| DorelSudoru a întrebat:

Daca nu ne botezau parintii cand eram mici...-ce religie eram?
-nu vi se pare ciudat acest ritual?
-daca ni se dadea dreptul sa alegem religia noastra la varsta de 18 ani ce ati fi ales?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ortodoxia este un cult parsiv, menit a strange averi nemasurate. Se bazeaza pe imbecilitatea omului, pe nestiinta lui, pe tot ce inseamna lipsa de cultura. Omul trebuie lasat sa aleaga singur calea pe care doreste sa o urmeze. Altfel, nu este decat un iepuras de plus, pus pe raftul dinspre intrarea invitatilor, doar pentru impresia artistica.

24 răspunsuri:
| TheJeryk0 a răspuns:

1. Nu aveam religie.
2. Nu.
3. Ortodoxia!

| DBlack a răspuns:

Ce as alege, cred ca ortodoxia, pentru ca ortodoxia exista de la bun inceputuri. sau nu as intra in nici o religie, dar as crede in divinitate sau in infinit, creator.cum vrei tu sa-i spui happy.

| Alexxys a răspuns:

Nu eram nici una. Da mi se pare ciudat si nu neaparat ciudat ci mai degraba mi se pare ca e o buna metoda de a mai face biserica/preoti niste bani ("Sa fie primit la domnu!"). Daca-mi dadeau sa aleg nu alegeam nimic. Oricum am ales sa nu cred in vreo religie...chiar daca, nah, sunt botezata!

| scump3tea a răspuns:

Ori ortodoxia sau ma alatur ehovistilor.

| Malphas a răspuns:

Eram daţi draq big grin.
Ba da, dă-i în gât de şantajişti.
Cultul dropsurilor.

| georgesur a răspuns:

Nu va tine nimeni cu forta in religia crestina! Vreti MISA,treceti acolo! Vreti muslim?,pupati talpile imamului! Vreti satanism?, e liber drumul! Avem prosti cu duiumul, de ce sa nu le dam si lor?

| AlxMro a răspuns:

Poti sa te botezi si la 21 de ani. Iar daca nu erai botezat de mic, ramanei cu pacatul stramosesc. Religia corecta e una in lume, ortodoxia.

| Ryuzaki a răspuns:

Sincer, mi se indoaie de toate religiile astea, nu reprezinta nimic pentru mine.Si daca ar fi fost sa aleg la 18 ani, as fi ales sa fiu liber in continuare, fara sa fiu manipulat de o chestie useless ca religia.

| wales a răspuns:

Ai remarcat foarte bine. Nimeni nu te poate face credincios în Dumnezeu cu forța. Biblia spune lămurit, credința în Dumnezeu vine în urma auzirii cuvântului:

'' Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.'' Romani 10:17.

Cât de precoce ar fi un copil la câteva luni și cu tot efortul preotului, tot nu ar fi capabil să priceapă nimic, o evanghelizare nici atât.
Dumnezeu dorește ca omul să fie conștient de alegerea pe care o face cu privire la viata lui.
Credința este o alegere personala, nimic și nimeni nu poate alege în locul nostru. Toți avem drepturi egale și nu contează în ce ţară te naști. Omul se poate naște într-o ţară ateistă și devine creștin și invers, se naște într-o ţară creștină și devine ateu.
Dumnezeu poruncește să venim la El, dar nu ne obligă, în schimb ne avertizează:

'' Dumnezeu nu tine seama de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta și despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morți…" Fapte 17: 30, 31.

| EmaS a răspuns:

Botezul in sine nu ne mantuieste.Viata noastra trebuie sa fie placuta lui Dumnezeu.Trebuie sa avem o credinta neprefacuta in inima.Sa avem o relatie personala cu Dumnezeu in fiecare zi prin rugaciune si Cuvantul lui Dumnezeu.Si sa facem fapte demne de pocainta.

| ramona30 a răspuns:

Eu sunt ateu, dar am fost botezata ca toata lumea. Am hotarat ca baietelul meu sa nu fie botezat exact din acest punct de vedere. Daca va vrea sa fie botezat o poate face si singur cand va mai creste.
Bineinteles ca am avut mari probleme la serviciu, cu apropiati si chia in familie cand s-a aflat ca copilul meu nu a fost botezat. Ca asa e romanul... mai bine ma abtin sa mai spun

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

1. M-am născut ateu, ca de altfel toţi oamenii de pe planeta Pământ.
2. Toate ritualurile ortodoxe au mostre masive din păgânism şi toate sunt ciudate dar pe lângă ciudate şi barbare, ritualul botezului are şi bonusul de a fi foarte parşiv.
3. Aş fi ales aşa cum am ales în urmă cu aproape 10 ani - să fiu ateu.

N-am crezut, nu cred şi nu voi crede în zei (cu atât mai puţin în zeul iudeo-creştin). Problema este că e enervant să te trezeşti în catastiful unei organizaţii (în sperţă Corporaţia Ortodoxă Română) fără că tu să fi aderat conştient la ea.
E ca şi cum mâine m-aş trezi membru al PCR sau al Noii Drepte sau mai ştiu eu ce fantasmagorii extremiste. E aceiaşi treabă.

