Nu am evoluat din maimuta.
omul si maimuta au avut un stramos comun.
e o mare diferenta
Lor nu le-a placut stiinta si nu s-au mai dezvoltat. Glumesc.
Eu cred in creatie.
Tu nu cunosti mecanismul evolutie. Asta inseamna ca nu vrei sa iei la cunostinta de el, ca sa il respingi mai usor. De exemplu, genomul ursului polar arata ca toti ursii polari se trag dintr-o ursoaica bruna din Pamir, care a trait acum cca 7000 de ani. Ursoaica asta traia departe de ocean, dar avand trasaturi utile pentru mediul ei, i-au trait multi pui, care mostenind trasaturile ei, au avut multi urmasi. Unii au ajuns la ocean, acolo trasaturile lor ereditare s-au valorificat cel mai bine. Dar ursii bruni exista si acum, doar nu era sa dispara ursii bruni pentru o ursoaica.
Este cea mai frecventă întrebare pe care o pun cei care nu înțeleg teoria evoluției, dar vor să o contrazică.
După cum ți-au răspuns și ceilalți, oamenii nu au evoluat din maimuțele actuale. Oamenii sunt doar "veri" cu maimuțele, în sensul că au strămoși comuni.
Acei strămoși comuni au dispărut treptat printr-un proces de divergență și hibridizare într-un interval cuprins între 13 milioane și 4 milioane de ani în urmă
Ne putem considera "veri" cu : ursul, musculita de otet si stejarul, pentru ca au elemente comune in lantul gemetic mult mai multe decat cu maimutele
Oamenii și cimpanzeii au ADN-ul comun în proporție de 98.8% și nu există nici cea mai mică urmă de îndoială că au un strămoș comun.
Vezi elementele comune cu : urul, musculita de otet si stejarul astfel te vei lumina putin
Daca studiezi cu atentie scheletul ( osatura ) celor doua mamifere vei avea si surprize si revelatii ( nu refelatii ). )))
Numai dacă promiți că te mai luminezi și tu puțin cu cromozomii ăia...
Oamenii au 23 de perechi de cromozomi (adică 46), nu 7 cum spui tu. Iar maimuțele au 24 de perechi (adică 48), nu 8 cum spui tu.
Iar perechea lipsă a oamenilor se datorează unei fuziuni cromozomiale ce a produs cromozomul uman 2, și nu este în niciun caz o dovadă a faptului că speciile nu sunt înrudite.
Spune toate acestea cercetatorilor care cu adevarat au evidentiat ce am afirmat si eu. ce spui tu este doar o parte incontestabila din intregul adevar (complex)
Le spun cu plăcere. Numai să mi-i arăți pe cercetătorii care au evidențiat că oamenii au 7 cromozomi.
ALOOO! Despre ce spui tu sun si ei si eu; doar ca este vorba de "lantul determinant" care defineste fiecare specie! Ca altfel ne pierdem in amanunte care diferentiaza indivizii din cadrul aceleiasi specii!
Cred ca discutia a pornit de la afirmatia ta ca oamenii si maimutele nu au un stramos comun. In sprijinul acestei afirmatii ai adus niste "argumente" care au dovedit ca nu ai nici o cunostinta in domeniu, pe care ti le-am corectat in speranta ca nu vei pleca de la aceasta discutie "cu mana goala".
Acum incerci sa ma convingi ca de fapt amandoi am spus acelasi lucru. Nu am spus acelasi lucru. Tu ai spus niste lucruri pentru care se ramane corijent la genetica.
Divergenta si hibridizarea nu duc la disparitie, pur si simplu mediul la care erau adaptati s-a transformat. Daca ar fi ramas o zona intinsa cu acelasi mediu, ar fi trait acolo si acum, chiar daca din ei ar fi evoluat alte specii. Evolueaza un grup mic, mai exact initial se diferentiaza putin un individ. Doar nu o sa dispara specia ca lipswste un individ din ea.
Ai dreptate, exprimarea nu a fost cea mai fericită. Nu trebuia să spun "au dispărut printr-un proces.", ci "s-au transformat".
Sigur că mediul este factorul major responsabil pentru toate lucrurile. Și pentru dispariția speciilor, si pentru evoluție. Sub impactul mediului, unii se transformă, alții dispar.
Nu am vrut sa spun ca divergența și hibridizarea au distrus specia anterioară, ci că au selectat și transformat supraviețuitorii.
Procesul este atât de lent încât este practic imposibil să delimitezi cu precizie unde se termină o specie și începe alta. Pentru milioane de ani indivizi prezintă caracteristici de tranziție între specii, cu diferențe infinitezimale de la o generație la alta.
Iar mediului nu-i pasă de absolut niciunul dintre ei. Nici de cei adaptați, nici de cei inadaptați. Doar că cei adaptați au șanse mai mari de supraviețuire.
In general ai dreptate. In ceea ce priveste insa afirmatia ca e imposibil sa delimitezi cu precizie unde se termina o specie si incepe alta, nu iti dau dreptate. Putem vorbi de aceeasi specia daca doi indivizi, mascul si femela, pot da urmasi viabili, fertili si in numar suficient pentru reproducerea sigura a parintilor. Sa luam leul si tigrul. Pot da urmasi? Pot. Sunt acestia fertili? Cateodata da. Suficienti? Nu, arareori si cu multa dificultate. Specii diferite.
Nu mă refeream la imposibilitatea de a delimita două specii diferite (leu de tigru). Mă refeream la imposibilitatea de a delimita pe scara temporală, cu precizie de ordinul câtorva generații, când anume o specie a evoluat în alta, datorită complexității și duratei extrem de lungi a proceselor de speciație.
Iti dau dreptate in privinta asta.
Evolutia nu este transformarea unei speci in alta si adaptarea unei specii care in timp poate sa devina diferita de cum era o data, e greu de spus cand omul a devenit homos sapiens, e greu de spus cand tu ai fost tu de fapt, iar omul nu sa reprodus cu alte specii nu sunt dovezi in acest sens, adica nu multe dovezii
Ma ateule! huaaa! sa-ti fie rusine! Noi nu am evoluat din maimute! Am aparut pe pamant datorinta parintilor nostri, adam si eva! Pacatosu' naibii, du-te si te spovedeste!
Glumesc! Raspunsul e simplu, avem un stramos comun. Nu am evoluat chiar din maimute... am aparut dintr-o simpla celula, dupa am evoluat intr-o specie de pesti, apoi amfibieni (specii de animale care pot trai si pe apa si pe uscat). Apoi incet incet ne-am separat de apa, pana cand puteam sa traim chiar si toata viata doar pe uscat. Alea fiind reptile. Dupa am inceput incet incet sa mergem mai mult pe 2 picioare si in cele din urma am ajuns la o specie asemanatoare cu maimuta.
Asta-i doar o teorie care nu poate fi demonstrata! teorie = presupunere
Pare-se ca unii oameni inca nu au reusit sa se desprinda de tadiul de maimuta. cele doua specii, in mod cert nu au stramosi comuni. argument : amprenta genetica 1. maimuta = 8 cromozomi 2. OM = 7 cromozomi. lipsa unui cromozom reprezinta : 1. noninrudirea 2. specii diferite 3. invlutie (? )
De ce minti, diferenta dintre maimuta si om a rezultat prin fuziune, adica numarul lor la om e redus. A, si fuziunea se observa experimental, prin existenta telomerilor in centrul cromozomilor, si a doi centromeri in loc de unul, toate exact acolo unde ar trebui sa fie daca a fost o fuziune.
Este incredibil cat de mincinosi sunt uni desi habar nu au de evolutie ei afirma ca cica e o minciuna cand sunt atat de multe dovezii
embriologie =omul se dezvolta indentic ca orice mamifer de pe pamant, acelasi stadii
testul adn demonstreaza categoric ca facem parte din regnul animal, cele mai apropiate de noi sunt cimpanzeii
fosilele gasite in africa demonstreaza o evolutie a omului
psihologia comportamentala a omului seamana cu a unui mamifer, daca studiem un animal observam multe in comun cu omul
maseaua de minte ce sens are? apendicele? https://www.realitatea.net/......55741.html
sunt animale mult mai evoluate ca omul
anatomia umana vs anatomia unui cimpanzeu
plus multe alte dovezii, hai sa isi explic stramosi cimpanzeilor si a omului acum multe milioane de anii s-au despartit in doua 2 specii care au evoluat pe mai multe cai diferite, cum a evoluat si bonobo care difera de cimpanzeii, au existat mai multe specii din genul homo, dar doar noi am supravetuit, nici o specie din prezent nu exista atunci, desi atunci nu existau cimpanzeii, omul, nici cainii
Unii inca mai cred in dumnezeu, pentru ca asa i-a invatat pe ei bunica; altii vantura informatii adevarate dar partiale, doar ca sa se dea inteligenti. Amuzant!
