Biblia are multe contradictii in ea...pe langa ca s-au inmultit intre ei cea ce e interzis chiar de Biblie si este si imposibil din punct de vedere stiintific in Biblie mai spune si ca unul din fii lor a plecat "in lume" si s-a intalnit cu un trib; trib care de unde aparuse?!?
Legea nu mai interzice incestul în multe state. Mi-am amintit de-un caz simpatic... dacă nu uit, am să postez.
Se pare, totusi, ca" Adam si Eva" era o metafora, asa cum se intalnesc multe in Biblie; in realitate, se pare ca au fost mai multi adami si mai multe eve.
Adam si Eva. of. din Biblie metaforele au fost transformate in legi de neclintit, si faptele reale au devenit metafore. Ideea a fost ca biserica (mai ales cea catolica) sa stapaneasca cat mai bine puterea, banii de-a lungul secolelor. De aici interpetarea si modificarea Bibliei a avut un trend de necontrolat.
Parerea mea. Ia partea cu Adam si Eva ca o metafora. Sarpele nu e diavolul, ci e doar raul din oameni. De altfel diavolul ca entitate, iadul ca loc fizic, nu exista. E si ilogic sa existe.
Asa mi s-a raspuns si mie de initiati in religie, ca s-au inmultit intre ei, prin cupluri intre frate si sora, tata si fiica, mama si fiu. Acest lucru, era pe atunci permis de D-zeu. Acum genetica ne spune ca este imposibila perpetuarea unei specii cu relatii incestuoase. Singurul raspuns corect care ne mai ramane este ca nu a existat un adam si eva, ca Biblia este o colectie de legende si basme si D-zeu e la fel de real ca si Mos Craciun. Chiar daca pare trist, asta e adevarul : Dumnezeu nu exista!
Ce literalmente ati luat totul... Adam era unul dintre barbati ( oricare, de fapt). De fapt, crede si nu cerceta, ce atata! Asta e pe sistemul daca suntem toti copiii Domnului, nu facem incest?
Tu nu erai parintele acela ingrijorat ca fiu-su de 17 ani citeste carti sataniste? Sau e doar o gluma acest cont al tau?
Daca ai fi un crestin adevarat nu ai pune la indoiala caile zeului tau, stie dumnezeu ce stie. La inceput a fost complet legal si uman incestul pentru ca nu aveam cum sa perpetuam specia si ne-o trageam cu toti cei din familie : mame, surori, matuse, verisoare, nepoate, animalele de companie , apoi dumnezeu a decis sa traga linie si sa restrictioneze sexul intre membrii familiei si a neamului, si mai tarziu si sexul intre persoanele de acelasi sex, desi chiar si iisus a avut oare-care apucaturi homosexuale ( nu a fost casatorit, i-a placut mai mult sa fie in preajma barbatiilor etc. ).
Dumnezeu a facut pamantul.cerul.animalele.si pe Adam si Eva in 6 zile. Iar dinozaurii au existat cu milioane de ani inaintea lor. Dinozaurii astia au trait int-o alta dimensiune? Aiurea si cu legendele astea...
Hello vad ca sunteti p-aci chiar necunoscatori in cauza...mai cititi inainte sa raspundeti. Legile lui Moise si alte legi s-au dat cu mult dupa Adam si Eva. unica lor lege era sa nu manance din fructul oprit, nu sa se inmulteasca intre ei.pentru ca acesta era rolul celor di-ntai oameni.asa ca uite raspunsul:inmultirea s-a produs intre frati.mai citeste si apoi crede inainte raspunsurile unor oameni care isi zic propia parere fabulatoare.
De cand a avut Biblia vreun fel de logica? Nu te astepta sa gasesti asa ceva acolo.
Si ipoteza Adam/Eva nu ar fi singurul caz de incest din Biblie, "pacat condamnabil/ sa nu va prinda dracu ca faceti asta ca va arunc in Iad si atata v-a fost " - exemplu ar fi povestea lui Lot si a ficelor sale, care cam aveau complexul lui Oedip si l-au imbatat pe bietu Lot si s-au decis ca nu e nimic scarbos in dorinta de a continua numele familie facand tango pe orizontala cu taticul lor, daca ma intelegi...
Cand am citit prima jumatate a intrebarii, eram pregatita sa-ti zic ca se inmulteau intre ei, dar dupa ce am citit-o toata sunt confuza. Sunt curioasa ce raspunsuri o sa primesti.
Asta am intrebat-o si eu pe profa de religie in clasa a 6a si mi-a zis ca atunci era permis ca sa inmulteasca ca altfel ar fi fost imposibil
Eu nu cred in Adam si Eva, dar pentru cunostinta ta generala, se spune ca atunci cand Adam si Eva au muscat din mar si au fost trmisi in Iad, din pacatul facut au fost nascuti alti oameni, neavand legaturi intre ei.
Acum nu stiu ce sa zic, eu nu sunt nici cu Dumnezeu, nici cu Darwin cu teoria lui care spune ca suntem facuti din evolutia maimutelor. Mie putin imi pasa cum am aparut, important e ca traiesc.
Parerea mea.
Bafta`!
"S-au inmultit intre ei, altfel nu se putea". Dupa parerea mea, "Adam & Eva", e o prostie totala pe care oamenii te pun sa o inghiti, astfel devenind si tu un prost usor manipulabil.Ciudat cum atunci cand crestinii aud de teoria lui Darwin sar in sus, jigniti ca vai, ei vin din maimute.Si totusi le convine ca vin incest? Teoria e doar o teorie, dar stiinta demonstreaza clar astazi ca 90% din ADN-ul uman seamana cu cel al primatelor. Iar asemanarea fizica dintre un om si o primata, e, foarte observabila.
Adam si Eva, e doar o poveste, nimic mai mult, la fel ca si 90% din Biblie(care a fost rerererereeditata de-a lungul anilor). Daca i-o spui cuiva pentru prima data(si prima data oamenii o aud cand sunt copii mici) acesta va intelege ca se vor intampla lucruri rele si cu el, daca nu respecta "legile, regulile lui D-zeu". Pe urma, propaganda din scoli isi face treaba si astfel se indoctrineaza(ma rog, aproape)un om.
Am aceiasi intrebare, si sunt la fel de confuza ca tine de ani...Nu stiu ce sa iti spun...
Da, s-au inmultit intre ei dar asta a fost permis de Dumnezeu atunci pentru perpetuarea speciei
Poi probabil ca atunci nu se tinea cont de asa zisul "incest", pentru ca altfel nu ar mai fi fost posibila raspandirea speciei umane. Eu asa stiu.
oky întreabă: