"Sa fie Dumnezeu constiinta in sine. O sursa de energie care iti lumineaza mintea si te ajuta sa iei deciziile bune"
Criminalului din jud. Timiş i-a luminat mintea? L-a ajutat să ia decizii bune?
Pai poate Constiinta i-a vorbit dar el nu a ascultat, a facut cum a vrut el.La fel cum sunt oameni constienti de poluarea mediului dar tot taie copaci exagerat de des pentru profit sau construiesc fabrici si combinate chimice care polueaza.
Un raţionament de genul: Când un om face fapte bune, i-a luminat Dumnezeu conştiinţa; iar când altul face fapte rele, i-a luminat-o şi lui dar el n-a ascultat... Cum ar suna un astfel de raţionament! Poate o fi bun, dar nu-l pricep eu deocamdată.
Tu poti sa publici informatia dar dupa ani de zile in care s-a desfiintat cam tot ce a zis freud e greu de crezut ca o sa-i mai peste cuiva de inca un concept care defineste o stare transpersoanla.
Clipele de luciditate apar in starea constienta iar tu ai carente majore cand vine vorba de descriere a unor procese psihice precum gandirea si imaginatia.
Gandirea este procesul prin care analizam informatia din memorie prin intermediul limbajului intern, imaginatia presupune rearajarea informatiei intr-o maniera noua, originala.
Materia n-a fost la inceput o idee, poate dupa Platon.
Nu exista o idee de inceput, iar gandurile tale vin ca raspuns al procesarii informatiei care iti vine prin organele de simt, gandirea ta nu face decat sa analizeze informatiile si sa emita judecati de vaoloare (si bune si rele). Gen, simt frig, imi dau seama ca temperatura corpului meu scade asa ca ma indrept spre o sursa de caldura sau ma acopar.
Constiinta de sine reprezinta abilitatea organismului de a stii unde se afla in spatiu si timp, este un proces complex care are treaba mai mult cu simturile si creierul individului decat cu dumenzeu. Persoanele care au deficiente de gandire au probleme in acest departament.
Chestia cu concentratul pe o idee pana la realizarea ei e genul de chestie care ai putea sa o auzi la un speker motivational, inteleg acum de ce fac saracii atata bani.
Ideea asta este derivata dintr-un fenomen psihosocial denumit "autoconfirmarea profetiilor". Din pacate nu o sa schimbi lumea prin fenomenul asta insa in cazul in care crezi foarte tare o aberatie poti dezvolta un comportament inconstient care sa duca la confirmarea ei. Mai exista si alte mecanisme prin care ignori toate rezultatele care iti infrima profetia si le vezi doar pe cele care o confirma oricat de mare ar fi discrepanta (se aplica si in cazul religiozitatii).
Poti sa crezi ca Aristotel ca exista o cauza prima, esti un om liber, dar nu incerca sa rationalizezi basmul folosind concepte care iti sunt strainte pentru ca nu vei face decat sa-ti instrainezi publicul.
Nu exista un supraconstient, subconștientul este treapta maxima a conștientului (cel actual). Dacă tot ai puțină încredere că există Dumnezeu, atunci gândurile vin de la energi negative (ex demoni) sau pozitive (ex îngeri). Cam atât ar fi de zis, ai întrebări (întreb pentru că, cred, că ți-am răspuns la tot)?
Constient, subconstient, inconstient. Cateodata, prefixele opuse nu denumesc ceva care exista. Ideile provin din alte idei care au fost inaintea lor, care au provenit si ele din alte idei, care au avut originea intr-o actiune simpla, probabil usor modificata, cu tenta de originalitate (a carat omul preistoric mancare in doua maini in loc de o singura mana si a vazut ca are mai multe atunci cand a ajuns la pestera, iar asta i-a dat, la nivelul lui primitiv, de gandit).
Idei incomplete si termeni gresit intelesi/ folositi. Asta e parerea mea.
Ar trebui sa mai citesti.
De ce zici ca e o lege fundamntala "Cand te concentrezi pe o idee foarte mult, aceea se manifesta in univers, indiferent ca o faci inconstient sau constient"? Te referi la legea atractiei? Mai degraba as zice ca e autoprofetia implinita (vezi conceptul asta - cred ca la explicat cineva in comentarii daca imi amintesc bine. Postarea ta si comentariile le-am citit dimineata dar raspund la miezul noptii).
Ceea ce "in popor" se numeste constiinta si e mai legat de moralitate functionand ca un factor ghido-moralizator se zice ca e lasata de Dumnezeu pentru ca noi sa stim ce e bun si ce nu. Dar aceea constiinta e diferita de ceea ce psihologia defineste ca constiinta.
intrebi de unde a venit ideea asta geniala de a posta chestia asta aici? Dintr-un cumul de indei/informatii auzite, citite pe undeva candva.
Si daca zici ca "materia a fost la inceput o idee" atunci ce te mai impiedica sa accepti creationismul din geneza crestina? Dar cum o fi pana la urma caci fizicienii zic ca totul e unda iar chimistii ca totul e chimie. tu ce zici?
Ti-as sugera sa citesti mai mult. Cred ca ai sa gasesti niste idei interesante la Carl Jung si pleci de acolo. Pe net sunt o sumedenie de informatii de genul. Mare grija insa la teoriile astea conspirationiste.
Ai dreptate,la legea atractiei ma refeream,si chiar o sa razi,intr-un mod inconstient cand spuneam ca,cu cat te concentrezi mai mult la o idee cu atat e mai probabil e sa se manifeste.
Pentru ca daca ma intrebi personal,legea aia a atractiei si cei care o promoveaza,gen Oprah Winfrey gresesc.
Ei vand o iluzie unor oameni slabi, pentru ca ideea e destul de abstracta si unu' poate sa se uite si sa o interpreteze gresit, sa creada ca orice ii este permis si nimic nu e imposibil, dar in lumea reala se va lovi de multe bariere cu atitudinea asta de "visator" sa zic asa.
Am cautat despre conceptul de autoprofetia implinita, sunt total de acord cu "Viaţa este 10% din ceea ce mi se întâmplă şi 90% din felul în care reacţionez la ceea ce mi se întâmplă!".
Se poate sa gresesc, sa fi folosit gresit termenii si sa confund anumite lucruri.
Multumesc pentru recomandare, am sa caut despre Carl Jung.
N-as discredita total legea atractiei. Eu cred ca e ok dar ca e inteleasa gresit. (si nici nu ma mira caci atatia "guru" trebuie sa vanda gogsi ieftine la naivii care vor totul fara munca). Nu atragi nici milioane de "bitcoini" si nici alte planete mai aproape de pamant (slava Domnului pentru asta ). in schimb poti sa "atragi" oameni si oportunitati mai bune si mai diverse. Dar asta o faci schimbandu-te si tu. Care pe care pune in miscare... n-ai cum masura ca cu un metru deci e un pic mai dificil de zis dar un lucru e cert. Pariez oricand pe actiunea cu atrasu pe cand 'visatu' cu atrasu' nu prea fac casa buna (nici macar din valatuci )