Here we go again *sigh*
In caz ca nu ai observat exista foarte multe specii de maimute, maimuta fiind un termen general.
Nu am evoluat din maimute avem un stramos comun cu acestea, la fel cum avem cu toate speciile de pe pamant dar cimpanzeii is cei mai apropiati de noi.
Oricum intrebarea e aiurea deoarece asa pot intreba si eu "Daca am fost facuti din pamant de ce mai exista pamant?"
A uitat sa iti creeze un creier
Ti-au raspuns destui in comentarii dar hai sa iti mai spun si eu ceva:
Avem stramosi comuni!
Nu am evoluat din maimute.cum poti crede asa ceva. oamenii de stiinta compara oamenii cu animalele ceea ce este gresit
Si cu ce ar trebui sa ii compare?
Oamenii ce sunt, atunci?
Pentru ca doar 'unii' chiar au evoluat din maimute, restul au fost creati de Dumnezeu
Nu am evoluat din maimuță, din perspectiva științei. Maimuțele, zise și acele "primate" de care ai auzit la școală, au un strămoș foarte comun cu omul. Este o diferență. Ca să înțelegi procesul mai pe larg, ar trebui să știi ce înseamnă acest proces de evoluție și cum se manifestă acesta: În biologie, evoluția este fenomenul prin care o populație de organisme vii își transformă treptat caracterele fizice și comportamentul, pierzând anumite caractere sau obiceiuri sau căpătând caractere și obiceiuri noi, ceea ce modifică specia, și uneori creează, dintr-o populație unică, două populații diferite (noi varietăți sau specii: acest fenomen este denumit speciație, iar fenomenul invers, hibridarea naturală, contopește varietăți diferite într-o populație unică). De asemenea: 1) Evoluția este modificarea compoziției genetice a unei populații de la o generație la alta.
2) Evoluția reprezintă modificarea treptată a organismelor în decursul timpului, apariția de specii și linii evolutive pornind de la forme ancestrale, precum și generarea de diversitate.
Strămoșul, cel mai probabil, comun al omului și al primatelor actuale este Sahelanthropus tchadensis, denumirea științifică dată unei ființe, probabil umanoide, presupusă a fi strămoșul omului (Homo sapiens).
Clasificarea s-a făcut pe baza unor fragmente de mandibulă, a câtorva dinți izolați și a unui craniu, descopriri făcute în anul 2001 în Ciad. Vechimea estimată este de 6-7 milioane de ani și, se presupune, ar reprezenta un moment de bifurcare majoră pe linie evolutivă: una dintre ramuri a condus spre omul modern (Homo sapiens sapiens), iar cealaltă spre primatele superioare - cimpanzeul, urangutanul și gorila.
Doar o specie de maimute a evoluat in om si pentru ca sunt mai multe speci, restul inca sunt maimute.
de fapt parca cam 8 specii dar toate in afara de o specie au murit acum tone de timp
Fiecare are părerea sa, din ce a evoluat omul, unii spun ca din bacteriile din mări sau oceane, alții spun ca de la maimuțe, alții cred ca de la dumnezeu, toți au opinii diferite, dar dacă tu crezi ca noi am evoluat de la maimuțe, aceasta este alegerea ta. Să luăm spre exemplu câinele, exista mai multe rase de câini așai? deci la fel și la maimuțe, exista mai multe rase de maimuțe, se presupune ca rasa "homo sapiens" este singura rasa de maimuțe care a putut sa evolueze, dar rasele celelalte de maimuți care nu au evoluat au rămas așa cum le vedem astăzi.
Cum nu au evoluat maimutele? scopul naturi nu este evolutia tuturor animalelor in om,fiecare specie se adapteaza la mediu,adaptarea inseamna evolutie, omul s-a adaptat la mediu, apropo maimutele astea sunt mai multe specii, fiecare specie este diferita, desi ba da au evoluat, dar repet scopul evolutiei nu e sa faca din toate primatele oamenii
lplostonyou întreabă:
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: