Organismul nostru este "construit" pentru traiul în condiţiile şi după legile acestui Pământ. Poate într-o altă lume, bazată pe alte reguli şi în care viaţa există în alte condiţii, s-ar putea ca fiinţele vii să aibă proprietăţiile descrise de tine. Dar nu e cazul nostru.
"Odata face gripa, odata tuseste, daca se inteapa intr-un cui zbiara de nu mai poate."
Si daca are hemoroizi se scarpina in cur ( amanunt important).
Posibilul trebuie sa se incadreze in niste limite, varianta cu robotul depaseste acele limite. Pentru aceste legi si conditii varianta cu robotul este imposibila. Trecerea de la anorganic la organic a fost data de conditii, ele fiind un fel de ajutor, un impuls, chiar un "motiv". In cazul organizarii materiei nevii este la fel, ea se organizeaza doar in functie de legi, de conditii, adica in fuctie de ce este permis si ce nu, de ce este favorizat si ce nu. Legile, conditiile(apa, vant, caldura, etc) nu permit formarea unui robot in stare de functionare. Iar evolutia robotilor(ceva sentimente... urmasi) wau ce interesanta ar fi.
Oameni de metal?! - parca vad reclama la Durex -,, vaselina durex, ca sa nu va sudati unul de celalalt''
Dar, daca noi am fi fost de metal, atunci masinariile ar trebui sa fie din organe sau din orice alt material neobisnuit ce noua ni s-ar fi parut simplu si logic...insa tot de noi ne-am mira cum de existam, cum am aparut, de ce suntem inteligenti. Da, ma deranjeaza si pe mine bolile la care suntem expusi, faptul ca nu traim 1000 de ani, faptul ca obosim sau ca nu putem ridica 10 tone cu un deget, dar cred ca natura a fost totusi un sculptor mai bun decat as fi fost eu in 1000 de ani de viata. Lucrurile astea,, negative'' precum bolile, nevoia de a manca si a bea, sentimentele, simturile....este viata!
PS: Ce n-ar da Bumblebee pentru o portie de sarmale...
Nu,din considerente chimice, dar mai ales logice. Logica de bun simt, daca o aplicam, vedem ca e imposibil.
Gripa e opera unui frate de-al nostru, nenea virusache. Durerea e tot pentru binele nostru, daca mergi sa faci baie si apa e fierbinte, dar nu simti, e bai, mare bai, la fel in cazul in care atingi focul. Nu stiu daca e posibil, dar sigur si atunci am fi avut puncte "slabe", noi suntem exact ca oricare alta forma de viata de pe Pamant, de ce ne-ar fi favorizat natura, ca e masochista? Nu e.
Se pare ca n-a ales acea cale pentru ca a fost mai grea decat aceasta. A fost mult mai usor ca creeze mai intai omul, ca apoi acesta sa creeze la randul lui robotul. Intr-un alt univers, probabil ar fi fost posibil sa se ajunga cumva direct la robot, dupa cine stie cate sute de miliarde de ani sau mai mult. Acel univers poate ar trebui sa fie si putin diferit de al nostru.
In general nu cred ca e posibil asa ceva. nu avem dovada ca e posibil asa ceva nici macar sa zici ca am vazut extraterestrii
pentru a trece de la anorganic la organic, ai nevoie de anumite conditii specifice.
Organismele create s-au adaptat in functie de mediu de-a lungul timpului.
am fi putut inca sa avem dinozauri acum daca nu ar fi fost lovit pamantul de o cometa.
ceva ce nu este organic, nu are viata, deci nu se poate misca.
trecerea de la anorganic la organic nu o poti sari.
daca o iei orbeste tu ca om, esti alcatuit din elemente de baza, gen oxigen, hidrogen etc. si la randul lor alcatuiesc materia organica, mult mai complexa.
fara acea complexitate a materiei organice nu ai putea exista.
pentru a putea trai, un organism trebuie sa indeplineasca anumite conditii. e ca la un calculator.
ca sa "traiasca" calculatorul are nevoie de energie. la noi sange., care e asimilat prin sursa, respectiv digerare. ca sa ajunga la celule ai nevoie sa le transporti prin ceva. fire, respectiv vase de sange.
Orice organism e complex. pentru a se mentine viu, cum am mai zis, trebuie sa indeplinesca anumite functii fara ele nu ar fi viu.
oricum ai lua-o, nu ai cum. nu am ajuns la acel nivel inteligenta pentru a putea face ceva de genu. si chiar daca am putea, te lovesti de cat de etic sau nu, e ceea ce faci.
"De-a lungul a miliarde de ani, materia a suferit transformari successive"...
Daca sari peste teoria Creationista si treci la Evolutionism, atunci vorba ta, "invartire in cerc".
De ce?
Pentru ca Evolutionismul nu are final, si nu are nici un "Varf" al lantului trofic.
Ori din pacate pentru evolutionisti, exact asta s-a intamplat pe Terra.
"Materia" aia s-a tot transformat din anorganica in organica, s-a format si pleiada de vietati ce populeaza planeta...si lucrurile s-au oprit. Bacteriile nu se transforma in altceva, (si au avut tot timpul din lume sa o faca), maimutoii nu se mai transforma in oameni, iar omul saracul, nici el nu se mai transforma in altceva, si mai e si in pole position pe lantul trofic, neputand sa mai fie detronat de alta creatura.
Pai in cazul asta, nasol pentru evolutie.
Complexitatea omului te poate duce cu gandul la un act de creatie, chiar daca nu stim cui ar putea apartine acest act. Sa zicem ca niste extraterestri au venit candva si printr-un experiment (ceva incrucisari) au facut un barbat si o femeie si apoi au plecat si ne-au lasat sa ne descurcam. Dar cum facem cu celelalte vietati? Daca scarmi numai putin in pamant, dai de tot felul de gandacei. In padure, tot felul de animale, mici si mari. Sa fi venit acele finite din afara la diferite intervale de timp si sa fi facut azi una, maine alta...greu de crezut.
Pentru ca automobile!
Evident ca ce spui tu e imposibil pe toate planurile, e logica de bun simt. Metalele nu au proprietatile pielii, pielea fiind infinit mai avansata decat orice tip de metal. Si se vede ca nu prea pui mana pe carte, creierul este un calculator. Doar ca nu este un simplu calculator, este mult mai avansat, cu exceptia milioanelor de calcule pe care le face in fiecare secunda, mai controleaza si corpul si face ceva ce nici un calculator nu va face o lunga perioada de timp: este constient de sine! Creierul este singurul calculator care este constient ca exista. Evident ca nu e perfect, dar la cat de complex e, nu e de mirare. Si oamenii nu sunt fragili, sunt conceputi ca sa poate supravietuii in medii diferite. Ca sa fie versatil, omul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, de aici si fragilitatea. Fragilitate, care la randul ei, ne protejeaza de cele mai multe ori. Pentru fiecare "defect", avem 4-5 calitati care sa-l contracareze, cea mai mare calitate fiind intotdeauna capacitatea de a gandi. Cum aveai tu simt tactil pe inox? Cum te miscai? Cat cantareai? Ca sa intelegi de ce intrebarea ta e atat de infantila va trebui sa inveti mai multe despre materia vie. Sunt doar anumite conditii in care ea poate exista (pe pamant, pe alte planete, in alte galaxii, nu ar fi imposibil ca formele de viata sa nu fie pe baza de carbon) motiv pentru care nu ne poate creste inox sau tabla pe maini. Totusi, crede-ma cand iti spun ca materialele din care sunt compuse fiintele sunt mult mai avansate decat inoxul sau tabla.
Sabin, eu zic sa te mai duci pe la scoala ca sunt lucruri care ti-au fost explicate acolo si tu nu prea le-ai inteles...
"Sabin, eu zic sa te mai duci pe la scoala" - La scoala aveam obiceiul de mai chiuleam de la ore, de-asta am ramas cu niste lacune. Ce bine de voi ca ati fost mai constiinciosi!
Pai n-am cum sa-ti raspund la intrebare fiindca pleci de la o premisa presupusa, nicidecum demonstrata.
''De-a lungul a miliarde de ani, materia a suferit transformari successive. Cum-necum a facut saltul de la starea de materie nevie la cea de materie vie, apoi a format un organism unicelular si incet-incet, cu rabdare si perseverenta, a ajuns la om, dupa cum bine stim''
Tin sa te anunt ca nu stim ci doar presupunem ca asa ar fi in lipsa unei explicatii mai bune (care poate inca nu s-a descoperit)
"Tin sa te anunt ca nu stim ci doar presupunem" - Uite un om sincer!
E dificil de raspuns. Mai specific la "Asta a fost drumul pe care l-a ales ea".
Adaptarea e intr-adevar o alegere in multe cazuri, dar nu exclusiv.
Postarea ta ma trimite cu gandul la StarCraft II: Heart of The Swarm. Cat de bine evidentiaza acest aspect!
Pentru ca toata viata e bazata pe carbon pe pamant. Exista insa niste cai evolutionare foarte interesante. De exemplu exista o bacterie care foloseste un fel de motor pentru a se misca.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flagellum
Meme10Memu întreabă: