In primul rand... poti incepe prin a citi si tu(poate a fost un typo,dar corect se scrie copiii*)du multe carti la scoala si citeste si in timpul unor ore mai usoare,fii sigura sa te prinda profesorul (doar daca e un profesor bun,mai batran, sau caruia ii place lectura)apoi, profesorul poate te va lauda colegilor si profesorilor.mie asa mi s-a intamplat.de multe ori avem lectii legate de carti si ma lauda profesorul ca sunt singura care a citit sau a auzit de cartea respectiva.dar, nu te lauda ca ai citit "Jurnalele vampirilor" sau "Twilight", ca n-ai rezolvat nimic :*.
Xoxo,fii tu un exemplu,incepe cu tine,de'a citi si a le povesti!Unii daca isi vor da seama ca a citi inseamna sa cunosti multe,le vor prinde bine,daca nu, nu vei putea impune: omul singur se da pe brazda, din propria initiativa
Dă-le la fete să citească "Twilight" și băieților "Steaua - legenda unei echipe de fotbal" și se rezolvă.
Imi pare rau dar nu poti forta oamenii sa faca ce nu vor.
Stiu ca tu nu vrei sa-i "fortezi" dar copii din ziua de azi NU MAI CITESC
Aseamănă-i cu vreun personaj dintr-o carte care ţi-a plăcut, porecleşte-i cum ar veni după un personaj, poate unora le stârneşti interesul.Rişti şi să provoci apatie, dar.merită totuşi încercat Ok, e stupid ce am propus. -.-"
Spune`le ca ai citit "o carte" si era bestiala!
exemplu: Sf/horror...
Erau fel de fel de lupte, batai si altele! [ Iti urez bafta ]!
Nu cred ca pot fi obligati. Daca ei nu vor sa citeasca poti sa faci orice ca tot n-o sa citeasca. Probabil nu le place sau li se pare "demodat" mai bine stau pe net decat sa citeasca.
Nu poti decat sa le explici ca e mult mai bine pentru ei daca o sa citeasca. Ca isi imbogatesc cultura generala, vocabularul.
si cred ca e mult mai plaacut sa citesti o carte decat sa stai cu ochii in calculator toata ziua :*