PTSD ("Post-Traumatic Stress Disorder") este o tulburare psihică cauzată de traume psihologice intense care constă în coșmaruri, fobii și alte nasoale. A fost observată pe supraviețuitorii Războiului din Vietnam.
Așadar războiul din Vietnam = vorbiri in contradictoriu pe YT?
naș-prea-crede
În realitate, faptul că cineva te jignește pe YouTube nu-ți dă PTSD. În cel mai rău caz plângi în pernă și uiți a doua zi.
Așa ziceam și eu!
Nu este neapărat să treci printr-un război ca să capeți PTSD. Pentru a avea PTSD, omul trebuie să asiste la un eveniment care să îl marcheze destul de puternic emoțional: viol, crimă, amenințare cu moartea în viața reală, dezastre naturale. Apare și la rudele sau prietenii unor persoane care au asistat la asta. Din fericire poate fi tratat.
Se pare că l-ar putea face și cei care se conectează emoțional foarte tare cu diferite incidente pe care semeni de-ai noștrii le-au trăit, chiar dacă nu există legături de rudenie. Nu știu dacă să cred afirmația de față. Dacă citesc vreo 10 cărți despre holocaust, nu văd cum ar putea să mă afecteze, dar dacă oamenii de știință zic asta, presupun că este adevărat.
O fi cum spui dar "Dacă te amenință cineva pe Youtube..." e cam hazardat ca să nu spun altfel
Dacă ar spune că știe zona unde stă respectivul youtuber și îi dă și IP-ul în comentarii, cred că s-ar putea.
Daca te ameninta ii lasi pe mana lui Iehova Dumnezeu. Mai devreme sau mai tarziu toti oamenii rai si necredinciosi vor muri pentru totdeauna fara ca tu sa faci ceva contra lor.
www.jw.org
Nu, asta depinde numai de dezvoltarea personală a victimei. Cei care au simțul emoțional scăzut au șanse ridicate să poată face PTSD, dar și aici depinde se caz.
Daca esti extrem de sensibil si ai deja niste probleme psihice poate. PTSD vine dupa traume mai serioase...
Asta depinde de omul respectiv. Daca e un om rational, nu, daca e un om sensibil si crede in orice se aude pe internet, probabil. Totusi, cred ca nici macar oamenii aia foarte sensibili orice ar fi nu pot face PTSD doar dintr un comentariu in mediul online, poate unii da dar nu foarte multi, 1 la 1 milion.
Depinde foarte mult de context si cat de frecvent esti expus la astfel de amenintari. De obicei Youtuberii patesc din astea.