Întrebare recomandată | Inferno a întrebat:

Daca niste cuvinte au puterea de a rani, atunci cat de mare poate fi o rana provocata de ele?

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Suficient de mare cat sa fie mortala, intotdeauna conform cu importanta data ranilor de catre victima.

34 răspunsuri:
| LibreOffice2012 a răspuns:

Suficient de mare, încât viața noastră să nu fie un interval de timp suficient pentru ca rana să se vindece.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

In functie de efectul informativ al emitatorului in raport cu emotiile receptorului, rana poate fi plata, nesimnificativa, sau foarte adanca.

| Deliiiia a răspuns:

Nu e vorba de marime, ci de intensitatea durerii provocate.

| venusdoom a răspuns:

Nu prea se poate generaliza un raspuns pentru ce ai intrebat. Detaliile despre emitator, receptor, situatie, circumstante sunt suficiente ca sa tragi o concluzie.

| WR104 a răspuns:

Poate fi atat de mare incat sa duca la deces.

| Mădă0611 a răspuns:

Direct proportionala cu importanta persoanei care iti adreseaza acele cuvinte. thinking

| dydy21 a răspuns:

Destul de mare incat sa schimbe in intregime cursul unei vieti sau sa schimbe radical personalitatea unui om.

| MagicSmile7 a răspuns:

Suficienta ca sa-ti ruineze personalitatea.

NOname
| NOname a răspuns:

Depinde cine este aruncătorul de cutiţe.
Unele nici nu se simt, altele te fac să aproape mori de durere.

| Dana1793 a răspuns:

Destul de puternice incat sa-ti schimbe radical viata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de cine transmite mesajul. Dacă nu știm cine îl transmite, CUM este transmis mesajul. Cât de mult mă deranjează și cât de aproape sau departe e de adevăr, cât de puternice sunt argumentele, cât de ironic/sarcastic sunt transmise vorbele.
În general, pentru persoane sensibile ca mine, aduce răni stimei de sine, te face să te întrebi „mă, o fi cum a zis ăla?".

| Xenya a răspuns:

Suficient cat sa te bage in depresie!

| harciog a răspuns:

Nu stiu ma, sint imun la ele.De fapt am crezut mereu ca scopul lor este sa te raneasca sau sa te faca fericit.In ambele cazuri cred ca e o neghiobie sa te lasi lovit, e un fel de a te imbata cu apa rece. Vorba e destinata vintului, e destinata sa zboare.

| 3xfemeie a răspuns:

Sunt cuvinte care au puterea de a rani un suflet sensibil. Rana nu se vede, se simte doar intensitatea durerii.
Dar mai sunt si cazuri de exceptie : cei care sustin ca sufletul nu exista. Si atunci eu cred ca un cuvant nu-i poate rani decat daca este scris pe o piatra! In cazul asta avem sanse sa vedem rana, iar marimea nu depinde de cuvantul imprimat.

| LineGuide a răspuns:

Uneori foarte mare.Depinde de la cine catre cine sunt adresate cuvintele. Cele mai dureroase cuvinte sunt cele care-ti distrug sansele de a face\deveni cineva\ceva.
Mult noroc!

| LiviuStefan a răspuns:

Eu urasc sa ma raneasca persoanele pentru care mi-as da viata, inclusiv parintii mei x(.L-a inceput am crezut ca se vor schimba dar Am capatat pentru ei o ura desavarsita impletita cu o durere in suflet...

| mixxjim a răspuns:

Orice cuvant poate rani, si chiar si tacerea poate rani, iar ranile pot fi chiar si fatale...

| ostea a răspuns:

Depinde cu cata ura si rautate sunt invaluite iar daca noi le acceptam normal ca dor, invenineaza inima usor.Ranile pot sa fie vindecate la un moment dat.

| Skrilly a răspuns:

Depinde de cuvinte...dar bineinteles o putere mare ..in functie de persoana care zice cuvintele si de receptor.

| JustMusic a răspuns:

Depinde de atacator si de victima.De rezistenta emotionala a victimei o rana poate fi nesemnificate, sau sa dureze cateva ore, saptamnai, luni, ani sau chair toata viata.DEpinde de la cine vin cuvintele daca vin de la cineva care e doar o cunostinta, ranile se vindica repede dar daca esti ranit de cei dragi dureaza mai mult pana sa se vindice, chiar daca timpul le vindica la cea mai mica atincere acele rani incep sa sangereze.O rana provocata de cuvinte poate fi mai mare si mult mai dureroza decat o rana fizica iti poate schimba intro clipa personalitate si ruina increderea in sine.

| OnlyLOv3e a răspuns:

Waww acea rana poate cauza multe de exemplu o depresie eu am o prietena careia i s-a intamplat asa si chiar si mie mi s-a intamplat si am suferit mult din cauza vorbelor acelea fara sens insa la un moment dat am invatat ca e mult mai bine sa imi vad de viata mia proprie si sa ignorbig grin

| EmaS a răspuns:

Cuvintele pot sa zideasca, sa aduca viata, si tot ele pot sa ucida sa darame.

| TheStory a răspuns:

Nu conteaza cat de mare este rana, conteaza daca o poti suporta.

| gvdgdsgvdgvdgd a răspuns:

Pai unele cuvinte rele le spunem la intamplare si uneori fara sa vrem sau de nervii...sunt mai durerose ca loviturile fizice.@_@

| Darius2610 a răspuns:

Depinde cat de dure/rele sunt aceste cuvinte...Mai multe astfel de cuvinte pot adanci aceea rana, care intr-un final va duce la tristete, agonie, chiar depresie, depresia fiind de multe ori cauza sinuciderilor.Deci o rana provocata de cuvinte poate fi foarte mare, asa ca ai grija ce spui, dar nici tu sa nu pui la suflet ce zic altii

| Gabriello02 a răspuns:

Depinde de nervi fiecarei persoane.

| HelenWalker a răspuns:

Unele cuvinte te pot omari

| muzicadepoveste a răspuns:

Pai depinde ce cuvinte si daca sunt foarte dureroase atunci rana cam ar fi destul de mare.Dar ti-a spus cineva niste cuvinte dureroase de intrebi asta? Sper sa fi sanatos.Bafta!

| para001 a răspuns:

Ranesti mai bine cu pumnul

| DaRcKRaNgEr a răspuns:

Foarte mare