anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca orice stare interioara a unui individ(cum ar fi starea de cald sau de rece) nu poate fi studiata intr-un cadru obiectiv ci numai substratul sau chimic(in cazul de fata agitatia moleculelor, in schimb senzatia de cald nu exista decat in perceptia subiectiva a individului), oare nu se poate pune aceeasi problema si despre realitatea asa zis exterioara in momentul in care se reflecta in interiorul nostru(diversitate, forma, stare de agregare, extensie in spatiu-timp)ca fiind numai perceptii subiective neputand exista in afara unei constiinte, sau singura realitate existenta de la sine sa fie doar constiinta? Astept doar pareri...

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Starile mele interioare n-au legatura cu caldura si cu frigul, ci cu o framantare, o mare si un lac, cu o oaza si cu un ostrov, cu o insula si cu o inaltime, asa ca nici macar cu parerea nu pot sa-mi dau.
Si chiar acum cand scriu, mie mi-e putin frig la picioare - desi am o stare interioara fierbantata (dar e-a mea si o cunosc!) -, iar o prietena a deschis aerul conditionat. Mie mi-e frig si ei ii e cald!