E foarte interesant subiectul pe care il abordezi,dar si foarte complex,pe net gasesti destula informatie,care in acelasi timp iti confirma dar iti si infirma banuielile,exista o teorie conform careia oamenii de pe pamant au fost adusi din alte locuri si plasati aici pentru a se dezvolta in conditii propice,exista zvonuri cum ca oamenii in varianta primitiva erau de fapt sclavi ai unor extraterestrii umanoizi,care ulterior din memoria "sclavilor" au fost denumiti zei si li s-au atribuit proprietati fantastice,din cauza gandirii limitate(a primitivilor),de asemenea sunt cateva variante cum ca viata s-a dezvoltat aici,din fragmente de meteoriti ce au avut reactii chimice cu substantele din atmosfera,in urma carora au aparut bacterii. Schimbul dintre lumi este inevitabil,de asemenea si evolutia,se pare insa ca cu cat ne apropiem mai mult de stiinta si ne indepartam de spiritualitate,apar si mai multe intrebari care nu-si gasesc raspuns. Cat despre intrebarea ce te macina,sunt mii de oameni ce se intreaba asta, si au si venit cu unele dovezi, dar e greu sa concluzionezi cand sunt atatea necunoscute...
Si bacteriile alea cum s-au format? ...de ce nu s-au putut forma pe pamant si nu sa vina cu asterozii?
. astea sunt speculatii, nu ai de unde sa stii chestiile astea!
e o enigma de unde a venit viata pe pamant... daca e sa fii venit cu asterozii, te intrebi cum de au ajuns bacteriile alea pe asteroizi.cum sau format samd.
..si da, daca e sa gandesti asa viata la originea ei este de origine extraterestra!
stiinta este mai plauzibila ca religia.dar si ea are multe lucuri pe care nu ti le poti explica!
Tu probabil vrei să zici ceva în legătură cu teoria lui Stanley Miller și experimentul lui din 1953, dar până acum datele problemei s-au schimbat radical. Cu cât evoluăm în știință, cu atât vom descoperi mai bine Creația. ADN-ul contrazice evoluția și scoate clar în evidență Creația.
Ce este ADN-ul? Are el pattern-uri naturale? Au acestea cod? Ce e un cod dpdv ADN?
Ce spun specialiștii în domeniu:
Dovada că ADN a fost proiectat de o minte Super-inteligenta.
1. ADN-ul nu e doar o moleculă cu un pattern, el este un cod, un limbaj și un mecanism de stocare informațională.
2. Toate codurile pe care le cunoaștem au fost create de către o minte conștientă.
3. De aceea ADN-ul a fost proiectat de către o minte, iar limbajul și informații sunt dovezi ale existenței unei Superinteligente.
Haosul poate produce pattern-uri dar nu s-a demonstrat niciodată că produce coduri sau simboluri. Codurile şi simbolurile crează informație, care nu este doar o proprietate a materiei și energiei. Informația însăși este o entitate separată cuplată cu materia și energia.
Codurile nu apar fără un designer.
Mai mult, nu s-a demonstrat niciodată că mutaţia aleatoare poate crea informație nouă. Teoria informației arată de ce stau lucrurile așa: în sistemele de comunicație, mutaţia aleatoare este la fel ca zgomotul, iar zgomotul distruge întotdeauna semnalul, nu-l îmbunătățește niciodată.
În sistemele de comunicație acest lucru se numește entropie informațională iar formula pentru aceasta entropie este identică cu cea a entropiei termodinamice. Odată pierdută, informația nu mai poate fi nicicând recuperată ca să nu mai vorbim de îmbunătățire. De aceea se poate spune cu certitudine (100%) că mutația aleatoare nu este sursa biodiversității.
Teoria comunicației ne arată că evoluția prin proces aleator este o ipoteză fără acoperire, fără dovadă.
Pe de altă parte ADN-ul reprezintă un plan complet pentru un organism viu. ADN-ul este un mecanism de en-codare/decodare care conține cod, sau limbaj, care reprezintă organismul.
Mai mult: nici o moleculă apărută natural nu posedă protecții informaționale. Natura nu produce nici un fel de cod, mecanism de en-codare/decodare sau relaţii simbolice, orice lucru în natură se reprezintă pe el însuşi!
Evolutionismul nu mai este de mult o optiune pentru a explica aparitia omului pe Pamant.
Eu zic ca orice e posibil, dar deocamdata nu avem cumsa stim igur care e verianta corecta. Oricate speculatii ar face oamenii de stiina tot nu stiu ceva sigur
Este exclusa evolutia de acest fel, deoarece este dovedit ca fiecare organism are codul lui genetic si nu "evolueaza"decat spre ceea ce este.
Eu nu ma basez deloc pe stiinta pentru. ca, cu cat cunosti mai multa stiinta cu atat apar mai multe intrebari si indoieli.
Dar cand te gandesti ca omenirea a fost creata de Dumnezeu cu atat ti se pare mai simplu si rational.
Oameni stiu ca Adam si Eva au fost primii oameni creati de Dumnezeu.Primii lor copii au fost 2 baieti, Cain si Abel.
Dar mai departe cum s'au "inmultit"?
Nu ar fi putut ca unul dintre baieti sa se culce cu Eva pentru. ca asta ar fi fost incest ceea ce e un pacat.asta rezulta ca omenirea exista atunci cand Adam si Eva au fost creati cum se explica aparitia sotiei lui Cain?
Eu tot cred ca omenirea a fost creata de Dumnezeu si punct.Mi se pare cel mai logic raspuns la toate intrebarile noastre.
Pai si noi pentu altii de pe alte planete suntem tot extraterestii Normal ca suntem extreterestii la origine pentru ca sufletele noastre vin din alta parte si cand murim ne intoarcem acasa
Oamenii i-a creeat Dumnezeu. Orice alta propunere neolitica-stiintiifica aduce indoieli in privinta Lucrarii Domnului!
Doar ca noi nu suntem extraterestri noi aici ne-am stabilit deja nu mai poti spune ca suntem extraterestri pe planeta noastra orice ar fi fost pe planeta asta inainte acum e casa noastra, poate pentru alti suntem extraterestri:)
http://banionline.wikiforum.ro/