Nu este așa de simplu.
Oamenii s-au obișnuit de la strămoșii lor, de milioane de ani să doarmă noaptea. Când dormi se odihnește tot organismul, și hormonii se secretă altfel toți în timpul nopții, nu numai cel de creștere. Astfel este bine să păstrezi orele de noapte pentru somn și odihnă.
Ca sa invat sau sa fac sport.
Nu, nu ar fi bine.
Exista mai multe faze ale somnului. Trebuie sa treci prin toate pentru ca mintea si corpul sa se regenereze si odihneasca. In 3 ore e imposibil.
E nevoie sa dormi cel putin 7 ore legate, in care sa fie inclus intervalul ala de timp.
Ideal ar fi sa te intinzi pe pat si sa dai "stingerea" la ora 21:00 si sa te trezesti cat mai de dimineata, pe principiul "Te culci devreme, te trezesti devreme ".
Nu stiu nimic despre acel hormon.
Sper sa iti fie util raspunsul meu.
Nu are logica. Zilele si orele sunt puse acolo pentru ca noi sa gestionam mai bine ceea ce numim timp iar somnul merge in alt fel dar e evident ca nu trebuie sa dormi intre orele alea si banuiesc ca o sa te ia oboseala din urma si dormi o zi intreaga
Si prin faza cu "ca te ia oboseala" nu e vorba de cat de abosit sau silit de puteri te simti neaparat ci de somn. Organismul cere somn..nu stiu de ce dar esti idiot rau...
AvalohAlyn întreabă: