Pai.
Caninii aia, iti arata ca omul este omnivor. Asta e usor.
Cat despre adaptare, spre exemplu ma uit la englezi, ca la 7 grade, ies afara in pantaloni scurti si in tricou
Depinde cum se obisnuiesc.
Omul nu e facut sa stea la bloc, si un om care s-a nascut la bloc, nu va avea reflexe, sa traiasca in natura, sau cel putin nu asa de bune.
Un leu crescut la zoo, nu mai poate fi reintrodus in natura, ca nu va mai sti cum sa vaneze si nu va mai avea reflexele pe care le-ar fi invatat, daca ar trai toata viata acolo.
Daca stai la bloc, si te duci la supermarket sa cumperi un ou, o paine si 3 felii de sunca, de unde reflexe sa traiesti in mediul tau natural?
Idk mang, eu nici acum nu m-am adaptat la schimbarile climatice.
O, dar intreaba pestii care au murit in oceane din cauza ca apa e putin mai calda in oceane...sau, pasarile ce tot au murit asa din senin, cu miile...nu?
Se pare ca teoria lui Darwin nu este decat o teorie, dovedita doar in proportie de aproximativ 5%...
Ce spui tu esti departe omul supravietuieste f bine in mediul natural, daca sta in mediul sau natural.Dar vezi tu el a migrat in alte zone decat cele naturale.
Ia tu un banan si planteazal in RO sa vad daca supravietuieste.Sau un animal de la ecutaor si dul in RO o sa vezi ca da coltu imediat
Asa ca idee tu mai iesi si pe afara sau stai numai in casa? intreb ca daca ai iesi ai vedea si tu cum sta treaba,ai vedea,desi asta ar fi trebuie sa o stii si din citite numa,ca majoritatea pasarilor pleaca cand vine iarna,oare de ce? Ori asta nu te-ai intrebat.
Ai cam multe neclaritati pentru o persona matura ca tine,acum sa mergi inapoi la gradinita nu stiu,o sa spui ca te jignesc
Spui ca animalele nu fac gripa,nu fac pneumonie? Esti sigur,ai vazut tu,esti medic veterinar si stii? Afla ca si animalele se imbolnavesc,doara ca nu le vedem noi,asta odata pentru ca in cazul celor domestice,cele mai multe stau la ferme,sau la tarani,aia stiu asa cat de cat ce boli au animalele,iar cele salbatice nu avem cum sa vedem cand se imbolnavesc asta pentru ca is eliminate,adica mor,ori sunt consumate drept hrana pentru alte animale pradatoare in special.
Deci in lumea salbatica cum te-ai imbolnavit cum si esti eliminat de aia spui tu,sau asa crezi ca animalele salbatice nu se imbolnavesc,pentru ca vezi numai sanatoase.
Pe de alta parte animalele salbatice nu au migrat din locul unde sau adaptat,de regula stau acolo,deci is mai bine adaptate la cele conditii,iar sansele sa se pateasca ceva is ceva mai reduse decat daca incepi sa ocupi toate arealele geografice.
Cam asa stau lucrurile in mare. Iara omul si-a facut haine,pentru ca a plecat de acolo de unde aparu. Daca te duci in Africa iti garantez ca poti sta tot timpul dezbracat, nu ai nevoie de haine
De inotat la fel orice bebelus, sugar zii cum vrei stie sa inoate asta daca nu stiai.
Daca mai ai neclaritati spune-le, te ajutam cu placere, ca de aia mai intram pe aici, mai face pe cate unia sa pricepaa cat de cat ce are neclar.
Nu ar fi fost mai corect să se numească "adaptaționism" și nu "evoluționism"?
În afară de om, speciile actuale de animale nu sunt superioare celor care au existat anterior, sunt doar mai adaptate la mediu, în funcție de arealul în care trăiesc.
Omul, chiar dacă a evoluat puternic tehnologic, social sau cultural, dpdv biologic e mult mai slab decât în trecut. Mă refer strict biologic, dacă îl dezbraci de toată tehnologia care îl înconjoară.
Evolutia inseamna adaptare, selectie naturala, sexuala, asta stie oricine care are habar de evolutie, evolutie e mai bine spus pentru ca sa plecat de la simplu spre complex, daca exista doar adaptibilitate si atat nu exista evolutie, orice animal se adapteaza mereu nu este adaptabil permanent, de asta multe speci au disparut, animalele nu sunt perfect adaptabile nici omul nici un alt animal
Tu chiar nu ai vazut un animal racit? Nu, pe scurt toti suntem in aceeasi oala.
Una din ideeile eronate propagate despre evoluție este că adaptabilitatea viețuitoarelor este perfectă, în fact nu e perfectă, ci optimizată.
Cât despre om, omul nu e o ființă perfectă ci cu o rată de adaptabilitatea optimă. Gândește-te că noi am renunțat la multe atuu-uri fizice în favoarea dezvoltări intelectuale, iar asta ne-a ajutat să ne amenajăm condiții de mediu optime.
Am renunțat la blană încă de când eram în Africa, din cauza că fiind nomazi călătoream ziua distanțe mari, iar noaptea foloseam pânze și lână când noaptea se lăsa și era frig.
Cât despre înot, noi suntem primate, în caz că nu ai observat ele nu prea înotă, dar și dacă înotul ar fi instictiv pentru ele, faptul că trebuie să îl învățăm nu e neapărat ceva rău, o mare parte din informația pe care n-o primim genetic o primim social, iar asta ne ajută să ne dezvoltăm ca specie. Cu toate asta ideea că dacă am pierde mediul făurit de noi am dispărea e eronată. Dacă n-am mai avea acces la tehnologia modernă n-am adapta, știința, sau aplicabilitatea științifică modernă ar fi mai rudimentară afectând mult medicina și inclusiv durata de viață, ducând la scăderea numărului de populație, dă umanitatea un ar dispărea, ci s-a adapta.
Uite exemplu tău de mai sus:
Dacă pe mine m-am lăsa undeva în jungla din Amazon, m-aș adapta cu timpul. Adică aș fi expus la frig și boli, și regimul alimentar ar fi schimbat radical, dar dacă supravietuiesc să zic o luna, care e perioada critică și face diferența între viață și moarte, atunci fără nici dubiu sansele de supraviețuire cresc drastic.
Ideea că și un tip ca mine, care nu e prea puternic fizic, dacă are nițel imaginație își poate construit un mediu rudimentar-safe într-o junglă. Imaginația e una din cele mai puternice arme de supraviețuire a umanități.