| DorelSudoru a întrebat:

Daca visul e rezultatul imaginatiei si gandurilor, oare putem avea un vis bine definit in fiecare secunde din viata, necontand in ce stare se afla creierul norstru?
Prin"vis" ma refer strict la otiunea de imagini transpuse cat mai real posibil.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar noi avem aceste vise, numai ca nu le putem tine minte pe toate.Atunci cind dormim,noi visam permanent,asta inseamna ca exista activitate a subconstientului,altfel, daca ar inceta, am fi morti.La multi ani si mult noroc.

| DrunkenRat a răspuns:

Probabil... dar categoric nu in secolul actual.

| alessia5158 a răspuns:

In acest caz "visul" este rezultatul capacitatii de analiza senzoriala a scoartei cerebrale pe baza informatiilor primite de la receptori( vizual,olfactiv,auditiv,kinestezic,tegumentar, vestibular).Cu alte cuvinte, acel "vis" devine o imagine, la nivel mental, a realitatii inconjuratoare.

| AlxMro a răspuns:

Cred ca este vorba despre transa care poate fi de doua feluri. Indusa de catre un psiholog si "propriu-zisa" adica momentele acelea cand stai si priveste in neant si parca visezi cu ochii deschisi.

| harciog a răspuns:

Daca tot amintesti de starea creerului.in stare flasca se poate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si pe ma uimeste creierul cum poate crea vise care catodata parca nu au logica, pai nu putem ca cand dormim suntem inconstienti cand suntem treziti suntem rationali, de aia visele sunt doar imaginatia creierului, el ea bucati amintiri din realitate si creaza intamplari sf

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sa afirmi ca traim in matrix si totul este un vis continu nu cred