Off : Ray eu cred ca esti invidios pe noi astia care avem peste 1.80...am dreptate sau nu?
On : Bineinteles ca vor fi probleme daca vom avea medii de 2.20 m ectomorfi. Dar cred ca natura stie ce face, adica pana acum s-a descurcat de minune...
Pot sa tratez altfel intrebarea ta?
Nu ti se pare ciudat ca s-au descoperit schelete umane uriase atat in afara cat si in Romania.Ascuns de pe vremea comunistului (nu stiu cat 36 sau mai mult de ani)scheletul dac de 10 metri de la Rosia Montana a fost descoperit.Si daca in Romania a fost ascuns atat timp iti dai seama cate descoperiri pot fi si acum ascunse sau chiar nedescoperite? Bun daca inainte sa presupunem ca oamenii sau ca nu toti si ca nu mai unii aveau aceasta inaltime cum sau trait? Sau scheletul ala era un copil? Si daca era un copil mama lui era adult si tot a rezistat ceva ani in viata...Si scheletul asta cum am spus si mai sus nu este singura descoperire de genul.
Daca am greste exagerat in inaltime, nu ar fi o problema fiindca ar creste si oasele, care ar sustine toata greutatea.
Multi care au inaltimae mare sufera de boli http://endocrinolog.blogspot.ro/2013/06/gigantismul.html
Pai ce nu sunt oameni peste 2 m si n-au nicio treaba? iar daca vom creste toti ca specie in milioane de ani, de ce iti faci griji? sfarsitul ne paste la colt de strada si tu iti faci griji de milioane de ani
eu am facut ceva genetica si stiu ca avem doi cromozomi: barbati xx, femei xy, ceea ce ne determina caracteristicile actuale. daca se va modifica peste milioane de ani...sa mor de-mi pasa, eu sa am maine tigari, bautura si o fata s-o pup pe gura.
daca ai pofta de cunoastere, intereseaza-te cum ar fi aratat femeia de ar fi avut si ea xx. seara buna.
Te-ai făcut de râs prin comentariul acesta. Femeile au XX, iar bărbaţii XY...
Nop, e invers. mai cauta inc-o data pe google.
si daca am incurcat cromozomii, au trecut multi ani de atunci, foarte multi. imi permit sa mai uit si eu
Avem 46 de cromosomi. 44 sunt ăia autosomi care determină caracterele gen culoarea părului, forma lobului urechii, lungimea pu- Și cum ziceam, X și Y, ăia heterosomi, determină doar sexul.
Dacă femeia ar fi avut XX ar fi fost, biologic, bărbat.
EDIT: Stai, băi, nene, așa, că m-am încurcat și eu. XX e pentru femeie, XY e pentru bărbat.
RAY întreabă: