Să spun că am un fascicul laser în vizibil de intensitate f mică care cade pe oglindă ne perpendicular. Rotind oglinda cu 360 de grade este revenire la poziția inițială.
Oglinda este o sticlă pe care este depus nu metal, deseori argint și peste stratul de argint, se dau cu vopsele de protecție și deseori ultima vopsea este neagră. Rotind oglinda cu 180 de grade înseamnă că fascicolul de lumină bate în spatele oglinzii pe vopseaua neagră care reflectă prost lumina și practic este aiurea să mai vorbesc de raza reflectată!
200 de grade este tot pe acolo., și fascicolul de lumină ar cădea tot în spatele oglinzii.
Dacă este o oglindă cu 2 fete se schimbă treaba și ți- ar trebui să cunoști unghiul de incidență inițial.
Dacă notez cu A unghiul dintre perpendiculara pe oglindă și raza incidentă și el este egal în mărime cu unghiul B, dintre perpendiculara pe oglindă și raza reflectată.
Fă-ți figurile și rezolvă-ți problema, în cele 2 cazuri :
1...raza incidentă inițială este perpendiculară pe oglindă.
2...este un unghi A între perpendiculara pe oglindă și raza incidentă inițială.
Succes!
20 C vroiam sa spun==nu am priceput nimic din această explicație!
Dar rezovă-ți singur problema și pe viitor nu mai da texte incomplete și nu mai pune pe alții să îți facă temele!
Când am dat răspunsul nu exista această explicație inutilă!
Dacă oglinda nu se rotește cu 200 de grade ci cu 20 de grade faci alt desen, dar gândirea de rezolvare este aceiași, nu mai bate lumina, pe fața vopsită cu negru, ci tot pe oglindă.
Date insuficiente. Dacă raza iniţială pică perpendicular (ceea ce nu mi-ai spus) unghiul va fi 40 (cred. Să mai zică şi altcineva!)
Băi câtă bătaie de cap! Până postai toate "explicaţiile alea", mai bine îţi puneai mintea şi rezolvai problema de unu singur!