| Cretaker a întrebat:

Daca o persoana s-a nascut surda, cu ce voce gandeste?

Răspuns Câştigător
| Enigmă a răspuns:

@tuturor ciudatilor care nu au inteles intrebarea, Cretaker intreba cu ce voce gandeste, nu cu ce voce vorbeste. Si chiar daca vorbeste, persoana respectiva nu isi aude vocea, deci alex, prost esti tu. happy
Acum, nu cred ca o persoana care s-a nascut surda stie cum suna o voce, sau macar un sunet. Ea gandeste cu imagini, legate in subconstientul acesteia, deoarece persoana nu stie ce este sunetul, ce sa mai vorbim de cunoasterea unei voci.
E ca si cum noi nu ne putem imagina alta culoare decat rosu, galben, albastru, negru si alb. [si derivatele lor] pentru ca mintea omului nu poate iesii din tiparul realitatii.
Sper doar ca nu te-am plictisit cu raspunsul meu. happy
E unul din putinele care chiar au logica!

Servuswinking

15 răspunsuri:
| monibarbi10 a răspuns:

Cu gura ca nu s-o nascut muta.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tu gandesti cu vocea ori cu creierul? Sa nu-mi spui ca gandesti cu "vocea mintii". Numai bine!

| Dootzy a răspuns:

Daca o persoana nu poate auzi ce spun ceilalti,nici nu poate vorbi,din cauza ca nu poate auzi. Daca nu aude ce zic ceilalti, nici nu le poate raspunde, si asa ramane si surd si atunci este "Surdo-mut".

| VORTEX a răspuns:

Nu conteaza daca esti surd sau sanatos, atunci cand gandesti folosesti o asa numita voce a mintii, nu conteaza starea fizica in a gandi.

| ELLSSA a răspuns:

Cu "vocea buzelor","vocea sufletului" si cu un al saselea simthappy

| Angels a răspuns:

Nu prea cred ca gandeste

| κλάους a răspuns:

Nu gandeste, nu o invatat cuvinte, deci? Noi stim alfabetu, gandim ca si cum vorbim.happy

| NoChanceForUs a răspuns:

Cu vocea conștiinței...batting eyelashes

| pink10 a răspuns:

Daca e surda nu inseamna ca nu are voce happy Are o voce interioara si se exprima prin semne de cele mai multe ori happy Poate vorbi, doar ca nu isi poate auzi vocea, deci nu isi poate controla cuvintele happy De cele mai multe ori ele vorbesc prin limbajul semnelor big grin

| sdasfgasgaads a răspuns:

Cu vocea interioara

| alex_5091 a răspuns:

Ba ce copii prosti pe aici straight facestraight facestraight face baaa exista si oameni surdo-muti, dar daca esti surd, nu inseamna ca nu poti vorbi(ajungeti voi la 95 de ani si vedeti cum e sa fii surd, dar sa poti vorbi) doamneeeee doamneee, ce viitor stralucit avem sad

| 0marry0 a răspuns:

Am cunoscut odata o persoana surda, care nu era nicidecum retardata, dimpotriva.
Desi nu au un simt esential, daca au conditii de tineri, ei pot ajunge sa-si dezvolte capacitatile la fel ca noi, oamenii cu cele 5 simturi. Persoana respectiva mi-a spus ca gandea strict in imagini, intrucat nu era capabila sa-si imagineze sunetele (stiu ca e o boala/talent/curiozitate a mintii care iti permite sa vizualizezi suntele, dar de acolo dam in altele happy )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar un surd iti poate raspunde la intrebarea asta.

| Kosuchin a răspuns:

Daca s-a nascut surda, cum poate sa gandeasca cu o "voce", de vreme ce nu poate auzi nici una...

| ema69 a răspuns:

Gandirea nu are nici o legatura cu vocea.Ea(vocea) ne ajuta doar sa exprimam in cuvinte ce gandim.