| noreligion a întrebat:

Daca Iisus s-a nascut si a murit in religia mozaica, iar toata viata a propovaduit legea(aici este vorba despre Tora, nu asa cum cred crestinii ca este vorba despre biblie, asta deoarece prima biblie vulgata a fost compilata de catre Ieronimus prin secolul II)si se dorea un reformator al iudaismului, de ce crestinii spun ca el a creat crestinismul?

Răspuns Câştigător
HepHap
| HepHap a răspuns:

Mno, grosul crestinilor nu le are cu fineturile teologice. Ei nu stiu ca Isus, scris cu un singur "i", nu inseamna magar in nicio limba, ca dictonul "Crede si nu cerceta" nu are nici fundamente biblice, nici dogmatice, si nu stiu nici faptul ca cel care a dat nastere crestinismului nu a fost Iisus Hristos, ci Sfantul Pavel. Sunt alte lucruri mai importante, precum sarmalele de dupa post, damigenele pentru apa sfintita si pupatul sutanei.

PS: Ieronim si Vulgata sunt chiar material de secol IV.

7 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:

@thunder91

Crestinismul si biografia lui Iisus e totuna? Inseamna ca Ernest Renan cu povestea lui de secol 19 e capo di tutti capi in cele bisericoase. Pavel e considerat parintele crestinismului chiar de Biserica. El a pus, prin epistolele sale si activitatea de misionariat, fundamentele viitoarei institutii.

Apache
| Apache a răspuns:

Stii care e treaba Hristos nu a spus sa se formeze o anumita religie, el doar a raspandit cuvantul lui Dumnezeu, religiile au fost inventate de oameni nu de Dumnezeu! ...sunt atat de multe religii in lumea asta incat nu poti sa te intrebi... ce se va intampla cu cealalta jumatate de planeta care cred in hinduism budism etc., atata timp cat crezi in lucruri bune, faci lucruri bune, si iti iubesti aproapele, ai un loc in imparatia lui Dumnezeu, oricine ar fi El!

| Thunder a răspuns:

@HepHap: Din cate stiu Pavel nici nu prea stia viata "intreaga" a lui Iisus. De fapt, nimeni nu stie viata intrega a lui Iisus, deoarece sunt vreo cativa ani lipsa din viata acestuia. Abia dupa Pavel au aparut evanghelistii care au relatat viata lui Iisus, culmea e ca trecusera ani grei de la moartea lui.

| Adyr0 a răspuns:

Isus a facut un upgrade la software, i-a pus un patch, adica Noul Testament la Vechiul Testament si asa a aparut crestinismul adica Vechiul Testament + Noul Testament.

| noreligion explică:

Thunder91-Hep hap are perfecta dreptate, cel care a,, mosit'' crestinismul a fost Pavel, iar cremenalul de Costica l-a legitimizat.Citeste mai mult la raspunsul pe care i l-am dat lui @kronstadt aici:
http://www.tpu.ro/......n-preajma/

| katala a răspuns:

Tu chiar cauti un raspuns la toate intrebarile lansate pe tema asta, sau doar verifici cunostintele (sau credinta sau ce), celor de pe TPU?
Cred ca ai impresia ca detii adevarul si vrei sa afle si ceilalti! Asa e?
Eu chiar astept un raspuns sincer la asta!

| AdyEmSustineCampaniaMosCraciunExista a răspuns:

Eu am o nelamurire thinking! De ce pui tu tot felul de intrebari denastea tampite legate de credinta cand stii ca majoritatea usser-ilor nici nu inteleg ce zici straight face