Cum nu au evoluat maimutele? scopul naturi nu este evolutia tuturor animalelor in om,fiecare specie se adapteaza la mediu,adaptarea inseamna evolutie, omul s-a adaptat la mediu, apropo maimutele astea sunt mai multe specii, fiecare specie este diferita, desi ba da au evoluat, dar repet scopul evolutiei nu e sa faca din toate primatele oamenii
Pentru ca doar 'unii' chiar au evoluat din maimute, restul au fost creati de Dumnezeu
Divergenta si hibridizarea nu duc la disparitie, pur si simplu mediul la care erau adaptati s-a transformat. Daca ar fi ramas o zona intinsa cu acelasi mediu, ar fi trait acolo si acum, chiar daca din ei ar fi evoluat alte specii. Evolueaza un grup mic, mai exact initial se diferentiaza putin un individ. Doar nu o sa dispara specia ca lipswste un individ din ea.
Ai dreptate, exprimarea nu a fost cea mai fericită. Nu trebuia să spun "au dispărut printr-un proces.", ci "s-au transformat".
Sigur că mediul este factorul major responsabil pentru toate lucrurile. Și pentru dispariția speciilor, si pentru evoluție. Sub impactul mediului, unii se transformă, alții dispar.
Nu am vrut sa spun ca divergența și hibridizarea au distrus specia anterioară, ci că au selectat și transformat supraviețuitorii.
Procesul este atât de lent încât este practic imposibil să delimitezi cu precizie unde se termină o specie și începe alta. Pentru milioane de ani indivizi prezintă caracteristici de tranziție între specii, cu diferențe infinitezimale de la o generație la alta.
Iar mediului nu-i pasă de absolut niciunul dintre ei. Nici de cei adaptați, nici de cei inadaptați. Doar că cei adaptați au șanse mai mari de supraviețuire.
Doar o specie de maimute a evoluat in om si pentru ca sunt mai multe speci, restul inca sunt maimute.
de fapt parca cam 8 specii dar toate in afara de o specie au murit acum tone de timp
Here we go again *sigh*
In caz ca nu ai observat exista foarte multe specii de maimute, maimuta fiind un termen general.
Nu am evoluat din maimute avem un stramos comun cu acestea, la fel cum avem cu toate speciile de pe pamant dar cimpanzeii is cei mai apropiati de noi.
Oricum intrebarea e aiurea deoarece asa pot intreba si eu "Daca am fost facuti din pamant de ce mai exista pamant?"
In general ai dreptate. In ceea ce priveste insa afirmatia ca e imposibil sa delimitezi cu precizie unde se termina o specie si incepe alta, nu iti dau dreptate. Putem vorbi de aceeasi specia daca doi indivizi, mascul si femela, pot da urmasi viabili, fertili si in numar suficient pentru reproducerea sigura a parintilor. Sa luam leul si tigrul. Pot da urmasi? Pot. Sunt acestia fertili? Cateodata da. Suficienti? Nu, arareori si cu multa dificultate. Specii diferite.
Nu mă refeream la imposibilitatea de a delimita două specii diferite (leu de tigru). Mă refeream la imposibilitatea de a delimita pe scara temporală, cu precizie de ordinul câtorva generații, când anume o specie a evoluat în alta, datorită complexității și duratei extrem de lungi a proceselor de speciație.
Evolutia nu este transformarea unei speci in alta si adaptarea unei specii care in timp poate sa devina diferita de cum era o data, e greu de spus cand omul a devenit homos sapiens, e greu de spus cand tu ai fost tu de fapt, iar omul nu sa reprodus cu alte specii nu sunt dovezi in acest sens, adica nu multe dovezii
lplostonyou întreabă:
anonim_4396 întreabă: