Tesla e intr-adevar unul dintre cele mai mari genii din istorie, dar sunt convins ca in timp va fi recunoscut la adevarata lui valoare.
Un exemplu incurajator este faptul ca marca de automobile cu ascensiunea cea mai fulminanta ii poarta numele.
A fost, oricum, un personaj foarte controversat; şi încă este. I s-a spus şi inventatorul nebun. Un user spunea mai acum două săptămâni ca a "spus şi multe bazaconii". A avut şi o viaţă personală destul de neobişnuită, de exemplu nu a avut niciodată o iubită. Dar, mă rog, asta nu e treaba noastră să ne legăm de viaţa personală a cuiva.
El na deschis nici o cale, iar pentru meritele sale i s-a dat cea fost nevoie.In afara de curentu alternativ si motoru, deci motor nu moatoarele ca motoarele nu vad care ar fi alea, el na mai descoperit nimic altceva. Iara povestile alea ca el a dres si-a facut alea is basme, asa fac oamenii tes basme in jurul unui personaj care apare in atentia lumii.De vorbarie e satula lumea, fapte frate nu povesti. Daca tu vii si spui ca el raze gama raze X si bla bla pai vin si eu si zis stai ca Jules Verne a facut sia descoperit a venit cu idei, asta ca tot zici ca iau furat altii ideile.Pai daca ai idei punele in practica nu astepta sa le puna altul apoi ai pretentii, bine ca n-a avut el pretentii au altii, asa cum esti si tu probabil.Care tehnologii spatiale omule? A facut el vreo racheta, era expert in rachete cumva? Sincer nu stiu de unde le mai scoateti, dara na internetu e plin de povesti, dara trebuie sa faci diferenta intre realitate si basm.In sf crezi ce vrei, pana la urma fiecare cu cel doare.
Vad altii spun ca fost persecutat te doare mintea ce pot unia scoate din ei
Treb sa vorbim cei de vorbit,sa recunoastem cei de recunoscut,iar povestile sa le lasam copiilor ,eu nu am spus ca n-a fost ok sau ca na realizat nimic,apreciez cea realizat,dar nu pot sa fiu de acord cu povestile spuse de unu altul pe net si mai stiu eu pe unde.
Vad unia deja spun ca lau persecutat,nu stiu ce iau facut,dar oamenii astia macar stiu cine a fost Tesla,unde sia realizat el toate cate a facut si din a cui bani le facea? Daca ar sti poate nu ar mai spune ca fost persecutat ca bla bla povesti. Oamenii aia cu bani iau finatat lui proiectele,iar daca uneori aia siau retras finatarea n-a fost ca lear fi facut lor ceva,sai falimenteze sau mai stiu eu ce, au facut-o pentru ca acei oamenii cu bani nu voiau sa isi piarda banii, pentru ca Tesla in anumite situatii, anumite proiecte nu prezenta garantie. Cear fi sa dau banii oricui are idei hai ca incercam facem dregem.
Apoi aia care il finantau indiferent cear fi descoperit Tesal ar fi fost in joc, aia ar fi fost de fapt beneficiarii a ceea ce el ar fi realizat, cine da banu.Multi cred ca daca mai stiu eu ce sar inventa o alta sursa de energie mai stiu eu f f ieftina gata oamenii cred ca companiile astea actuale energetice dau faliment is eliminate.Asta este o gandire gresita,tot aia or sa fie proprietarii sau cum sa le zic cei care vor distribui acea energie,no sa apara alte companii stati linistit. Orice sursa de energie are nevoie de instalre, intretinere bla bla, nu exista energie gratis si nici no sa existe vreodata undeva, n-are cum, echipamentele alea trebuie intretinute, alea nu se intretin singure.In sf deci sa nu facem din tantar armasar
Tesla a vrut binele omenirii si avansarea *sanatoasa* a tehnologiei dar daca inventiile lui ar fi fost implementate la scara larga nu mai faceau evreii miliarde prin companiile lor petroliere. Cine are bani are influenta putere de decizie.
Parcă şi ghinionul se ţinea scai. El descoperea una şi altul culegea laurii. Ţinea lecţii pe la universităţi celebre şi alţii furau ideile. El a descoperit undele radio, Marconi a fost creditat ca autor. A descoperit rayele X, dar Roentgen a ajuns cu un pas mai devreme. Era clar ca el era "şeful" curentului alternativ, dar Westinghouse era ce era şamd.
Nikola Tesla a fost persecutat de magnatii energiei din zilele sale, plus ca nu avut bani, atunci, pentru proiectele sale. Din contra, eu cred ca este chiar foarte recunsocut, in ultimii ani. Mai multe detalii citit aici http://secretele--sistemului.blogspot.ro/......arsit.html