anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca unii se hazardeaza sa zica cum ca nu exista viata pe alte planetehee hee pot ei atunci sa explice care este rostul celorlalte sisteme planetare cu stelele in jurul carora graviteaza fiecare planeta?
Chestiune de logica intr-un bloc cu 100 de apartamente s-ar aprinde becurile in toate cele 100 apartamente peste noapte daca n-ar locui nimeni in ele doar asa ca sa consume curentul care este? thinkinghee hee
Acum comparati fiecare sistem planetar cu un apartament unde becul este steaua ce-l lumineaza.winking

24 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Dragă Memphis12, sunt de părere că există viața și pe alte planete, dar am această convingere din cu totul alte motive...

Scuză-mi franchețea, dar ceea ce ție ți se pare logic, este logic doar pentru o minte îngustă, în opinia mea.

Tu chiar crezi că în Univers totul se rezumă la viață, că totul se subordonează ei, încercând să-i creeze un mediu prielnic?

Ca o ființă vie, una din miliarde de ființe vii, și un nimic...comparativ cu Universul, nu crezi că îți dai prea mare importanță, permițându-ți să presupui că totul se învârte în jurul tău?

Și cum îți explici atunci existența atâtor planete pe care viața este imposibilă? Sunt doar așa, de umplutură?...

| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Tu chiar crezi ca in Univers totul se rezuma la absenta vietii? big grin ca nimic nu se subordoneaza ei creandu-i un mediu neprielnic in cele din urma?hee hee
Cu siguranta totul se invarte mai mult sau mai putin in jurul meu stii tu atomii cu electronii si protonii lor invartindu-se. laughing
Faptul ca tu vezi un argument logic ca fiind ilogic e o chestiune mai degraba de irationalitate iar irational nu inseamna nicidecum mai inteligent.hee hee
Cu siguranta pot exista si alte motive ale creatiei insa pana sa le descoperim si pe acelea viata pare a fi cel mai bun motiv la o adica? big grin

Apache
| Apache a răspuns:

Conceptia ta e aiure...dar viata in univers exista.

In primul rand ca totul tine de statistic.
Sunt mai multe galaxii in univers decat graunte de nisip pe toata planeta ....si fiecare galaxie are miliarde de sisteme solare, fiecare sistem solar are macar o planeta si un soare....si asta numai in universul cunoscut, care se pare ca se extinde la infinit.
Deci...cum poti sa crezi ca in toata aceasta imenistate numai planeta aceasta este locuibila?
Se crede ca a existat viata si pe marte...se crede ca exista baceterii sub gheata de pe Europa *satelit al lui Jupiter *

Si asta numai in sistemul nostru solar.

Ca sa numai spunem ca deja se cunosc vreo 20 de planete care au conditii asemenatoare pamantului...deci cel mai probabil au viata.

trebuie sa fi cu adevarat ignorant sa crezi ca suntem singuri in univers...

| Inferno a răspuns:

Nu au un rost, in universul asta nu trebuie sa aiba totull un rost. Doar daca nu admiti ca este creata de Dumnezeu, dar daca nu este creat atunci lucrurile se intampla fara un motiv anume.
Nu putem compara sistemele planetare care au aparut intampltor cu un bloc care este creat cu un scop precis.

| Inferno a răspuns:

Pai nu stiu, dar presupun ca ai plecat de la premisa ca nu au fost create de Dumnezeu. De la ce premisa pleci?

| Inferno a răspuns:

Nu e gresita din start, pentru ca tu nu poti sa-mi dovedesti mie lucrul pe care-l afirmi si anume existenta unui creator ceea ce duce la inexistenta acestuia si automat la faptul ca afirmatia mea este corecta. Punct.

| Inferno a răspuns:

Si care e premisa ta? Pentru ca aici nu poate exista decat una singura si este cea pe care m-am bazat eu.
Eu m-am bazat pe singura premisa care poate exista, ca ai tu alta ilogica asta nu dovedeste nimic.

| Inferno a răspuns:

Faci afirmatii nefondate. Da-mi alta premisa.

| Inferno a răspuns:

Si inca ceva, tu pleci de la premisa ca toate galaxiile existe pentru a sustine viata, dar majoritatea planetelor din univers nu sustin viata, deci rationamentul tau cade ceea ce duce la faptul ca premisa ta e gresita.

| Inferno a răspuns:

Cum de unde? Din ce pestera ai iesit?

| Laura a răspuns:

Argumentul tău e prost. Apartamentele au fost făcute în scopul de a fi probabil locuite. Un sistem planetar n-are nici creator, nici un "sens" predefinit.
Dar, statistic vorbind, e aproape imposibil să nu existe viață pe alte planete.

| Laura a răspuns:

Nu că într-adevăr n-aș susține asta, dar în cazul de față vorbeam ipotetic.
Chiar dacă ar fi avut un creator, argumentul tău tot irelevant era, neavând de unde să știi scopul.
Plus că afirmația trebuie dovedită. E absurd să pleci de la o premisă falsă și nesusținută și să pretinzi că toată ipoteza e real valabilă.

| Laura a răspuns:

1. Inexistența nu trebuie dovedită! Atâta timp cât spui că există ceva, trebuie să spui ceva care să și susțină asta.
2. Cum fără nici un argument? "E absurd să pleci de la o premisă falsă și nesusținută și să pretinzi că toată ipoteza e real valabilă." Ține de logică. Numai un bătut în cap n-ar înțelege, vrei să îți explic ad Verbatim?

| Laura a răspuns:

