anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca este adevarat ce sustine Richard Dawkins, eu nu mai vreau sa traiesc. Si din cate am vazut, exista dovezi care indica ca are dreptate. El a studiat biologia si evolutia, deci nu pot sa-l contrazic. Voi puteti accepta ca omul este doar o masinarie chimica? Ca sufletul e doar un concept inventat? Daca consumam alcool, sau droguri,'"sufletul"" este influentat. In creier au loc toate reactiile chimice. Desi noi am vrea sa fie mai mult, din pacate nu e. Nu conteaza ce vrem noi, conteaza adevarul. Omul vrea sa caute un scop mai inalt universului, dar poate ca nu exista. E greu de acceptat acest lucru, ca am aparut prin evolutie si ca frumusetea naturii este inutila. Dar daca este adevarat? Si cu siguranta este, pentru ca asta indica dovezile.

8 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Alt revolutionar?surprise
Alt deschizator de drumuri?
Astia apar mai ceva ca ciupercile dupa ploaiehappy
Daca e adevarat ce zice nenea Richard va primi premiul Nobel post-mortem de la creatorul Unviersului care NU e Dumnezeu.
Daca nu e adevarat ce zice el va arde in flacarile Iadului
Din pacate solutie de mijloc nu ebig grin
Si de ce zici ca nu mai vrei sa traiesti? Din cauza revolutionarului acesta si a descoperirilor sale uimitoare?
De ce nu incerci sa descoperi singura fara sa mai citesti din carti? Tie iti scapa esentialul.Cunoaste lumea! E singura cale sa cunoasti adevarulwinking

| fabiola a răspuns:

E ceva ce nu inteleg! Spui ca sufletul este un concept inventat, deci practic nu exista. Apoi spui ca sufletul este influentat la consumarea alcoolului sau drogurilor.

| daddy a răspuns:

Draga georgiana ma surprinde felul cum gandesti
doar pentru ca richard dawkins ar avea dreptate nu ar trebui sa ne diminueze pofta de viata sau mai rau sa dam in intentii sinucigase
fiecare este in masura sa isi dea cu parerea daca are sau nu motive sa traiasca, ia aminte ca sunt persoane care nu vor sa traiasca pentru ca au fost dati afara de la locul de munca, au pierudt banii lor la jocurile de noroc, nu au noroc in dragoste si cate si mai cate.
apoi ce crezi ca il face pe richard sa nu gandeasca la fel ca tine?
de ce el se simte confortabil si impacat cu ideea ca este o fiinta temporara si nu eterna in universul asta?
simplu, pentru ca si-a dat un sens vietii prin ocupatia sa cu biologia sau mai are si el ca oricare alt om vise sau planuri pe viitor, are asteptari de la viata.
stii bine de asemenea ca este ateu
majoritatea celor care nu stiu cu ce se mananca ateismul il confunda cu o filosofie numita existentialism care sustine printre altele ca " Fiinţa umană nu este o fiinţă necesară; fiecare dintre noi ar putea la fel de bine să nu fie. Omul există, pur şi simplu, este o fiinţă de prisos "
asta pe cand majoritatea ateilor imbratiseaza umanismul secular ( stiintific ) care intelege si suporta setea omului pentru cunoastere si explorare si spune ca desi omul nu are un anume scop din punctul de vedere al existentei are nevoi nobile ( sa invete, sa inventeze, sa progreseze intr-un cuvant )
nu iti face griji in privinta mortii la inceput si mie mi-a fost greu chiar am avut atacuri de panica pentru ca ma tot gandeam ca daca mor? ca sunt neajutorat si altele dar apoi nu am mai facut ca moartea sa fie o chestie subiectiva ( sa ma gandesc numai la propria moarte personala )
gandeste-te ca au mai murit si altii inaintea ta si vor mai muri si dupa tine deci nu esti un caz izolat nu esti primul, ultimul sau singurul om care se confrunta cu moartea
sper ca te-am ajutat daca mai ai intrebari iti sunt disponibil si vreau sa te ajut sa intelegi ateismul ca pe ceva natural nicidecum ceva inspaimantator si ireal
o seara placuta happy

| unu a răspuns:

Daca nu-ti convine Richard Dawkins, nu-l mai citi. Sunt atatea carti creationiste care te pot convinge la fel de bine exact opusul.
Cine e prea sensibil sa se uite la o disectie, sa nu se uite!

| unu a răspuns:

@onutzu: Richard Dawkins nu e un nene. Cred ca tu esti un nene pe langa el.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Care dovezi mai georgiana? iar ai uitat sa gandesti sa studiezi si sa-ti faci o parere? ai luat parerea unuia si altuia drept dovada de netagaduit. ce el traieste si gandeste in locul tau? tu de ce naiba mai tii chestia aia intre urechi? degeaba? nu mai vrei sa mai traiesti din cauza a ce spune orice prost? eu cred ca dawchens asta este prost si nu stie ce spune. pot sa-ti demonstrez asta. ce faci? te razgandesti? sa nu mai mori daca am dreptate? uite o sa revin dupa un timp sa-ti spun de ce am eu dreptate. dar mai dureaza un pic. te rog sa ma astepti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E greu de acceptat ca am aparut prin evolutie atunci cand ne-am invatat cu confortul pe care ni-l confera conceptia creationista despre aparitia omului. Ai perfecta drepate, nu conteaza ce vrem noi, conteaza adevarul, iar ca sa-l descoperi trebuie sa deschizi ochii spre lumea reala. Fii linistita, nu esti singura persoana care trece prin clipe dificile atunci cand isi pune la o oarecare indoiala religia; e dificil sa scapi de conceptii ce ti-au fost intiparite in minte inca din copilarie. E greu cand simti ca frumoasa iluzie dispare si lasa loc unei realitati ce pentru inceput iti va fi rece. Intr-adevar posibil ca si maretia naturii sa-si piarda farmecul in lipsa divinitatii, dar asta doar pentru ca imaginea ta asupra naturii era alterata de personaje si fenomene ireale - cred ca e de preferat sa luam lucrurile asa cum sunt. Chiar si Richard Dawkins spunea ceva despre asta: "de ce daca avem in fata ochilor o gradina minunata trebuie sa punem in fundul acesteia si niste zane, nu este indeajuns frumusetea naturala a acesteia"? probabil citatul nu este chiar acesta.insa asa mi-l amintesc din The God Delusion. De ce ar fi inutila frumusetea naturii? Gandeste, este tot ce avem mai de pret.

| Parintele_5718 a răspuns:

E greu de acceptat ca am aparut prin evolutie atunci cand ne-am invatat cu confortul pe care ni-l confera conceptia creationista despre aparitia omului. Ai perfecta drepate, nu conteaza ce vrem noi, conteaza adevarul, iar ca sa-l descoperi trebuie sa deschizi ochii spre lumea reala. Fii linistita, nu esti singura persoana care trece prin clipe dificile atunci cand isi pune la o oarecare indoiala religia; e dificil sa scapi de conceptii ce ti-au fost intiparite in minte inca din copilarie. E greu cand simti ca frumoasa iluzie dispare si lasa loc unei realitati ce pentru inceput iti va fi rece. Intr-adevar posibil ca si maretia naturii sa-si piarda farmecul in lipsa divinitatii, dar asta doar pentru ca imaginea ta asupra naturii era alterata de personaje si fenomene ireale - cred ca e de preferat sa luam lucrurile asa cum sunt. Chiar si Richard Dawkins spunea ceva despre asta: "de ce daca avem in fata ochilor o gradina minunata trebuie sa punem in fundul acesteia si niste zane, nu este indeajuns frumusetea naturala a acesteia"? probabil citatul nu este chiar acesta.insa asa mi-l amintesc din The God Delusion. De ce ar fi inutila frumusetea naturii? Gandeste, este tot ce avem mai de pret.