Ca sa comunic cu mine insami, n-am nevoie de cuvinte...Cat despre formularea gandurilor, exprimate sau tacute, as folosi limba materna.
Eu cred ca la inceput oamenii comunicau, fara sa isi dea seama cum, prin telepatie... dar nu cu vorbe, ci isi transmiteau probabil imagini sau trairi/sentimente. Nu cred ca era un fel de putere pe care o controlau, ci pur si simplu o aveau "incorporata" si o foloseau inconstient. Apoi, s-au strans mai multi si au inceput "descoperirile" care i-au facut sa foloseasca mai mult partea rationala a creierului, ceea ce a dus poate la disparitia telepatiei cu aparitia vorbirii/sunetelor ca sa compenseze lipsa de comunicare. Daca insa mi-ai pune intrebarea asta acum, cand traiesc in civilizatie, si am pierdut contactul cu urma de spiritualitate, as spune ca nu voi fi capabila sa comunic cu mine printr-o limba anume, nici prin telepatie, pentru ca m-a indobitocit civilizatia asta materiala irecuperabil. Problema e ca nu cred ca as suporta o asemenea situatie, si ori as renunta la a mai comunica, ori as face orice miscari sau zgomote, as tipa si as plange, incercand sa gasesc un sens, si m-as manifesta asa o vreme, pana cand imi consum toata energia, ma culc, ma scol si apoi o iau de la capat. Sau innebunesc si ma sinucid ca sa scap de tensiunea data de faptul ca nu ma pot exprima. Wow... m-ai provocat, asa ca am aberat si eu putin pe aici^^
Pai tu crezi ca animalele nu gandesc?
poate as comunica prin semne... daca as face o prostie mi-as da una in cap ... daca as face ceva bine mi-as incorda muschii(in semn ca sunt cea mai tare ) daca as gandi m-as scarpina in cap. daca as vedea ceva frumos as tzopai
asa cum faceam si oamenii pesterilor
xoxo, mary
Pai cum nu stii nici tu nici eu nu stiu dar ca sa experimentezi asta fa o casa mare intrum loc pustiu fara nici o firmitura de tehnologie si informare si fa un bebe si lasa-l acolo 20 de ani (dar sa aibad e toate, mancare, apa, haine...etc)si dupa mergi si il intrebi in ce limba gandeste:
Asta e cea mai buna solutie
Sau investigheaza in ce limba vb stramosii tai si ai mei.care nu stiau nici o limba acum 10000000000de ani in urma)
EllicutsaV întreabă:
Symonutzu întreabă: