| Yrynella a întrebat:

Dati-mi va rog niste cuvinte romanesti noi, din astea mai complicate care nu se prea folosesc in viata de zi cu zi,(doar in opere sau ...la scoala mai mult) sau adrese poate, vreau sa invat cuvinte noi, si sa le amprentez in memorie. ofer funda.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cuvinte noi inveti citind foarte multe carti. De cate ori intalnesti un cuvant nou, te opresti, il cauti in DEX si notezi intr-un vocabular cuvantul si toate definitiile lui. Il citesti inca de 3-4 ori si treci mai departe. Cam o data pe saptamana le repeti pe cele stranse in saptamana respectiva de 4-5 ori.

8 răspunsuri:
| AlyLoveYou a răspuns:

Incearca sa cautii pe clopotel-neologisme si arhaisme... fundita?

| yumeee a răspuns:

rolling on the floor)
caută în dicţionar cuvinte cu mai multe litere şi memorează-le.
mersi, mi-ai înveselit ziua rolling on the floor

| Yrynella explică:

Few yumeeo da proasta mai esti, trebuie "sa-ti dea mintea peste" ca sa vezi ceva amunzant in intrebarea asta? e ceva normal firesc si omenesc, nu vad ce rau am intrebat. si daca rs pe care mi l-ai dat il consideri a fi un rs adecvat atunci, eu pentru sa zic ca chiar mi-ai inveselit ziua, sa cauti tu in dictionar cuvinte cu multe litere si sa le inveti 1, 2, 3 numar oile de pe net. te-am sarit? esti capra. tocilaro care esti!

| X_9155 a răspuns:

laughing) inainte sa inveti cuvinte noi, invata sa scrii si invata sa vorbesti cu o fata.
Pentru inceput, ai putea sa inveti sa folosesti corect cuvintele pe care le stii. vad ca nu prea iti iese

| yumeee a răspuns:

@ yrynella, mă jur pe ce am eu mai sfânt că nu am înţeles nimic din ce ai zis. foloseşte semne de punctuaţie şi cuvinte adecvate, parcă eşti ţigan.

| Yrynella explică:

Am folosit si semne de punctuatie draga. in caz de nu vezi. ti-as recomanda o pereche de ochelari... iar ca nu-ntelegi ce-am scris e problema ta. Eu cred ca am scris cit se poate de lisibil

| yumeee a răspuns:

Se zice lizibil, draga mea. dar e ok, ai încercat şi tu.hee hee

| FanCapriceCrane a răspuns:

@yumeee se vede ca esti inteligenta, dar ar trebui sa inveti ca daca nu stii sa scrii, nu inseamna ca esti automat rrom...happy invata sa nu mai faci pe rasista... suna urat pentru cineva inteligent.