Dumnezeu raspunde rugaciunilor facute dintr-o inima sincera si curata.El nu are in vedere fata omului, nici apartenenta la un anumit cult.Credinta in Domnul Isus este suficienta.
Frumos, ai ridicat o problemă de fond. Ortodocșii se cred probabil singurii creștini, dar e doar părerea lor injustă. Biblia spune:
" Nu orisicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri." Matei 7:21.
Un exemplu concret: În uk predomină biserica protestantă anglicană, exact cum este în România biserica ortodoxă, numai că în uk sunt aproximativ 80 de milioane de locuitori, iar în România aproximativ 23 de milioane de locuitori. Acum, după spusele ortodocșilor toți englezii sunt pe un drum greșit, nu?
Din partea mea... No Comment!
Raspunsul e simplu...d-zeu, allah, isus si restul zeilor nu exista...toti sunt in mintea oilor de se roaga la ei.
Daca "Lumina Sfanta" e adevarata =este un fel de escrocherie făcută „involuntar"
Au găsit explicații care nu au treabă, cu nici o religie, dar nu am citit articolul respectiv!
Oare nu fiecare religie are crusta aia dulce?
Allah promite 70 de virgine si mila Sa.
Buddha vine cu Nirvana.
Fiecare este cu Dumnezeul lui, cine stie ce scrie prin cartile lor sfinte si ce le mai promite, daca si eu as lansa un Dumnezeu nou cu niste "dovezi covarsitoare", as veni cu niste martori care s-au rugat si au primit ce au vrut, crezi ca n-as convertii cativa naivi care o sa se minta ca daca se roaga primesc ceva?
Daca folosesc cea penibila replica de agatat de 1 milion de ori(ca de exemplu "Daca te asezi cu fundul pe fata mea, o sa-mi fac loc pana la inima mea") gasesc macar o fata sa accepte.
Daca in Biblie scrie ca evreii sunt poporul ales, atunci de ce ceilalti nu s-au convertit spre iudaism si sa devina evrei?
Off-topic: Daca Dumnezeu prefera sa raspunda numai rugaciunilor ortodocsilor, as prefera sa adevereasca doar una, aia sa castige toti la lotto, ca si-n "God for a day" cu Jim Carey, sa-i vezi atunci cum reactioneaza cand castiga 3 lei toti.
In Biblie Creatorul promite tuturor oamenilor -Cheama-Ma si-ti voi raspunde! si se tine de cuvant.
Lulu in parte ai raspuns bine dar sa stii ca aproape toate religiile crestine sunt trinitare nu sunt monoteice.Trinitatea este doctrina de baza a majoritatii religiilor crestine Dunezeu Tatal,Dumnezeu Fiul,Dumnezeu Duhul Sfint,toti sunt egali. Cuvantul grecesc (mono-theos) singur Dumnezeu se refera la o divinitate singulara nu compusa din trei.Iar da, in Islam si Iudaism deci si in biblie Dumnezeu este unul singur. Dupa moartea ultimului apostol (Ioan) in biserica crestina au inceput sa se infiltreze pareri si dogme umane, separarea clerici-laici dogma trinitatii etc etc, de aici s-a nascut Catolicismul ca si biserica oficiala a crestinatatii deja deviata de la invataturile lui Cristos. Dupa aceea a venit si marea Schisma (separare) biserica de rasarit ortodoxa si greco-ortodoxa iar mai tarziu tot din catolicism au venit protestantii cu tezele lor de protest impotriva dogmelor catolice. Asta pe scurt!
Dumnezeu iubeste pe oricine! Chiar daca e catolic, musulman sau nu mai stiu eu ce, Domnul ne iubeste pe toti.
Creștinismul este una din cele trei religii monoteiste contemporane, alături de iudaism și islam. Considerând împreună catolicii, protestanții și ortodocșii sub eticheta globală de "creștini", religia acestora este actualmente la nivel mondial cea mai importantă din punct de vedere numeric. Islamul, cealaltă religie monoteistă derivată din tradiția religioasă iudaică, este a doua ca pondere numerică a adepților în lume.
