| Dragosdoar a întrebat:

De cate feluri este iubirea? Tot aud in jurul meu,iubirea este cea mai importanta pentru pacea dintre oameni, insa mi se pare mie sau iubirea se confunda cu empatia si mila si intelegerea? Este vreo diferenta intre iubire si dragoste?(intrebare este aiurea stiu). Pentru mine dragostea sau iubirea nu este nimic altceva decat atractia fata de partenerul de sex opus.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cand simti ca te doare inima din tine si suferi pentru persoana iubita atunci sti ce e iubirea cand te gandesti non stop la pers iubita, cand simti fericirie cand o privesti, iubirea nu e atractie fizica, iubirea e ceva ce depaseste umanitatea

| Mayhem666 a răspuns:

Iubirea poate fi si fata de parinti, frati/surori, nu doar despre partener/partenera. Nu ma prea pricep la chestii de genu'.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Ba, asculta la mine -iubirea e egoism si interes, empatia e omenie iar mila e prostie.

| OOOLEOOO a răspuns:

Singurul lucru care exista este iubirea.
Restul este imaginatie, mediteaza...

| seth2016 a răspuns:

E doar folosit ca sinonim cu empatia si compasiunea.

Iubirea e de mai multe feluri:
- iubire pasionala (la asta unii ii spun dragoste)
- iubire pentru un prieten
- iubire pentru parinti / frati
- iubire fara obligatii (de exemplu flirt)
- iubire practica (fara sex)
- iubire de sine

| RAY a răspuns (pentru seth2016):

Man cum poti scrie ca iubirea are atatea forme? iubirea difera ca intesitate fata de o persoana

| seth2016 a răspuns (pentru RAY):

Dovezile existente pana acum arata ca in iubirea romantica sunt activate alte zone din creier.

| RAY a răspuns (pentru seth2016):

Normal ca sunt ca si eu am simtit asta cand am iubit, e un fel de obsesie compusiva si cand vb cu ea era ca cand mancam dulciuri

| drutzix a răspuns:

Din cate stiu iubirea este de patru feluri:
-Agape - Neconditionata
-Storge - Famile sau persoane familiare
-Philia - Prieteni foarte apropiati
-Eros - Tineri indragostiti (sau batrani, nu conteaza)

" Pentru mine dragostea sau iubirea nu este nimic altceva decat atractia fata de partenerul de sex opus."
Ar insemna ca nu exista dragoste pentru copiii tai si ca persoanele homosexuale nu pot iubi. Deci ce ai spus tu e incorect