| Meme10Memu a întrebat:

Daca universul material nu are inceput inseamna ca eu am mai trait cu miliarde de miliarde de ani in urma in timpul care se repeta?

19 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, ca ar fi dat divide by 0.

| Meme10Memu explică (pentru GabiDumitrescu):

E o prostie imposibilitatea impartirii la zero. De ce sa nu se poata? 1/0=1/1/infinit=1/1/1/infinit=infinit. De aici rezulta ca prin extindere la infinit orice devine acelasi lucru adica infinit. Ti-am demonstrat matematic ca infinitul exista in orice situatie adica Dumnezeu.

Infinitul e 1 adica e un singur infinit. 1 impartit la nimic e tot 1 numai ca 1 e infinit pentru ca intre 0 si 1 e infinit valori zecimale.

| Donsavas a răspuns:

Timpul și spațiul sunt o iluzie a minții. Universul e infinit

| Meme10Memu explică (pentru Donsavas):

Oricum ai defini spatiul si timpul acesta exista. Spatiul si timpul sunt concepte imateriale care exista. Nu stim pe deplin ce e spatiul si timpul insa asta nu inseamna ca nu exista. Universul e Dumnezeu. Totusi Dumnezeu confera infinitate universului.

| mastadont a răspuns:

De unde știi că nu are început? Pe ce te bazezi când spui acest lucru?

| Meme10Memu explică (pentru mastadont):

E o teorie. Cum o combati?

| mastadont a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu am cum pentru că nu se știe dacă are început sau nu. Nimeni nu știe ce a fost înainte de big-bang.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru mastadont):

Stai ca nici bing-bong-ul nu e o teorie infailibila! happy Poate in loc de bang a fost un fisiit! Flatulența primordială! tongue

| Dorotheea21 a răspuns:

Poate inseamna ca in jurul tau s-a format si un creier Boltzmann.
Intrebarile pe care le pui, parca vin de la el. tongue

Răspuns utilizator avertizat
| Cksihja a răspuns:

Ca timpul din univers să se repete el trebuie să se oprească și să se întoarcă la început. Deși pare ciudat gândește la următoarea variantă: de câte ori au fot particulele care te compun acum împreună, ai fost poate un dinozaur sau oricare animal probabil și de câteva ori om, științific chestia cu reîncarnarea e posibilă dar nu se știe dacă chiar ești tu. Dacă am presupune că îți trăiești viața din nou și nou probabil no să știi niciodată, probabil ai făcut acest lucru de miliarde de ori și nu știi asta ai impresia că poți alege ce vei face mai târziu dar vei face un lucru pe care l-ai mai făcut. Într-un astfel de univers nu există liber arbitru.

| Meme10Memu explică (pentru Cksihja):

De fapt tot ce facem s-a mai intamplat cu mult timp in urma. Istoria se repeta. Asta inseamna cauzalitate infinita in trecut. Si iaca asa tot la ceva circular am ajuns. Daca vrei sa o faci cu una o vei face legal insa altadata in alta viata si fara sa fie neaparat nevoie sa ai multi bani. Timp infinit inseamna infinit posibilitati.