Salut.

| petruclaudiu78 a răspuns:

Problema pe care o ridici tu este o falsa problema. Faptul ca cineva a fost botezat cand era mic, de catre parintii lui, nu il impiedica sa o ia pe alt drum. Dovada sunt numerosii atei care au fost botezati intr-o anumita religie.

| NoKidding a răspuns:

1. Cu siguranta nu as fi alex nicio religie.
2. Ba da. Nu inteleg de nu lasa copii sa aleaga ei pe ce drum vor sa o ia...si ii scufunda in cazanu' ala, si unde pui ca daca cauti pe net multi copii au murit cand ii botezau.
3. As fi ales sa nu aud de vre'o religie.

| FOCUS a răspuns:

Cine te tine sa nu te botezi in alta religie dupa ce implinesti 18 ani?

| georgesur a răspuns:

@ramona, singura spui : "am hotarit ca baietelul meu sa nu fie botezat", in plus nu uita ca un copil ia cei " 7 ani" de acasa(de la tine!), deci va purta amprenta educatiei/gindirii tale. Unde este atunci „liberul arbitru" pe care-l invoci?
P.S. –„Ca asa e romanul…" IPOCRIT

| georgesur a răspuns:

@kongeriket,atita timp cit optiunea de a te considera ATEU a fost a ta (nu ca la „ramona" alaturi de fiul ei), o respect. Restul consideratiilor tale,care folosesc cuvinte jignitoare pentru altii:"barbare","parsiv"," Corporaţia Ortodoxă Română", nu le consider acceptabile. In subtirea ta disertatie simt si o nuanta antisemita,
manifestare care-i la fel de extremista precum comunismul sau Noua Dreapta.
P.S.-Te-ai gindit din ce cauza „atei fanatici",precum Stalin,Mao Zedong,PolPot, Dej, Kim Ir-sen, etc. au omorit in ultimul secol mai multi conationali, decit toate omorurile datorate extremismul religios in peste doua milenii?

| ramona30 a răspuns:

@georgesur
Nu am ajuns sa fac cursuri de "antireligie" (scuze pentru termen) cu un copil mic. Intr-adevar e mai probabil sa nu iubeasca religia avand doi parinti care nu o fac, dar nu se stie niciodata cum alege din societate modele crestine. Nu vad unde e ipocirzia de care vorbesti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand vei fi parinte si vei lua decizii pentru copii tai, vei fi lamurit.problema e alta.la 18 ani puteam sa aleg ce religie voiam.este scris; sa-ti respecti si sa-ti iubesti parintii ca sa traiesti multi ani fericiti pe pamant.deci daca ei au luat decizia respectiva de a ma boteza,si cand am ajuns sa discern singur,am ajuns la concluzia ca au luat o decizie buna,am ramas ortodox. daca nu eram multumit alegeam altceva.din pacate urmand apucaturile varstelor,copilaria cu zanele,fetii frumosi,mos gerila,adolescenta cu stiinta,ateismul, si cele lumesti, am ajuns la maturitate, 47 de ani, ortodox pacatos, sperand in indreptare si iertare.in anii astia baga si ceva documentare,studiu experiente personale,si ale altora,inainte de a ma cataloga,crestin, fara s ignorant, sau mai stiu eu cum.

| Alphawolf a răspuns:

@georgesur, si daca vrem cladiri ateiste si sataniste(din bani de la buget, bineinteles)? Daca vrem valorile ateiste si sataniste in scoala?

| xXStonedAngelXxgirl a răspuns:

1.Raman ateu
2.Da
3.Nici una.

| AvalohAlyn a răspuns:

Eu unul daca citeam si ma informam despre toate religiile,daca citeam cartile care trebuia alegeam clar crestinismul.
Ma bucur ca am fost botezat in ortodoxie, in crestinism fiindca asta era si credinta mea aleasa personal de mine.
Hristos e Calea, Adevarul si Viata.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Georgesur: Dacă tu reuşeşti să demonstrezi că-n răspunsul meu se găsesc remarci antisemite, eu îmi mănânc tastatura.
*kongeriket îşi notează în catastif şi acuzaţia de antisemitism, asta chiar e nouă, mai ales că are în familia extinsă evrei. Dar... mare-i grădina lui yahweh şi mulţi îi sar gardu' "

| georgesur a răspuns:

@kongeriket, daca eu am gresit alaturi de impresia ca esti antisemit
(trasa din exprimarea ta:"cu atât mai puţin în zeul iudeo-creştin"), atunci IMI CER SCUZE fata de tine, dar m-ar bucura sa-ti ceri si tu scuze fata de crestinii care considera blasfemiatoare cuvintele folosite de tine : " pe lângă ciudate şi barbare, ritualul botezului are şi bonusul de a fi foarte parşiv" ( e treaba ta daca o crezi, dar sa faci o teaba publica din "crezul tau" este cel putin jignitor pentru o parte din cititori!)
Alaturarea (chiar si indirecta) a BOR (tu-i zici Corporaţia Ortodoxă Română) de comunism sau Noua Dreapta este o mizerie!
Sper sa nu fii o Mariuca/Marioara? pe dos (sa reprezinti cealalta fata a fanatismului)