| Vernusio a întrebat:

Daca totul a aparut asa accidental din big bang cum de suntem asa de complex facuti si cum de totul in jurul nostru e complex si sofisticat? Dumnezeu a creat totul asta e adevarul.

16 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu exista nicio contradictie intre "random" si "complex".

| RAY a răspuns:

Inainte de a afirma ceva este bine sa te informezi despre ce e vorba,nu cred ca tu stii ce a fost acel big bang, nu s-a intamplat accidental,vezi de ce ti-am spus ca nu cunosti pentru ca nu a fost nimic complex, nu a aparut stelele, planetele, viata dupa big bang, a fost o expansiune de energie atat, energie care sa convertit in materie = asta ai invatat la fizica, stii formula lui einstein? s-a format hidrogenul ceva simplu, in fapt hidrogenul si heliu alcatuiesc 98% din din univers, deci nu o aparut nimic complex dupa expansiunea aia, din nori de hidrogen au aparut primele stele care consumau hidrogen dar prin fusiune nucleara a aparut si alte elemente gen heliu, carbon, din acel praf stelar sau format planete, acum 5 miliarde de ani a aparut sistemul nostru solar =cum stim asta? au ramas resturi de la formarea planetelor si au fost datate radioactiv si astfel stim, stim cum s-a format planetele http://www.descopera.ro/......-astronomi

voi aveti impresia ca stiinta are ca baza povestile, inventile? daca asa ar fi de ce tehnologia functioneaza? medicina?
complexitatea deriva din simplititate, o furnica e ceva simplu dar mai mult formeaza ceva complex, simplitatea duce la complexitate in pasi mici, ca vorbesti de viata, fiecare animal s-a adaptat la mediul lui in milioane de anii
daca stii ca dumnezeu a creat totul de ce ai mai pus intrebarea? asta nu e o dovada, cum a aparut dumnezeu? cum a creat totul din nimic? care dumnezeu? daca te nasteai in india vorbeai de brahma acum

| RAY a răspuns:

Acum 2 ore | Νίκος a răspuns:
E greu de crezut ca viata poate aparea la intamplare, cum au putut fi capabile niste molecule sa codeze informatie si sa se replice in forme din ce in ce mai complexe, pana la diversitatea vietii pe care o vedem?

cine a spus ca a fost o intamplare? la voi totul e o intamplare, nasterea ta a fost o intamplare?
care molecule sau adunat, vezi ca nu stii despre ce vorbesti, in fapt eu nu am cunoscut pe cineva care sa cunoasca evolutia si se indoieasca de ia

Si planeta este extrem de fin echilibrata, dioxidul de carbon reprezinta doar aproximativ 0, 03% din atmosfera, adica doar 3 parti din 10 000, si vezi si tu cum o mica fluctuatie cauzata de om provoaca un intreg dezastru climatic pe glob.

astomsfera este haotica nu ce scrii acolo

| relian a răspuns:

Una este sa crezi intr-un dzeu alta este sa incerci sa explici ceva ceara si printr-o teorie.Deci na spus nimeni sau sa creada ca asa aparu universu, aia este o teorie.Deci nu amesteca faptul ca tu crezi ca dzeu a dres sia acut cu teoria, care este o presupunere daca putem sa-i zicem asa.Si Dzeu tot o teorie este dara se pare ca va indoctrineaza, de aia e bine sa stam cu picioarele pe pamint.Si intrebarea ta la care tot tu raspunzi ca Dzeu a facut sia dres, deci intrebarea ta ar trebuie sa te puna pe ganduri.Dzeu daca ar fi facut ceva navea rost sa faca ceva f comple, dzeu nu se incurca cu atatea chestii aiurea, putea f bine face ceva simplu si mult mai eficient nu crezi? Complexiatatea asta arata de fapt ca acel organism a trecut prin o multitudine de etape pana sa ajunga cum apare el astazi.

| SG1995 a răspuns:

Pui perspectiva gresit, nu noi suntem complecsi ci mediu la care ne-am adaptat este complex.

| RAY a răspuns (pentru SG1995):

Corect,seby

| Nilsson a răspuns:

E greu de crezut ca viata poate aparea la intamplare, cum au putut fi capabile niste molecule sa codeze informatie si sa se replice in forme din ce in ce mai complexe, pana la diversitatea vietii pe care o vedem?

