| Birjaru a întrebat:

Daca exista dumnezeu, de ce are nevoie sa ne rugam noi la el?

Răspuns Câştigător
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Ca sa ne racim gura de geaba.

23 răspunsuri:
| mihai_1207 a răspuns:

Imi bazez raspunsul pe presupunerea ca te referi la Dumnezeu in acceptiunea crestina. Nu are nevoie! Scopul rugaciunii este ca noi sa ne apropiem de El si sa ne imbunatatim relatia cu El. Rugaciunea are pe cel ce se roaga ca beneficiar final.

| CautNume a răspuns:

Probabil e un fel de Becali...glumem.sau nu? in fine aflam noi odata si odata

| PiScOtElL a răspuns:

Pai tu ce parere ai ca o sa-ti dea el tie totul fara sa ii ceri?
Mai gandeste si tu un pic...

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Ca sa se simta si el bine.
Si ca sa constatam, apoi, ca si cu el, si fara el, tot pe noi e baza sa ne realizam dorintele.

| XDarkAngel a răspuns:

Daca Dumnezeu exista cu adevarat, El decide daca mergem in Rai sau Iad. noi ne rugam la El ca sa stie ca-L iubim si-I suntem credinciosi iar El ne ajuta in schimb, nu neaparat pentru ne-am rugat, ci pentru ca stie ca-I suntem credinciosi

| lidutzu a răspuns:

El nu are nevoie, noi avem nevoie de ajutorul Lui

| Nymphetamine a răspuns:

Ce intrebare stupida.straight face
Cati ani ai?

| EmaS a răspuns:

Pentru ca este Creatorul tau. Daca este Tata, trebuie sa ii dam cinstea de tata.Tu de ce iti respecti parintii, sau de ce ii rogi sa-ti dea ajutorul in situatii de criza? Rugaciunea este respiratia sufletului.Prin rugaciune comunicam cu Dumnezeu.Ne zidim sufleteste.

| Azazel_2358 a răspuns:

Ca sa fie el fericitlaughing

Răspuns utilizator avertizat
| FollowTheLight a răspuns:

Nu ca are el nevoie de asta! Eu consider ca noi avem nevoie de el nu el de noi! El ne lasa sa alegem! Bine sau rau! Normal ca calea raului e cea mai dulce, de asta maj. oamenilor nici nu prea ii acorda importanta. Daca esti intr-o situatie critica te vei ruga la El, si sa zicem ca nu te va ajuta.Dar nu te ajuta fiindca nici tu nu ai fost la Biserica la timp sau nu i-ai acordat importanta! Asta e parerea mea, si eu asta cred.Ma rog, tu alegi ce vrei!

| Flaviius87 a răspuns:

Dar Dumnezeu nu are nevoie sa ne rugam la el.este exact invers- noi ne rugam pentru ca simtim nevoia de o putere superioara, ocrotitoare, unde gasim intelegere si speranta, fara sa fim criticati sau rau intelesi!
Eu cred ca Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa i se supuna, ne-a lasat pe noi sa decidem daca Il acceptam in vietile noastre sau nu!

| Jeremy1 a răspuns:

Niciodata nu m-am prins. Daca se spune ca e "full option" pe pozitive, atunci nu stiu de ce ar vrea asta, numai arogant si ingamfat sa fii.

La ce sintagme sunt in rugaciunile astea "tu, stapanul nostru, ce ne dai de mancat", "tu, milosule, binevoitorule", "tu, atotputernicule", zici ca-s formule de adresare spre un despot. Mai ca zici ca asa i se spunea si lui Ceausescu.

Ce sa zic. E atat de milostiv si binevoitor ca nu iarta niciodata si extermina rase dintr-un pocnet al degetelor.

Nota: Citeste biblia daca vrei sa stii la ce ma refer (nu vorbesc cu tine, Birjaru, ci cu crestinii care vor incepe sa ma scuipe intre ochi si sa ma faca satanist sau mai stiu eu ce).

| GodBlessYou a răspuns:

Sa se simta important, ca iti dai seama ce singuratic se simte el in rai? E singur pe lume, nu are pe nimeni in afara de noi...

| Phantasmagoria a răspuns:

Daca ne rugam si suntem credinciosi ne ajuta.
Dar.nu inteleg partea cu,, ne-a lasat sa alegem". Nu e ca si cum daca nu vrem ne lasa in pace. Chestia asta este o obligatie. Daca nu te rogi te va face intr-un final sa te rogi. Iti va da numa rau si ghinion. Te obliga sa i te supui...eu asa vad toata treaba cu Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine te pune sa te rogi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@fatfrumoscupalosugros
Popa.

| PlasticMoon a răspuns:

Noi ne rugam la Dumnezeu pentru. ca simtim nevoia sa vorbim cu cineva si sa spunem ce avem pe suflet daca tu te rogi la El o sa te simti mai in siguranta iar daca te rogi numai cu gura e egal cu zero dar inainte sa te rogi trebuie sa ii multumesti pentru tot ce e in jurul tau si apoi sa il ceri sa te ierte eu asa am invatatwinking

| Angel0 a răspuns:

Esti un ateu care vrea sa stie mai multe despre religie, sau vrei doar sa pari interesant?
Cred ca ești doar un troll.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De-aia! Nu-ti mai pune intrebari de genul asta, altfel risti sa ramai in nestiinta laughing
Sau, mai rau, sa ti se respinga intrebarile pe banda rulanta (gen Kronstadt) laughing

| NickiMinaj a răspuns:

Nu are nevoie.

| SENEX a răspuns:

Sa zicem, din acelasi motiv pentru care si diavolul impinge omul sa-i dea prin cuvant totul lui. Ma refer la obtiunea omului de forma inconstienta, de a da totul la momentul cand nu-i ies socotelile, lui d...

| ania a răspuns:

Nu El are nevoie, noi avem nevoie ca sa ne punem pe aceeasi lungime de unda cu EL.

Întrebări similare