu i-a facut rau, doar a permis sa i se puna credinta la incercare.asa cum faci tu cand arunci un bat in apa si cainele til scoate.
Dar cine-a spus ca mi-ar fi frica?
Daca, prin absurd, ar exista, e, probabil, un tip cam dus cu pluta. Altfel nu-mi explic de ce, dupa ce a creat oamenii "dupa chipul si asemanarea lui", i-ar ameninta apoi cu diverse pedepse demne de Inchizitie si s-ar stradui sa-i distruga. Mi se pare complet lipsit de logica si de bun-simt.
Inca nu ati inteles ca nu exista nici Dumnezeu, nici Satana? Hai, sariti cu "stupid", "crestinilor".
Am discutat cu un calugar mai inteligent si mi-a spus ca Dumnezeu nu pedepseste, doar iarta.A mai zis de asemenea o replica : Nu putem noi sa gresim cat poate Dumnezeu sa ierte.
Deci se pare ca sunteti credinciosi si nu stiti in ceea ce credeti.
Intrebarea mi-a venit cand am citit o alta intrebare : De ce va este cel mai frica?
90% au raspuns: de Dumnezeu.
Acum o dati la intors?
Nu ma tem de nea Merlin din ceruri, nu ma mai atinge cu fulgerele lui ca mi-am tras casca paratrasnet.
@MajorAsshole nu o sa inteleaga niciodata acest lucru, eu m-am acomodat cu ideea asta.
Ceea ce incerc eu este sa le dovedesc ca in primul rand nu stiu in ceea ce cred si in al 2-lea rand se contrazic singuri in legatura cu religia.
Eu ii accept pe credinciosi asa cum sunt ei, nu poti sa judeci o mentalitate primitiva si mediocra, isi duc traditia mai departe.
Daca citesti majoritatea vechiului testament o sa vezi ca elohim/yehova(dumnezeu) este rasist, homofob, sexist si pro sclavie(vorbesc foarte serios.citeste)
Pentru ca, o mare parte dintre noi, fie ca il iubim pe Iisus, fie pe Allah, fie nu credem in niciun fel de forte supranaturale, ne temem in subconstient de ideea unui contact cu Divinitatea--- este acea frica ancestrala de necunoscut.
Frica de supranatural, singura temere ancestrala specifica omului, nu apare, cum inca se mai crede, doar la credinciosi.Studiile efectuate de psihologii danezi au dovedit ca si 30% din ateii convinsi traiesc uneori senzatii de neliniste in apropierea locurilor sacre si a unor preoti--- asta, pentru ca sacrul este asociat in majoritatea cazurilor cu frica de supranatural iar frica se concretizeaza prin fiori ce strabat trupul! Mai mult, la unii atei, aceasta teama le creeaza un sentiment ciudat de autoinvinovatire.
Ai vazut Ecea?
Majoritatea spun ca trebuie si ca este rau cu cei care sunt rai; deci bunul sau raul nu sunt niste iluzii care descriu natura omului, sunt doar niste creatii pe care omu' le-a dat importanta divina.
Insa, cativa stiu ca oamenii sunt niste creaturi inferioare cu dorinta de sclavie (de a detine ceva) si autodistrugere in sange... na, a trebuit sa facem si d-zeii nemilosi barbari.
Ecea, cati crestini practicanti nu pun placa asta cu pedeapsa divina? Deci, oamenii sunt ferm convinsi ca, orice rau care se intampla cuiva, de la decesul pisicii si pana la SIDA, este din cauza ca "l-a pedepsit Dumnezeu".
Nu stiu. O fi. Spun si eu ce aud de mi s-a acrit.
Nu cred ca este vinovat dracul sau Dumnezeu.Nu se face vinovata peste tot decit mintea noastra.Se face vinovata si exulta in acelasi timp si sint oameni s-o aprecieze si de-o parte si de alta.
In viziunea religiosilor Dumnezeu este sugubăţ, toti pun aceeasi placă. Iata @fumaretul, "ai vazut ce a patit iov? si totusi a fost tare in credinta lui.si nu Dumnezeu i-a facut rau, doar a permis sa i se puna credinta la incercare". Am auzit placa asta de imi vine rau de atata tăcăneala. Unui vecin de-al meu i-a dat un smintit foc la casa si dupa aceea politia ancheta cazul si ne lua declaratii. Pe langa noi si tarcovnicul biserici un betiv ordinar (atentie, fost secretar PCR pe vremuri, acum "dracu deghizat") il zapacea la cap pe vecinul cu casa arsa ca asta a fost vointa lui Dumnezeu si ca e pus la incercare, si el trebuie sa-l iubeasca in continuare bâz, bâz, bâz. Deci iti da foc la casa si ramaii cu curul in vant s-au te omoara un criminal si religiosi cica Dumnezeu te-a pus la incercare sa vada daca te lepezi de El. Stau si ma intreb ce dracu' are acestia in cap de nu poate sa fie liberi in gandire.
Adevarata frica de Dumnezeu este acea frica pe care o are un copil care se teme sa nu-i displaca parintelui sau sa-l intristeze cu fapte ce pot intina imaginea parintelui.
Deoarece Credincioșii trebuiesc ținuți sub control, de asta lu se bagă în capă de mici frica de dumnezeu și să fim serios cât de bun e Dumnezeu cu copii care mor de foame, cu oamenii morți în războaie, cu cei ce suferă de diverse bloi și tot așa. Dacă Dumnezo chiar cintrolează destinele oamenilor atunci eu zic că-i cam place să-i facă să sufere.
Dzeu e ca Stalin sau Ceaşcă: tocmai fiindcă ne e frică de el ţipăm în cor să e bun, iubitor, înţelept etc.
Nu este decat o alta metoda de manipulare.
Cred ca biserica si credinta asta incearca doar sa dreseze oamenii.
@ardnaxur1961, asta ne este bagat in cap de mici,cand se intampla ceva rau,trebuie sa dam vina pe dumnezeu,sau cum a spus Hombre "ne-a pus dumnezeu la incercare".
Absurd
Aiurea
Patetic
De exemplu eu de mic sunt supus numai la probleme de genul,ar trebui sa cred ca dumnezeu este masochist? sau cat ma mai pune la incercare?
Nu inteleg tupeul jegos.
Oricum,ei sunt la putere.
Chiar mai mult,exista un Papa, care nu am inteles rolul lui.
PS.
Daca preotii nu ar mai fi platiti de stat, cred ca economia romaniei ar avea o crestere considerabila de cel putin 2% la cati preoti/teologi/etc sunt platiti din banii publici.
" Începutul înțelepciunii este frica de Domnul; și știința sfinților, este priceperea." Proverbe 9:10.
" Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc, au o minte sănătoasă, și slava Lui ține în veci." Psalm 111:10.
Dumnezeu este Tatal nostru ceresc.El ne iubeste si doreste binele nostru.El priveste toate lucrurile din perspectiva vesniciei.Cand vede ca gresim, El asemenea unui tata iubitor, doreste sa ne corecteze(ca sa nu petrecem vesnicia despartiti de El). El este suveran.Trebuie sa ascultam de El, pentru ca are puterea sa ne trimita sufletul si trupul in gheena. Daca asculti de Dumnezeu, nu ai de ce sa te temi de El.Eu il iubesc ca pe un tata.
Am auzit si eu multi viteji neinfricati in lupta cu ''balaurii'' dar cand vine vorba de dumnezeu tuturor li se moaie picioarele. Aici este vorba de hipnoza mentala, sa fim smeriti, sa credem cu tarie, cum sa nu-ti fie frica de dumnezeu, etc Ti se induc tot felul de concepte pentru a fi manipulat pentru a-ti crea speranta intr-o lume virtuala utopica in contrast puternic cu o lume paralela a unei lumi pline de suferinta in care cu siguranta nu vrei sa ajungi, si uite asa ajungi sa nu mai gandesti liber si obiectiv doar de frica sa nu ajungi la chinuri vesnice.
Dara te pedepseste la orice greselaa. E iertator, dar nu daca intreci masura, sau daca o faci cu rautate.
Frica e de fapt constiinta- daca o mai au, unii.