Si planeta este extrem de fin echilibrata, dioxidul de carbon reprezinta doar aproximativ 0, 03% din atmosfera, adica doar 3 parti din 10 000, si vezi si tu cum o mica fluctuatie cauzata de om provoaca un intreg dezastru climatic pe glob.

| BlackRose03 a răspuns:

Si eu cred intr-un Creator si in faptul ca Universul a fost creat de acesta dar nu incerc sa imi impun opiniile si altora stiind ca e o posibilitate sa gresesc.
Nu mai face astfel de afirmații, mai bine tii pentru tine.
Pe acest site sunt numerosi atei si curand te vei trezi cu "romane" scrise de catre acestia in care vor afirma cu certitudine ca D-zeu nu exista, ca credincioșii sunt fanatici si idioti, ca credința ar fi un test de inteligenta pe care doar ateii il trec (ce prostie, un incult a spus asta desi mi-e inferior mintal prin raspunsuri si intrebari laughing ) si numeroase argumente nevalide ce sunt doar presupuneri cum ca D-zeu nu exista.
Mai bine ai sterge...asta (nu cred ca e o intrebare) inainte ca credincioșii si ateii cu prea mult timp liber si frustrari sa înceapă o cearta fara tinta aici.

| Superior a răspuns (pentru BlackRose03):

Aicea sunt numai Darwnisti imputiti.

| drutzix a răspuns:

Complexitatea are nevoie de creator?
Daca da atunci dumnezeu, care e cea mai complexa fiinta (dupa voi) de ce nu are nevoie de creator?
Complexitatea nu are nevoie de creator?
Atunci de ce mai pui intrebarea?
Daca spui ca dumnezeu nu are nevoie de creator atunci faci special pleading.

Si ca sa-ti raspund de ce e totul 'complex'.
Problema voastra e ca privit natura ca pe ceva fix, in mintea voastra Dumnezeu a facut totul complex si gata, nu s-a schimbat nimic dupa creatie. Aceasta supozitie nu poate fi mai departe de adevar.
Natura este haotica, speciile dispar si se schimba mereu pentru a se potrivi mai bine mediului.

| 393Dan a răspuns:

Persoanele complexe sunt capabile sa-si creeze propriile adevaruri.

| Superior a răspuns (pentru 393Dan):

Exact,dar clar nu RAY, xerxes, etc.

| WhatABeautifulDay a răspuns:

Exact asta e problema voastra. Planeta noastra nu e 'creata' pentru a sustine viata, ci viata exista pentru ca conditiile se intampla sa fie propice.

Daca spui ca exista o forta care a creat universul si te referi la aceasta forta ca la 'Dumnezeu' atunci bun, dar daca incerci sa spui ca oamenii sunt o intruchipare a lui si ca oamenii sunt organismele atotputernice si superioare in comparatie cu celelalte atunci at trebui sa te gandesti din nou. Daca chiar crezi in povestile de genul:'Primii oameni au fost Adam si Eva, oamenii au fost mereu cele mai spirituale si inteligente creaturi' atunci gandeste-te ca s-au descoperit schelete ale ascensorilor nostri indepartati, care nu aratau nimic ca acum si evolutia este ceva dovedit stintific, asta e ceva afimat de aceeasi stiinta care a facut posibila modificarea genetica a oilor, vacilor etc. incat sa iti satisfaca tie nevoile si sa creeze medicamente datorita carora nu mori de la o amarata de raceala.

Gandeste-te la zeii grecesti. Daca cineva acum ar spune 'Cred in Poseidon, el este unicul meu zeu' ai crede ca a luat-o razna. Pe atunci nu se stia de unde vine ploaia, ce este soarele asa ca ei de fapt credeau in existenta zeilor. Asa si cu religile noastre. Si inca un motiv ar fi: Ne este frica de moarte asa ca inventam genul asta de scuze ca 'reincarnari & rai' pentru a ne mintii singuri ca traim vesnic. Si religia este mai mult in cod moral, inainte nu existau camere de luat vederi, politie, faca aveai ocazia sa ucizi/furi nu era nimic ca sa te opreasca, deci era nevoie de ceva pentru a mentine ordinea.

| viata0delash a răspuns:

Niciodata nu vei sti cine si pentru ce. Astea sunt doar presupuneri. Care in zilele de azi sunt o multime. Ateistii cred in big bang, credinciosii in Dumnezeu, dar niciodata nu vei sti cum a fost intr-adevar. Poti doar presupune

| doctorandus a răspuns (pentru viata0delash):

Lol, man. Cate prostii poti sa debitezi. Teoria Big Bangului nu este ateista, ci mai degraba papistasa.

| Xipri a răspuns:

Nu stim adevarul, tu nu poti dovedi 100% ca exista un creator, altii nu pot dovedi 100% ca a fost un fenomen natural sau o evolutie a unor specii.