anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca mai exista Pangeea vorbeam mai putine limbi? Eram mai apropiati?

Răspuns Câştigător
| Mayhem666 a răspuns:

Probabil tot se vorbeau mai multe limbi, pentru ca Pangeea era foarte mare (pui la un loc toate continentele, insulele, peninsulele, si ai un supercontinent). Exemplul cel mai bun este chiar continentul nostru Europa, se vorbesc multe limbi, chiar daca suntem aproape, nu se vorbeste o singura limba. Iar continentul Europa este legat de Asia, de aia se mai numeste si Eurasia. Este legat si de Africa, si totusi exista atatea limbi. Cu cat locul este mai vast, cu atat vor exista mai multe limbi. Omul exista inca de pe vremea cand exista Pangeea, doar ca aceasta "desprindere" a continentelor a facut sa fim mai departe unii de altii. Exemplu, limbile care s-au dezvoltat pe insule, care nu au nici o legatura cu continenul, ma refer la legatura pe unde se poate merge, nu cu vaporul, ca alea au aparut mai tarziu, cand limbile erau deja formate. De exemplu, Japonia, acolo te poti duce si poti veni doar cu vaporul si avionul, desi limba de acolo exista inainte de existenta vapoarelor si avioanelor, ceea ce arata ca oamenii care s-au stabilit acolo, s-au stabilit inainte de acea "desprindere" a continentelor, ca altfel trebuiau sa se duca acolo si sa colonizeze insula, dar Japonia este insula natala a japonezilor, nu este o colonie. Continentele colonizate au fost cele doua Americi, si cred ca si Australia, pentru ca se vorbeste engleza si acolo. Oricum, nu ma pricep chiar asa de bine, ca nu am trait atunci cand exista Pangeea, ca sa iti spun cu exactitate ce s-a intamplat laughing ti-am spus si eu din ce am vazut prin documentare. E unul fain, chiar pe tema asta cu Pangeea, si cu evolutia omului pe aceasta planeta, si cum s-a intamplat totul, cu limbile si chestiile astea, dar nu mai imi amintesc, cum se numeste.

0 răspunsuri: