Specia, nu. speranta de viata da.
Am trai bine mersi pana pe la 20-25 de ani fara medicina.
Nu toti, ca pe majoritatea i-ar hali bolile copilariei si diverse trebusoare gen pneumonie, infectii de la rani minore care ajung in septicemie, samd.
Omul ca specie nicidecum, dimpotriva specia ar fi mai robusta fara medicina; dar existenta omului individual da, depinde de medicina. Eu de exemplu am avut apendicita; daca traiam intr-o societate fara medicina avansata, nu ma puteam opera, dadeam in peritonita si muream. Ca sa nu mai vorbesc de alte operatii si tratamente.
Existenta omului ca specie nu depinde de medici, ci invers, medicina a fost creata pentru ca omul sa isi imbunatateasca conditia de viata, era clar ca inainte de aparitia ei speranta de viata era mult mai mic, si acum sunt optimist ca peste 100-200 ani generatiile ce vor veni vor dezvolta si mai mult medicina, iar speranta de viata va fi mult mai mare.
Eh pla nu, Stiu o femeie are 95 de ani nu a fost niciodata la doctor sau in spital a trait bine mersi 95 de ani. Ce nu stiu multi e ca medicamentele. Medicina asta moderna NE IMBOLNAVESTE MAI TARE! Punete si citeste odata reactiile adverse de pe Piafen, sau Paracetamol ok astea nu au multe reactii dar stai sa vezi ce a vazut eu. Coma, caderea parului, crestere in greutate, afecteaza stomac, ficat, tot, fac ulcer. Medicina = MOARTE (in afara de unele vaccinuri, dar si alea ucid pe unii oameni mai slabutzi saracii)
Depistez ideatie paranoida in ce-ai scris mai sus.
Intrebare la Radio Erevan:
- Este adevarat ca Adam a trait 900 de ani?
- Da, este adevarat.
- Si atunci din ce motiv acum de-abia ajungem la 70-80?
- Intre timp medicina a evoluat foarte mult
Daca nu stiai si acum sunt probabil ca sute de milioane de oameni (afganistan, zone mai retrase din Africa, marginalizati in India samd) care traiesc fara niciun fel de acces la medicina. Ce-i drept nu ajung in proportie mare la varste inaintate, dar supravietuiesc.