| KiszMy a întrebat:

Dacă în această lume coexistă, din nefericire, iepuri de casă(de coteț) și iepuri sălbatici(de stepă, de silvostepă, de pădure), de ce nu pot coexista oameni de casă și oameni sălbatici? De ce oamenii sălbatici, necivilizați, sunt considerați "bolnavi psihici" de către cei de casă?
Dacă stăpânii îi determină pe iepuri să fie domestici iar "autoritățile" îi determină pe oamenii să fie civilizați, de ce nu este tot omul împotriva "autorităților" și împotriva domesticirii oricărei ființe? Oamenii care sunt obedienți și care fac compromisuri nu au discernământ, sunt posedați!

12 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ţi-ai propus să înoţi contra curentului?

| Sn4k3 a răspuns:

Sper ca e la misto laughing

| peperonies a răspuns:

Cei mai multi oameni sunt animale. si cei mai buni oameni de prea putine ori imi ies in cale.

| munteanuionvictor a răspuns (pentru peperonies):

Ești cam pesimist.

| Mclaren12 a răspuns:

Nu-s posedați, duc lipsă de etică. Cum creștinismul sau ateismul nu învață omul să fie etic, nici să nu te aștepți să fie toți oamenii civilizați până nu dispare creștinismul și ateismul.

| Iunix a răspuns:

Iepure de " casă " = iepure sălbatic ținut captiv, ca la închisoare.

De unde şti tu ca iepurii de casă si cei sălbatici se înțeleg? Înseamnă că nu ai văzut luptă între iepuri.

| KiszMy explică (pentru Iunix):

Nu am spus că iepurele de casă se înțelege cu cel sălbatic, interpretezi eronat. A coexista nu înseamnă a coabita, ci a exista în același timp.

| relian a răspuns (pentru KiszMy):

Exista in aclasi timp pentru ca asa vrem noi nu pentru ca asa vrea natura laughing deci daca noi n-am fi pe aici n-ar mai exista iepuri de casa, toti ar fi salbateti, sau mai bine spus daca noi n-am fi avut nevoie de iepuri, atunci n-ar fi existat decat salbateci.Ca urmare si in cazul nostru exista numai oameni.Eu cred ca ai vrut sa bati in evolutie, ceva pe acolo, dara din pacate nu prea iti iese laughing

| Tyberiu2000 a răspuns:

Ai auzit vreodată de triburile izolate din Africa? Ai văzut vreodată un om al străzii? Ai cunoscut vreodată un Hipiot care crede că poate să facă ce vrea când vrea? Acestea sunt diferite specii de "oameni sălbatici". Ideea e că și printre animale trebuie să trăiești în comunități, și ceea ce face să pari o societate, dar nu e chiar așa. Mai există oameni care vânează, pescuiesc, luptă să supraviețuiască. Ei nu se supun regulilor noastre, deci nu sunt civilizați. Sunt oamenii străzii, doar că ei trăiesc printre noi, și par niște ne adaptați, ca și cum ai încerca să domesticești un lup sălbatic. El nu va fi niciodată nici complet sălbatic, dar nici domestic. Iar apoi sunt hipioții, animale de casă scăpate de acasă care cred că pot face ce vor, dar nu-ți dau seama că au domesticirea în sânge. Și acum hai să o vedem altfel, de ce crezi că vedem oameni inferiori nouă niște proști? Poate pentru tu că sunt. Principalul trade al omului este inteligența, când unul trăiește bazat pe forță și luptă pentru supraviețuirea nu arată a mai fi om, asta pentru că NOI suntem conceptul de oameni, iar ei nu se încadrează în acest concept. Noi suntem mai mult decât animale, dacă vezi pe unul fiind un animal, este evident ceva greșit cu el... Să vedem altfel, totuși. Dacă tu vezi o masă care alată ciudat, e luptă, putrezită, nu e pictată, vopsită, abia stă pe picioare, nu o să spui că e stricată? Acea masă e o masă, nu una cum considerăm noi a fi o masă, dar e o masă, și deoarece nu atinge anumite standarde, o considerăm strigată...

| KiszMy explică (pentru Tyberiu2000):

"Ai auzit vreodată de triburile izolate din Africa?"
Da, sunt oameni sănătoși.

"Ai văzut vreodată un om al străzii? Ai cunoscut vreodată un Hipiot care crede că poate să facă ce vrea când vrea? Acestea sunt diferite specii de "oameni sălbatici"."
Acestea sunt diferite tipuri de oameni sălbatici, nu diferite specii.

"Ideea e că și printre animale trebuie să trăiești în comunități, și ceea ce face să pari o societate, dar nu e chiar așa."
Există animale care în sălbăticie sunt solitare iar domesticite sunt sociabile cu altele tot domesticite din aceiași specie.

"Mai există oameni care vânează, pescuiesc, luptă să supraviețuiască. Ei nu se supun regulilor noastre, deci nu sunt civilizați."
Poate că au permis de vânătoare/pescuit, i-ai controlat măria ta?

"Sunt oamenii străzii, doar că ei trăiesc printre noi, și par niște ne adaptați, ca și cum ai încerca să domesticești un lup sălbatic. El nu va fi niciodată nici complet sălbatic, dar nici domestic."
E domestic, ca maidanezul.

"Iar apoi sunt hipioții, animale de casă scăpate de acasă care cred că pot face ce vor, dar nu-ți dau seama că au domesticirea în sânge."
Orice om domesticit este un ipocrit în care zace ascunsă dorința de libertate.

"Și acum hai să o vedem altfel, de ce crezi că vedem oameni inferiori nouă niște proști?"
Cui îi sunt inferiori oamenii, lui nouă sau lui opt?

"Dacă tu vezi o masă care alată ciudat, e luptă, putrezită, nu e pictată, vopsită, abia stă pe picioare, nu o să spui că e stricată? Acea masă e o masă, nu una cum considerăm noi a fi o masă, dar e o masă, și deoarece nu atinge anumite standarde, o considerăm strigată..."
Poți vedea copacul modelat într-o masă utilă sau poți vedea copacul vieții, la fel cum pe om îl poți vedea educat sau sănătos.
Din perspectiva unei mase cum arată asta?

| Tyberiu2000 a răspuns (pentru KiszMy):

Deci, ca să nu fi nevoit să-ți susții punctul de vedere ai ales să răspunzi cu sarcasm, lucru care nu demonstrează cât de inteligent ești pe cât ai crede tu, doar arată că ai o idee fixă și nu vrei să crezi pe nimeni care o neagă. Eu mi-am susținut punctul de vedere. Și ca să îți răspund la singura ta întrebare logică: Din perspectiva unei mase arată ca o masă distrusă, care nu se compară cu o masă normală, cam, fix ce vedem noi. Un neica nimeni, ca să ne exprimăm pe românește. În plus, nu știu ce copac al vieții vezi tu într-o masă distrusă, dar sper că unul din care se trage viața mea. Și ca și om, fiind o comparație pentru omul distrus, îl văd, literalmente, ca pe un om distrus...

| KiszMy explică (pentru Tyberiu2000):

Nici nu mi-am propus să arăt că sunt inteligent, iar idee fixă este "Principalul trade al omului este inteligența, când unul trăiește bazat pe forță și luptă pentru supraviețuirea nu arată a mai fi om, asta pentru că NOI suntem conceptul de oameni, iar ei nu se încadrează în acest concept. Noi suntem mai mult decât animale, dacă vezi pe unul fiind un animal, este evident ceva greșit cu el..."
Răspunsul tău este echivalent cu răspunsul unei piese de mobilier.