Einstein n-a purtat niciodată discuţia respectivă.
Ura nu este lipsa dragostei. Eu nu tu iubesc, dar asta nu înseamnă că te urăsc.
1.Einstein nu a zis bullcrap-ul acela. Povestioara aia urbana e doar mit pur,probabil cineva a purtat acea discutie, dar nu Einstein, care nu avea acele concepte despre Dumnezeu.
2.Frigul nu este lipsa caldurii.Asa am putea spune si ca (,) caldura reprezinta absenta unui frig ambiguu, niciuna din cele doua notiuni fiind bine definite si incastrate in niste intervale.Asa ne-am invarti intr-un cerc vicios,pentru ca am putea deduce prin eliminarea asta,ca X e absenta lui Y,iar Y e absenta lui X,ceea ce nu ne duce nicaieri,pentru ca toate chestiile de pe lumea asta au nevoie de o definitie clara.Ura e un sentiment, dragostea e altul, dar mie nu-mi par conexe.De exemplu,poti uri niste oameni,dorindu-ti sa-i omori.Dar daca ii iubesti,asta nu garanteaza ca ii iubesti cu adevarat, pentru ca iarasi vorbim de doua notiuni ambigue si incomplete.Ura poate fi si generica, luata ca sentiment ce n-are antonim.
Caldura si lumina sunt fenomene fizice... dragostea e un sentiment. Nu mi arde acum de comparatii artistice.
Prin ce sondaj ai ajuns la raspunsul asta?
Daca vii cu acel text fals cu studentul pe nume einstein care il demonstreaza pe Dumnahzau poti sa te opresti.
Ura si dragostea sunt legate de cele mai multe ori. Dar daca nu ai un partener de viata asta nu inseamna ca urasti neaparat pe cineva.
Lucrurile din natura nu pot fi asociate spiritului uman decat prin analogii sau metafore.Afectivitatea umana este ultracomplexa, si nu are doar valentele dragoste - ura, ci am putea spune ca sunt doi poli opusi, cu foarte multe variante (precum intre alb si negru exista n variante de gri), iar in mijloc se afla indiferenta (lipsa de implicare in orice directie). Absenta iubirii poate fi indiferenta, poate fi ura, dar este posibil ca uneori oamenii sa simta ura tocmai fata de cei la care tin (atunci cand acestia le insala asteptarile, ii critica etc.).Eu as defini ura ca fiind investirea energiei afective in directia opusa dragostei
Nu.E vorba de dominatie.Cand "nu-i frig" este pentru ca mercurul din termometru explodeaza, prin urmare spunem pa pa frigului si invers.La sentimente e mult mai diferit si sunt multe fluctuatii ale variantelor. Poti uri din dragoste de exemplu.Practic sunt aman2 imbinate dar ura domina.Deci e vorba de dominatie.