Ok, tu chiar ești bătut în cap.
1. "Cum adica inexistenta nu trebuie dovedita? pe asta de unde ai mai scos-o? Pai daca tu spui cum ca nu exista Soarele si Luna de pe cer si ca acestea sunt doar o iluzie optica trebuie sa si dovedesti acest lucru ca doar n-ai vrea sa te creada toti asa moca."
Încerc să-ți explic cât de simplu pot. Soarele există. Ca să spun că nu există și să am pretenția ca lumea să mă creadă, trebuie să vin cu o dovadă. Vin, dovedesc că soarele nu există; nu vin, nu mă crede nimeni. Soarele are posibilitatea să nu existe (chiar dacă nu mă crede nimeni) doar dacă singurul om care crede asta are o dovadă plauzibilă. Pe dumnezeul tău nu-l văd pe cer, să fie evident că e acolo. Nu-l văd, nu-l miros, nu-l aud, nu-i palpabil. Dovedește-mi că există dumnezeu dacă acolo unde susții tu că e, nu e nimic. E ca și cum ți-aș spune că Super-Unicornul-Tricolor-Transparent plutește prin spațiu și se uită la noi când facem duș. Mă crezi? Dacă nu, de ce nu? Dovedește-mi că nu există. Wait...sau eu sunt cea care ar trebui să-ți dovedească că Unicornul există? Exact aceeași chestie e și la dumnezeul tău sau în cine oi crede.
2. "Logica ta are defecte de asta argumentele tale nu sunt valide, de unde stii tu cum ca premisa mea e falsa si a ta e adevarata in schimb?"
Ești idiot. Tocmai ți-am zis, eu nu susțin că există ceva, nu am ce să dovedesc. Tu vii și îmi spui că universul are un creator. Nu trebuie să susții asta? Zici că argumentele mele nu sunt valide. Care argumente? Decât să faci remarci gratuite, învață să-ți susții părerea și să contraargumentezi.

| Laura a răspuns:

Nu, te-am insultat ca un bonus, dar am susținut ce am avut de zis. Dacă nu puteam, doar te insultam.
În al doilea rând, ești mai idiot decât erai cu un răspuns în urmă. Ai citit măcar un rând din ce am zis în ultimul răspuns?
"Tu ai zis cum ca inexistenta nu trebuie dovedita ti-am demonstrat simplu cum ca si inexistenta trebuie dovedita," Și eu tocmai ți-am dat două exemple concrete ce presupun 1. negarea unui lucru care există și 2. irelevanța argumentării inexistenței unui lucru, care, pur și simplu nu există, și nu este susținut în absolut nici un fel cum că ar exista. Comparația pe care ai făcut-o în primul rând a fost proasta, îți pot spune cel puțin 3 lucruri care susțin, irefutabil, existența soarelui.
" apoi ai zis cum ca eu ma bazez pe o premisa falsa, ti-am zis doar ca n-ai cum sa demonstrezi cum ca premisa mea e falsa iar a ta adevarata. " Nu știi să citești? Premisa de la care pleci tu este nesusținută, așa că n-ai dreptul să ai pretenția ca ipoteza să fie valabilă! Și care e premisa "mea"? Că nu-mi amintesc să fi precizat. Am spus doar că e irelevant să spui că există un creator fără să ai vreo dovadă, n-am precizat o premisă anume, când oi preciza, n-ai decât să mă contrazici cât vrei, dar până atunci, "argumente" gratuite și cretine.

| 0rlando a răspuns:

S-a demonstrat deja că există viață pe alte planete și meteoriți, dar problema se pune dacă mai există forme de viață inteligente.

| RAY a răspuns:

Oamenii mereu afirma si infirma fara sa gandeasca eu unu spun nu stiu daca exista nu ma arunc un afirmati pro sau contra cand se va dovedi voi crede

| RAY a răspuns:

Ps profil-blog de stiinta

| doctorandus a răspuns:

Nu avem inca dovezi ca ar exista viata pe alte planete. Tot ce stim este ca acest lucru este probabil, dat fiind numarul imens de stele din universul observabil. Dar a conchide ca ceva exista in baza faptului ca e probabil se numeste apel la probabilitate. Apelul la probabilitate este un sofism (o eroare de gandire).

Analogia cu becul nu tine: becul este facut cu scopul de a lumina pentru ca acest lucru ii este util cuiva. Stelele nu au aparut pentru ca acest lucru ar fi util cuiva, ele exista pur si simplu, sunt niste fenomene ale naturii, nu sunt create de cineva cu scopul de a gazdui viata pe planetele din jurul lor.

| Wøodenpints a răspuns:

De ce mi-ar păsa dacă există viaţă pe alte planete, atâta timp cât nu interacţionează cu noi, iar eu nu am să mă duc vreodată acolo?

| WhatheWow a răspuns:

Dragule, singura explicatie logica a Universului si implicit a tot ceea ce-i in el e Evolutia; nu doar evolutia vietii caci pina sa apara viata undeva, pe o planeta din Univers au cam trecut miliarde bune de ani. Particule au inceput sa formeze atomi, atomi sa formeze molecule, molecule sa formeze elemente, elemente sa formeze stele etc.

| WhatheWow a răspuns:

Si daca vorbeam de Evolutie, Ea nu da un rost fiecarui lucru rezultat in urma acestui proces. Evolutia functioneaza dupa principiul actiune - reactiune iar rezultatele depind de foarte multi factori. Exista esecuri si reusite si numai ceea ce reuseste ajunge sa duca evolutia mai departe. Daca sint miliarde de galaxii in Univers nu inseamna ca ele au fiecare un rost, ca implicit rostul lor ar fi viata.

| ZOZOKid a răspuns:

Oamenii de stiinta au descoperit deja forme de viata pe planeta Marte si pe meteoriti, asa ca nu mai are rost nicio explicatie in plus, avem dovada stiintifica ca viata extraterestra exista.

| Slkoz a răspuns:

Prietene viata pe alte planete exista ideea este ca uni cred in ea alti nu.