| Inferno a întrebat:

Daca stai la soare suficient de mult pielea incepe sa se inchida la culoare. Daca alergi frecvent musculatura picioarelor se dezvolta.

In principiu toate organismelel incearca sa se adapteze la mediul in care traiesc, iar unele reusesc mai bine decat altele.

Poate fi mecanismul de mai sus integrat in Teoria Evolutiei a lui Darwin? Sta el la baza evolutiei?

Răspuns Câştigător
| EdyakaSmoke a răspuns:

Eu nu cred ca are vreo legatura cu Teoria lui Darwin! Totusi corpul adaptandu-se mediului exterior, evolueaza nu?

| AirănMeidăn a răspuns (pentru EdyakaSmoke):

si el mai devreme ce-a zis?

8 răspunsuri:
| WR104 a răspuns:

Daca pentru tine faptul ca pielea se inegreste la soare inseamna ca se adapteaza atunci nu ai habar ce vorbesti.Iti spun eu daca daca stai la soare un timp suficient mori dracu, nu se mai adapteaza nimic.Nu are legatura cu evoltia faptul ca faci niste amarate de exercitii sau jogging.

| NOBODY a răspuns:

1. Pielea se închide la culoare datorită pigmenților melanici. Cu cât stai mai mult la soare, cu atât pigmenții melanici se secretă mai mult, schimbând culoarea. Tocmai de aceea, copiii cu albinism (lipsa pigmenţilor melanici) trebuie să nu stea prea mult la soare fără a fi protejaţi cu loţiuni speciale. E un fel de protecţie.
2. Muşchii în timpul alergării ţi se contractă. Cu cât muşchii se contractă mai des, cu atât au tendinţa de a fi mai proeminenţi. Este fireşte, având în vedere stratul de colesterol/lipide care ne acoperă muşchii. Prin alergare, se ard aceste lipide, iar astfel muşchii picioarelor 'se văd mai bine'.
3. Nu e vorba neapărat despre evoluţionismul lui Darwin. Adaptarea la un mediu climatic ține cont de rezistența speciei. Într-adevăr, dacă o mie de oameni mor din cauza schimbării de temperatură, prin nașteri succesive se vor crea copii adaptați la noile temperaturi. Totuși, aceste aspecte nu sunt decât factori de mediu. Genetica ține cont de funcțiile vitale ale organismului, deși există și aspecte mutagene care ne influențează viața și ne schimbă ciclul genetic.

| Astaeparereamea a răspuns:

Cum ramane cu penisul, care daca da de rece numai penis nu mai e laughing) Se face cat un buton si nici 'arie de acoperire" nu mai are

| drutzix a răspuns:

Nu sta la baza evolutiei deoarece chiar daca un organism se adapteaza in cursul vietii la conditiile de mediu acesta nu va transmite aceste adaptari urmasilor.
Daca stau la soare o sa ma innegresc dar copiii mei tot albi vor fi.

| Inferno explică (pentru drutzix):

Asa este, insa e o idee pe care biologul Lamarck a sustinut-o fiind chiar prima teorie a evolutiei ce s-a dovedit a fi falsa.

| drutzix a răspuns (pentru Inferno):

Acum stim ca este o viziune prea simpla a procesului evolutiv.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai da.
mai tii minte ca pascal taia picioruse de soparla ca sa demonstreze ca descendentii vor iesi schiopi. a venit unul dupa el cu l parca sa demonstreze ca schimbarea mediului schimba caracterul obisnuit. a pus soparlele care nasteau in apa sa se tarasca sa nasca pe tarm si saracele s-au chinuit pana cand nu mai stiu a cata generatie nastea fara probleme pe tarm

Întrebări similare