| Hyacinth a întrebat:

Daca programezi un robot să se autodistrugă, e crima sau sinucidere?

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Omul e programat de natura sa traiasca cat mai mult, deci sa nu se sinucidă. In același timp, omul are rațiune si memorie pentru a se adapta le mediu. Rațiunea poate anula programul de baza creat de natura si atunci apare sinuciderea, cand in urma evaluarii situatiei omul trage concluzia ca e mai bine sa moara.

Si natura programează viețuitoare sa se sinucidă, de exemplu reproducerea sturionilor sau a unor specii de păianjen, dar nu e o sinucidere conștientă, luata in urma evaluării unei situații, deci nu e sinucidere.

Un robot care se autodistruge fiind programat pentru asta, in realitate nu se sinucide, pentru ca nu e o decizie luata rational de robot.

Daca robotul e cu învățare si acumulează cunoștințe apoi decide sa se autodistrugă atunci e sinucidere.

Sinuciderea omului e cauzata de programul de baza sau/si de cunoștințele acumulate. Omul care decide sa se sinucidă compara situația in care se afla cu ceea ce l-a învățat natura sau cu informațiile acumulate si când vede o contradicție poate lua decizia sa se sinucidă.

11 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Crima, un robot nu se poate sinucude.

| Catrice a răspuns:

Omor cu premeditare și instigare la sinuciderehee hee

| DanielAraft34 a răspuns:

Ambele, cred.

| microsedd a răspuns:

Nici una, nu poti omorâ un robot. Robotul nu are viață.

| gabicoo a răspuns:

Robotul nu e persoană! Nici ființă!
Fapta poate fi încadrată la distrugere!

| Apokales a răspuns:

Sinucidere pentru ca nici noi nu avem vointa cum nici robotul nu o are.

| Mirel4412 a răspuns:

Crima cred

| Lukasssz a răspuns:

Nici una nici alta

| sierra1 a răspuns:

Clar e prostie!

| TheStrategist a răspuns:

E autodistrugere

| 1234568807 a răspuns:

Nu poate fi numita nici crima nici sinucidere, avand in vedere ca un robot e facut din metal, nu e o fiinta umana, deci eu a-si zice ca se numeste paguba big grin