Da exista o protectie au dezvoltat-o cei ce au avut boli inainte sa faca copii dupa care copii au dus mai departe si evoluat in ei rezistenta la bolile X, dar la o boala noua din pacate nu ai cum, de ex covidul se aseamana cu raceala, no ca sa-ti explic mai simplu, unii nu fac covid pentru ca au o rezistenta foarte mare deja la raceala, gripa si asa mai departe iar atunci covidul are putere doar pe jumatate de a te infecta, in teorie.
Buna chestie.ma gandeam si eu, dacă se întâmplă un cataclism și doar putini oameni supraviețuiesc, se mai poate continua umanitatea ținând cont ca suntem cu toții vaccinați de mici de diferite boli + când călătorim în diferite zone ale planetei ne trebuie protecție suplimentară prin vaccin. Cum se va reface planeta? tot pe protecție genetica mă gândeam și eu.
Am "cercetat" si eu putin in legatura cu acest subiect.
Ce am aflat e cam asa:
In anii 1300, in Europa a fost boala "ciuma neagra", nu mai stiu acum denumirea exacta dar sunt sigur ca ai auzit de ea. Atunci, in 1300 nu era medicina sau medicamente si a murit cam 1/3 din toata europa. Era foarte transmisibila si in cateva zile mureai daca o contactai.
Oamenii ii izolau pe infectati si chiar zideau usile si ferestrele caselor unde erau cadavre pentru a se feri de boala.
Acum vine partea interesanta: cum au eradicat boala?
De fapt au supravietuit doar cei care erau imuni, aveau anticorpi naturali. Deci nici o medicina nu a rezolvat problema... Acum, tu ai in tine anticorpi pentru acea boala, natural.
Deci, in concluzie, natura are solutii pentru orice problema doar ca nu toti suntem "inzestrati" genetic pentru orice problema. Noi suntem adaptati la un anumit loc.
Subiectul e mult mai amplu dar sper ca ti-a fost de folos scurta descriere!