Nu am trecut de mult pe aici. Mai mult din lipsa de timp. M-am gandit si eu la asta. Si m-am gandit cam asa:
"Pentru că liberul meu arbitru nu este raportat la faptul că este ori nu este posibil ca cineva să știe ce voi alege peste câteva minute, el este raportat la faptul că eu voi alege peste câteva minute din mai multe opțiuni posibile. Faptul că există undeva o ființă care știe ceea ce voi alege (și eventual chiar dorește să aleg ce voi alege) nu mă face mai puțin liber. Eu rămân pus în fața unor opțiuni reale și voi alege una dintre ele. Iar dacă liberul arbitru este definit ca posibilitatea de a alege între mai multe opțiuni și manifestarea acestei alegeri, atunci incompatibilitatea între acesta și omnisciență nici măcar nu poate căpăta o formulare logică. Pur și simplu, omnisciența nu este implicată în definirea liberului arbitru nici permisiv, nici limitativ. Mai mult, omnisciența nici măcar nu trebuie exclusă din definirea liberului arbitru pentru ca acesta să aibă sens deplin. Iar a cunoaște ce se va întâmpla nu presupune faptul că nu se putea întâmpla altfel decât s-a întâmplat, ci presupune pur și simplu a cunoaște ceea ce se va întâmpla. Iar în acest sens, dacă există liber arbitru, atunci o ființă omniscientă poate cunoaște dinainte ceea ce eu voi alege prin manifestarea acestui liber arbitru. Dacă nu există liber arbitru, atunci ființa poate cunoaște dinainte ce se va întâmpla în contextul în care acesta nu există."
Din ceea ce a creat Dumnezeu ai omis un singur lucru, ai omis faptul ca daca omul a fost creat, atunci a fost creat liber. Si pe langa asta nu stiu cine este de acord diavolul a fost creat cu iscusinta de a insela si ca omul a fost creat cu toate slabiciunile lui. Crestinismul nu sustine asa ceva (si nici nu a sustinut vreodata).
Un raspuns mai amplu gasesti la linkul urmator: http://wordarmy.wordpress.com/2010/02/27/omniscienta-pe-intelesul-ateilor/
Daca Dumnezeu stia ca Eva a mancat din pomul oprit dinainte atunci i-ar fi interzis de la inceput sau ar fi luat masuri pentru ca ea sa nu manance din el deci parerea mea este ca El fie nu vede viitorul oamenilor fie stiind ca va manca din pom nu a intervenit pentru a nu distruge liberul arbitriu.
Noi suntem responsabili pentru actiunile noastre iar Dumnezeu si Diavolul nu fac altceva decat sa ne influenteze pentru a ne aduce de partea lor.
Degeaba il invinuim pe Dumnezeu de toate sau pe Diavol darnoi singuri luam decizia de a actiona intr-o directie sau alta pentru ca suntem precumfluturele care bate din aripi si de partea cealalt a Pamantului se cauzeaza un uragan.
Dumnezeu exista!
Daca nu ar exista atunci cine a creat oameni?
Eu cred in Dumnezeu si o sa cred tot timpul.
Pa, pa
Este un fapt predestinat!
Eva nu a mancat degeaba din marul acela.
Asta ar fi trebuit sa fie ca o lectie pentru noi toti!
Pacat de globul asta...Numai criminali si atei in el...
Dar daca nu i ar fi testat cum ar mai fi putut adam si eva sa se dea cu capul de pereti? in viata poti alege intre rau si bine, alegi raul iar apoi patesti precum cei doi, daca Dumnezeu nu ne ar mai da de ales cum am putea sa stim cand gresim si cand nu?!
LisaJulie întreabă: