Bună dimineaţa, Mihai. E posibil să fie din cauza temperaturilor mult scăzute faţă de cele din perioadă de vară. Norii sunt mai compacţi, fără a avea loc prea multe frecări în ei, astfel neincarcandu-se atât de uşor electrostatic. E posibil să fie şi din cauza înălţimii mai reduse a stratului de nori şi a aerului mult mai dens. E doar o opinile la prima vedere. O zi bună! Te pup!
De sarbatorile de iarna, anul trecut la mine ningea dar in acelasi timp fulgera si tuna. A fost un soc pentru ca niciodata nu am mai intalnit asemenea fenomene. Exlicatii au avut meteorologii multe, dar sincer m-a impresionat fenomenul.
Buna, pentru ca fulgera si tuna de obicei vara mai mult, deoarece e cald si se acumuleaza in nori presiune mare si val de aer rece si cald, de aceea cand se ciocnesc se produce acest fenomen, iarna fiind frig nu are loc fulgeratul si tunatul, e mai mult de explicat dar sper ca ai inteles cat de cat!
(Din câte ştiu eu, )Pentru că aerul este mai rece, iar temperaturile joase scad considerabil conductibilitatea electrica. De-aia fulgeră mai des când/unde e mai cald.
Normal este din cauza presiunii atmosferice si temperatura aerului din nori. Dar religios pentru. ca in fulgii de zapada este harul lui Iisus care s-a nascut in ieslea din zapada. Funda?
Acum 10 min in constanta ninge si a fulgerat si a tunat m-am si speriat ca nu am stiut ce se intampla.
LisaJulie întreabă: