Da,sunt atei doar prostimea de la 15 ani in jos,ei sunt influentati mai usor.[ hai,ca nu toti,doar cei care se simt ],printre care si cativa mai mari care acum au descoperit muzica rock si gata, ei nu sunt credinciosi. Vai de voi, ce-ati ajuns.
Cine se va rusina de El inaintea oamenilor, si Isus se va rusina inaintea Tatalui si a ingerilor.
De ce a te droga a devenit o modă? Uitaţi-vă la Palade Ovidiu, e în sevraj .
Eu am 30 de ani, nu cred ca sunt asa usor influentabila. Ateismul este logic, rational, precum viata. Religia presupune sa traiesti in lumea viselor. Eu nu pot, ca multi altii.
Referitor la frecventa mare a ateilor. Este doar o iluzie ce se intampla pe TPU. Oricat de mult ne-am dori noi ateii, dar majoritatea romanilor sunt credinciosi. Fac pariu ca la toamna la recensamant, peste 85% din populatie se va declara credincioasa. Ca sa nu spun 95%.
Dementul și cretinul Marga, de la Cluj, după ce a ajuns aiurea Ministru la Învățământ, ( când locul ăstuia era la balamuc, / ospiciu de nebuni, ) a micșorat numărul de ore la disciplinele științifice, deci la disciplinele utile, dar în schimb voi învățați o materie revoltătoare și inutilă numită religie!
După ce inveți la școală dintr-o culegere de basme creinoidice numită biblia, singura reacție pentru unul care nu este căzut în cap, este să desconsidere credința creștină!
La 9-10 ani, după ce am citit cât am suportat, biblia, m-am declarat urgent ateu și am fost ateeu până prin 1994, iar acum sunt credincios.
Am propriile mele idei religioase.
Sunt cu mult mai religios, decât orișice creștin!
Dar evident, că nu am cum, să fiu creștin!
Evident că nu voi crede, nici o dată, în cretinismele, din biblie!
Turmă? Credincioşii sunt turmele, la urma urmei, voi sunteţi cei ce cred marea majoritate. Dacă toţi cred în Dumnezeu, trebuie să existe, nu? Ei bine, află că nu e aşa. Ateii nu sunt nici rockeri, nici satanişti, nici copii ce vor să se spargă în figuri, PaladeOvidiu. Dacă toţi ateii pe care i-ai întâlnit tu s-au încadrat în tiparul ăsta, înseamnă că nu ştii unde să-i cauţi. În general, ateii sunt open-minded, şi încearcă să găsească adevărul fără a crede marea majoritate. Îmi pare rău dacă aţi înţeles greşit conceptul, nu e decât dovada unei minţi limitate.
In primul rand ai grija cu "Ce face unu face toata turma" fiindca credinciosii se incadreaza bine in aceasta categorie.
Numarul ateilor din toata lumea creste continuu deoarece lumea incepe sa realizeze cat de puerile si stupide sun povestile cu zei,sfinti, draci, etc...In legatura cu pustii sub 15 ani,da,trebuie sa recunosc ca si mie imi da impresia ca este " la moda"; desi, totusi, eu am aproape 17 ani dar pot sa imi sutini decizia de a fi ateu cu multe argumente care pana acum nu au putu fi contrazise. Fi atent/a ca la fel si sa fi un crestin inrait este la moda,cel putin printre oamenii cu care intru eu in contact, deci lucrurile sunt destul de echilibrate.
Oricum parerea mea este ca oamenii vor renunta la religie complet act de curand, a cam trecut vremea cand ne rugam la zeii sa ne ajute in diverse probleme.
@angus35 daca nu exista atei atunci cum denumesti tu oamenii care nu cred in dumnezeu sau alte zeitati?
Nu numai pe acest site a devenit "la moda" sa fii ateu (poti sa verifici si facebook si youtube peste tot este aceeasi tendinta). Este o tendinta internationala care se datoareaza in principal aparitiei Internetului si prin urmare a accesului foarte usor la informatie a oricarui om. Religia a inceput sa decada in toate tarile civilizate, in Romania mai incet, dar dupa cum ne-am obisnuit, Romania intra in ultimul moment in randul tarilor civilizate, in ultimul moment, dat totusi intra.
Doofy, da-mi pm ca sa infiintam o organizatie care va promova cruciada! Haidati sa ucidem ateii... Sunt prea irationali ca sa traiasca...
Nu imi este rusine sa admit asta.Da m-am pocait si Dumnezeu m-a iertat de toate lucrurile murdare din viata mea.Si apropo nu exista atei sau agnostici sau deisti:
"Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;"(Romani 1:19, 20)
Eu chiar cred si nu mi-e rusine sa recunosc, nu sunt obsedat sau de dus la manastire dar cred si asta e important.
Ateismul "prinde" pentru ca cel putin la prima vedere pare ca se bazeaza pe logica si ratiune si astfel e imbratisat de catre persoanele cu aere de superioritate intelectuala. Subliniez cuvantul "pare", pentru ca de cele mai multe ori e cel putin la fel de lipsit de baza filosofica ca si cea mai habotnica religie.
In incheiere ti-as recomanda cativa filosofi teisti: John Lennox, William Lane Craig, Alvin Plantinga, Ravi Zacharias, Peter Hitchens si David Bentley Hart.