Catolicismul nu s-a născut într-o singură zi. Este rezultatul unei creşteri, a unei dezvoltări.
Ca să înţelegi originea catolicismului este necesar ca să cunoşti câte ceva despre situaţia lumii religioase atunci când Isus şi-a întemeiat Biserica. Două mari sisteme religioase au dominat, Iudaismul şi Păgânismul. Iudaismul era religia evreilor şi se baza puternic pe mântuirea prin ceremonii. Păgânismul era religia Neamurilor (Popoarelor) şi era cunoscut prin multitudinea ceremoniilor şi prin numărul mare de zei
Este mărturia unanimă a istoricilor seculari care afirmă că Biserica Catolică a venit ca o dezvoltare. În manualele de istorie termenul biserică este folosit pentru a se referi la Biserica Catolică. Aceia care nu erau de acord erau în mod automat numiţi eretici. Unul din manualele pe care le-a studiat acest scriitor în facultate este; O Introducere în Europa Medievală (An Introduction to Medieval Europe) de James Wesfall Thompson şi Edgar Nathaniel Johnson. (W. W. Norton and Company Inc. Publishers, New York).
Pentru a îndepărta pericolul de a se dizolva în mici secte care se luptă, pentru a oferi ajutor în războiul împotriva păgânismului clasic, pentru a se apăra în faţa ostilităţii oficiale şi a suspiciunii populare extinse, pentru a acorda ajutor adepţilor în izolarea lor faţă de corpul trunchiul socităţii romane, pentru a îngriji de săracii săi, pentru a-şi instrui neofiţii şi aş-i administra serviciile, creştinismul şi-a impus să perfecţioneze o organizaţie. Acet lucru l-a şi făcut, şi încă rapid şi cu multă iscusinţă, sub influenţa într-o oarecare măsură a sinagogii Iudaice şi a asociaţiilor religioase păgâne, dar cel mai mult sub influenţa organizaţiei politice a statului Roman...
Concepţia magnifică a unei biserici catolice comasată strânsă într-o singură organizaţie, o sinură credinţă, un singur ritual cu greu ar fi putut fi realizată chiar numai în imaginaţie, fără ajutorul timpului şi a circumstanţelor.
Istoria mărturiseşte că a fost nevoie de „timp şi circumstanţe" pentru a clădi Biserica Catolică, şi că este uşor de observat că nu a fost clădită după un tipar divin, ci prin înţelepciunea umană. Sub influenţa misterioaselor culte păgâne a fost întemeiată vasta ruptură dintre laici şi cler. Elaborarea unei ierarhii între rangurile episcopilor a fost realizată în special în secolele al patrulea şi al cincilea. Atât de mare a fost această organizaţie, încât unii istorici spun că „Biserica a luat locul Creştinismului."
Odată cu creşterea şi dezvoltarea ierarhiei Bisericii Catolice au venit alte erori (eronări). Cu un popor afundat în păgânism, ar urma în mod natural, ca urmare a faptului că Biblia are multe de spus despre botez, ca acestui obicei să i se atribuie puterea magică de a spăla păcate. Ca o urmare a acetei erori, şi hrănindu-se din ea a fost botezul nou născuţilor. Nu este greu de înţeles cum sau de ce au apărut aceste erori, deoarece până în prima parte a secolului al patrulea episcopii îşi ţineau consiliile pentru a determina ce este ortodox. Bisericile de sub dominaţia episcopală au devenit corpuri legislative. Tradiţia a primit întâietate faţă de Biblie. De aici încolo multe doctrine urmau a fi determinate, nu prin revelaţie divină, ci prin episcopi sau la cererea poporului.
Ca sa facem lucrurile mai simple : Dumnezeu nu raspunde niciunei rugaciuni, toti vorbim singuri cand ne rugam.Si asta pentru ca toti cerem sanatate/bani/femei/orice lucru pe lumea asta, ori, daca viata asta e nesimnificativa si conteaza doar cea de dupa Dumnezeu nu are de ce sa se bage Sa traiti bine ^^
Parintele întreabă: