E un fel de "fericirea unora este cladita pe nefericirea altora". Cred ca are dreptate intr-o anumita masura pentru ca, daca nu am vedea pe altii fericiti am ramine impasibili habar neavind ca sintem nefericiti.
Mie mi-a murit capra. Nu ar fi cine stie ce nenorocire, dar ma oftic cand vad capra vecinului inca in viata.
Nici eu nu sunt de acord. Intr-adevar, exista anumite persoane care doresc sa fie fericite (in propriul lor fel, desigur) doar pentru ca observa cat de multumiti sunt altii cu viata lor si cum acestia si-au gasit deja fericirea lor. Insa afirmatia nu e valabila petru toata lumea, fiindca altii vor pur si simplu sa ajunga sa fie multumiti si fericiti de felul in care isi duc existenta, fara sa se uite in jur si sa se compare cu altii. De obicei, ultima categorie de persoane stie exact ce vrea de la viata, indiferent de telurile altora.
De ce să vrei să fi fericit din simplul motiv că cel de lângă tine este? Aceasta nu e fericire, e doar o ambiţie bazată pe egocentrism. Dacă toată lumea ar fi nefericită, nu cred că tu ai vrea să fi la fel ca ei. Fericirea nu se clădeşte pe baza altuia, ci ţi-o faci tu singur.
My point exactly! Starea ta spirituala, fie ca e ea fericire, tristete etc... nu ar trebui sa depinda de cea a altora.
Dacă nu ne-ar păsa atât de mult de ceilalți, nu ne-am sinchisi de fericirea/nefericirea lor.
NUUSTIU întreabă:
TheVampireDiari3s întreabă: